Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
GwiazdkaNaj napisał(a):
Witajcie dziewczyny!

Mam pytanie głównie do Karolciakam i Palomy21, w których szpitalach zamierzacie rodzić w Warszawie? Pytam bo ciągle zastanawiam się, co gdy nie będzie miejsca w szpitalu, bo obecnie sporo szpitali w Wawie jest remontowanych i czasami robią się korki 🙂, więc zawsze mogą odmówić przyjęcia.
Ja już nie mogę się już doczekać porodu, póki co ani jednego znaku zapowiadającego, żeby miało to szybko nastąpić. Tymczasem cieszę się i gratuluję wszystkim dziewczynom, które w ostatnich dniach zostały Mamami 🙂

obie zamierzamy rodzić na Solcu 🤪
Karolciakam urodziła tam Swoje poprzednie córki i jest zadowolona 😁

• Mamusia
Lydziaa jak widać moja desperacja jabłecznikowa była w pełni uzasadniona 😁 😁
Ciacho pyszne, jeszcze raz dzięki za przepis 🙂 Tylko zrobiłam na za szerokiej blasze i wygląda bardziej jak tarta niż klasyczny jabłecznik 😁 😁
Ochota na jabłecznik zaspokojona, ale co chwilę pochłaniam kolejne porcje ☺️ ☺️

A Tobie też upiekę, jak nadejdzie odpowiednia pora 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Paninka napisał(a):
jolajola81 coraz bardziej zaczynam wierzyc w te jableczniki!!! robilas w niedziele i wtedy odeszly wody agapurce...teraz kolejne blachy ciasta wywoluja porody...cos za duzo jak na zbieg okolicznosci 🤪 🤪 🤪

No i wczoraj późnym wieczorem ta moja niepohamowana ochota na jabłecznik 😁 😁

hehe no w sumie, ja dzis mam ochote zrobic wiec jutro znow sie posypią dobre wiadomości na forum 🤪

a mój jabłecznik włąsnie trafił do piekarniak 🤪 🤪 🤪
dla kogo?? siehankowa?? karolcia12345i?? 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Foga napisał(a):
Siehankowa - ty też /??? Ale numer...........to komu ja w sierpniu będę piec, jak tu połowa w lipcu sie rozpakowuje 🤪 🤪 🤪 🤪

W razie W trzymam za Ciebie kciuki... a swoją drogą ja nadal nie wiem jak czuje się te skurcze.....czy to boli, czy jak??? Kurde, boję się, że przegapię...

jak to komu np mi ja chce urodzić między 1-5 sierpnia 🙂

Foga a ja chcę urodzić nie wcześniej niż 15 sierpnia a najlepiej 17 w urodziny m.

lydziaa84 napisał(a):
Dziewczyny jak jabłecznik ma taką moc to co dopiero torty :P

trzeba zamówić u karolciakam bo zdaje się że chwaliła sie talentem 🤪 🤪 🤪

Andżelika, Moniq, dzięki za pomoc, ale chyba nie dam rady. Mój telefon odmówił współpracy z kompem (chciałam wysłać to zdjęcie przez bluetooth-a, ale DUPA JAŚ, nie chce się połączyć).
Sierpnióweczki, do której z was mogę wysłać mms-a ze zdjęciem? Wklejcie je proszę na forum.
Z góry dziękuję 😘 😘

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Andżelika, Moniq, dzięki za pomoc, ale chyba nie dam rady. Mój telefon odmówił współpracy z kompem (chciałam wysłać to zdjęcie przez bluetooth-a, ale DUPA JAŚ, nie chce się połączyć).
Sierpnióweczki, do której z was mogę wysłać mms-a ze zdjęciem? Wklejcie je proszę na forum.
Z góry dziękuję 😘 😘

możesz do mnie wysłać- nr na sierpniówkach

lydziaa84 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
Z góry dziękuję 😘 😘

możesz do mnie wysłać- nr na sierpniówkach

ok, zaraz będzie 😁

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Paninka to się wolno rozbieraj- graj na zwłokę 😁 😁 5 minut szybko zleci 😉

o to si enie martwie bo w 5 to ja butow nie zdaze zdjac 🤪 🤪 bo na kilka podejsc musze to robic 🙃 ale mimo wszystko ( czyt. afro-irokeza i niedogolonki) to jednak chcialabym zeby mnie zbadal ☺️

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Eleeza napisał(a):

o to si enie martwie bo w 5 to ja butow nie zdaze zdjac 🤪 🤪 bo na kilka podejsc musze to robic 🙃 ale mimo wszystko ( czyt. afro-irokeza) to jednak chcialabym zeby mnie zbadal ☺️

Jak będzie leciwy to mu wciśniesz kit, że teraz taka moda 😁 😁

• Mamusia
Witam Was kochane brzuchole 🙂
Magda i Marta no nieźle odstęp między porodami 35 minut, prawie w tym samym czasie, ale to szybko poszło.
Siehankova oj ja widze że Ty jesteś następna w kolejce, żadnych oznak a tu prosze w ciągu jednej doby wszystko naraz sie skumulowało i zaraz się okaże że jak pojedziesz do szpitala to też minie godzinka i dzidziuś będzie z Tobą, no ciekawa jestem.
Mi ten czop wypadł w poniedziałek ale nie wiem czy to całość czy część bo nie wiem ile w sumie tego miałoby być, i od poniedziałku żyje w stresie, każdy skurcz jest dla mnie straszny, bo licze tylko żeby nie teraz bo do sierpnia musze wytrzymac i do 37 tyg chociaz, a to wszystko przez niedzielny długaśny spacer, a teraz musze siedziec na dupie, ale jak wstaje to czuje jak mały mi prawie wychodzi dołem, tak nisko siedzi i kopie mnie w pęcherz, masakra.

• Mamusia
O Solcu sporo pozytywnych opinii słyszałam w ostatnim czasie. Ja właśnie się zastanawiam między Madalińskiego, Solcem, Żelazną. Moja ciąża prowadzona jest na Madalińśkiego i to jest argument za tym aby tam rodzić. Aczkolwiek ciągle się jeszcze waham...
Dziękuję Wam za odpowiedź 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Paninka napisał(a):
Eleeza napisał(a):

o to si enie martwie bo w 5 to ja butow nie zdaze zdjac 🤪 🤪 bo na kilka podejsc musze to robic 🙃 ale mimo wszystko ( czyt. afro-irokeza) to jednak chcialabym zeby mnie zbadal ☺️

Jak będzie leciwy to mu wciśniesz kit, że teraz taka moda 😁 😁

do tej pory do takiego starszego dziadka chodzilam...ten do ktorego ide dzisiaj to mlody podobno...wiec tymbardziej mi glupio ☺️ ☺️ 😁 😁