Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
My już po wizycie i muszę się pochwalić, że pierwszy sukces wychowawczy mamy z mężem za sobą- Liwia się odwróciła główką w dół 🤪 🤪 🤪
Robi się z niej mała Smoczyca- w 2 tygodnie przytyła 600g !!!! waży 3033g 🙂 Czyli ten mój nagły wzrost apetytu jest w pełni uzasadniony 😉

Szyjka trzyma, zero rozwarcia i innych oznak zbliżającego się porodu 🙂 Łożysko w porządku.

Inez napisał(a):
milium napisał(a):
Dobra lece konczyc krokieciki bo mój m kupił kapuste a ja juz robiłam nalesniczki i tylko podgotuje, pozawijam i podsmaze, chyba z godzina mi zejdzie na to tylko 😮
DOBRANOC WSZYSTKIM, jakbym sie juz nie pojawiła 🙂

Ożesz Ty...jak ja bym zjadła krokieciki 😜 Ale tu kapusty kiszonej nie ma. Na szczęście leci paczką 😁

Inez, a kapustę to można samemu ukisić. Ja co prawda nie potrafię, ale moja córcia się w przedszkolu tego uczyła 🙂 Jak chcesz to ją zapytam 😁
No bo rzeczywiście, tak trochę łyso bez kiszonej kapuchy

• Mamusia
Kornelka ja też miałam sen gdzie moje maleństwo stópki wypychało i po nich je głaskałam, ale to nie koniec potem urodziło się przez brzuch inie mogło mieć odciętej pępowinki i jeszcze miało ząbki a zęby jak się śnią to podobno nie dobrze 😞 😞

• Mamusia
Diviana gratuluję braku paciorkowca 🙂
A tego Twojego m. to chętnie bym wzięła na stronę i przywołała do porządku 😠 😠 😠

Siehankowa trzymaj się dzielnie 🙂 oby poszło szybko i bezboleśnie 🙂

Foga Twoje oświadczenie- bomba 😁 😁

Paninka
zdrówka!!

Eleeza, no to kamień z serca, a nawet dwa kamienie 😁 😁 😁
Super, że Liwka się odwróciła i ryzyko cc jest póki co zażegnane.
No i ta waga 😁 - po prostu niesamowite. Szkoda było twoich nerwów 😉
Gratulacje

Eleeza cuuudne wieści -ale się cieszę 😆

Paninka
zdrówka...kurcze z powodu infekcji do szpitala...hmm
Może dobrze, że inny lekarz się Tobą zaopiekował 🙂

Pati
witaj-miałam już dziś pisać do Ciebie 😁

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny 😘 😘 nawet lekarka stwierdziła, że nasze dziecko dokonało czegoś praktycznie niemożliwego 😉 Nawet 2 tygodnie temu już wpisała w karcie i na wydruku z usg - ułożenie miednicowe. A tu proszę 🙂

Dobrze, że w sobotę spotkaliśmy się z naszą położną i zastosowaliśmy jej patenty 🙂 Jak widać skuteczne 🙂

Jutro postaram się wkleić fotkę pysiaka 🙂

Z tą wagą też niespodzianka, bo lekarka na poprzedniej wizycie powiedziała nam, że przez 2 tygodnie Mała przybierze do 500g, a tu taki psikus 🙂

Eleeza napisał(a):

Dobrze, że w sobotę spotkaliśmy się z naszą położną i zastosowaliśmy jej patenty 🙂 Jak widać skuteczne 🙂

Taką miałam nadzieję jak napisałaś o tej położnej 😁

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Nie wiem czy to dobry pomysł tak przed, ale zaczełam ćwiczyć może bedzie mi lżej przy porodzie 🙂 wcześniej to tak leniwie może raz w tygodniu.

To super pomysł 🙂 Ja się też staram zmobilizować, codziennie chociaż po kilka minut na piłce i rozciąganie 🙂

• Mamusia
No nie wytrzymałam i jeszcze zaglądnęłam 🙂
Eleeza to niesamowite, tyle przybrac na wadze i jeszcze się obrucic 😁 Gratuluję 🙂 🙂
Jak tak piszesz o apetycie to aż się boję bo mój synek na ostatniej wizycie 3525 ważył i teraz po dwóch tyg w poniedziałek jadę na wizytę a apetyt mam jak ch....a Od miski bym dzioba nie odstawiała, potem zle śię, zle się czuję, ale ciągle jak na głodzie. I boczek mi w głowie, ciągle bym go jadła 🤪
Paninka a to psikusa nam zrobiłaś 😉 ale dobrze, że do innego lekarza trafiłas i w dobrych rękach jesteś. Całusy dla Ciebie żebyś dzielna była.
Jeszcze o snach, to było tak, że przez parę nocy Rysio śnił mi się noc w noc. Raz był malutki a innym razem taki ze 2 latka i blondynek 🙂 🙂
A wczoraj mówię do męża, że ciekawa jestem jakie będzie miał włoski, może rudy? A po kim, pyta. Nie wiem, mówię, ale historia zna takie przypadki 😁 Myślę, że rudy nie będzie bo faktycznie nie ma po kim 🙂
Jakby co..... DOBRANOC 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Nie wiem czy to dobry pomysł tak przed, ale zaczełam ćwiczyć może bedzie mi lżej przy porodzie 🙂 wcześniej to tak leniwie może raz w tygodniu.

To super pomysł 🙂 Ja się też staram zmobilizować, codziennie chociaż po kilka minut na piłce i rozciąganie 🙂

Fajnie, że masz piłkę ja to na podłodze, ale też nie długo 😜

• Mamusia
Eleeza gratuluję 🙂 Liwia już nie jest taka malutka - ślicznie waży - wręcz idealnie 🙂 No i super, że ułożyła się główkowo 🙂
Paninka dużo zdrówka 🙂
Siehankowa lekkiego porodu życzę 🙂
DOBRANOC WSZYSTKIM MAMOM - TYM ROZPAKOWANYM I W DWUPAKU 🙂