Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

A ja coś dziś chyba kryzys formy mam............. jakoś mi niedobrze... i nawet cera jest przeciwko mnie... syf wyskoczył.. jakieś czerwone plamki na twarzy.. włosy paskudne.., ogólnie tak bleeeeeeee się dziś czuję... 🤢 🤢

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Paninka napisał(a):
jolajola81 coraz bardziej zaczynam wierzyc w te jableczniki!!! robilas w niedziele i wtedy odeszly wody agapurce...teraz kolejne blachy ciasta wywoluja porody...cos za duzo jak na zbieg okolicznosci 🤪 🤪 🤪

No i wczoraj późnym wieczorem ta moja niepohamowana ochota na jabłecznik 😁 😁

hehe no w sumie, ja dzis mam ochote zrobic wiec jutro znow sie posypią dobre wiadomości na forum 🤪

ojoj co za dzien 🙂 madzi i marcie oczywiscie gratuluje 🙂 i agapurce bo nie pogratulowalam wczesniej 🙂
ja sie szykuje na pierwsze KTG,mozecie mi cos wiecej powiedziec o tym badaniu? bo troche stresu zlapalam ☺️ 😁

• Mamusia
Foga napisał(a):
A ja coś dziś chyba kryzys formy mam............. jakoś mi niedobrze... i nawet cera jest przeciwko mnie... syf wyskoczył.. jakieś czerwone plamki na twarzy.. włosy paskudne.., ogólnie tak bleeeeeeee się dziś czuję... 🤢 🤢

Foga weź prysznic hehe 😜
i wysmaruj sie balsamem pachnacym 🙂 umaluj się bedzie git

• Mamusia
GwiazdkaNaj napisał(a):
Jolajola81 widzę, że Ty też jesteś z Warszawy, więc jak masz ochotę podzielić się, który szpital wybrałaś będę wdzięczna. Chyba mamy zbliżone terminy porodów 🙂 Jeśli ten jabłecznik jest taki skuteczny to ja chętnie zrobię kilka może któryś zadziała 🙂

Ja w Praskim albo w Brudnowskim, bo tam mam najbliżej jutro zdecuduje bo mam wizyte akurat i pogadam z lekarzam

Siehankowa, biegnij w tej chwili do szpitala na ktg 😉
Nie czekaj do wizyty, bo możesz nie doczekać.
Jeżeli jest tak jak piszesz to możesz i dziś urodzić. A wydruk z ktg pokażą lekarzowi i on ci dokładnie wyjaśni czy te skurcze to już porodowe są czy tylko przepowiadające.
Jak na mój nos to u ciebie się już zaaaaaczyyyyyna jaaaazdaaaa 🤪
Lepiej być za wcześnie w szpitalu niż za późno.
I koniecznie daj znać co ci wyszło na tym badaniu

• Mamusia
Foga napisał(a):
Siehankowa - ty też /??? Ale numer...........to komu ja w sierpniu będę piec, jak tu połowa w lipcu sie rozpakowuje 🤪 🤪 🤪 🤪

W razie W trzymam za Ciebie kciuki... a swoją drogą ja nadal nie wiem jak czuje się te skurcze.....czy to boli, czy jak??? Kurde, boję się, że przegapię...

jak to komu np mi ja chce urodzić między 1-5 sierpnia 🙂

Justyna891 napisał(a):
ojoj co za dzien 🙂 madzi i marcie oczywiscie gratuluje 🙂 i agapurce bo nie pogratulowalam wczesniej 🙂
ja sie szykuje na pierwsze KTG,mozecie mi cos wiecej powiedziec o tym badaniu? bo troche stresu zlapalam ☺️ 😁

Justynka, przeczytaj posty z wczoraj 😉 pisałyśmy o ktg 🙂 I żadnych stresów

Paninka, to życzę powodzenia w oporządzaniu mariolki...

Jola... nawet rzeczy martwe są przeciw mnie... podkład mi się skończył........ Tylko puder w kamieniu został a on raczej niewiele zakryje.. ale spróbuję chociaż coś korektorem zrobić... A prysznic i balsam już rano był, nawet brązujący, bo nogi mam tak białe, że wstyd w rybaczkach łazić...
Spadam coś ze sobą zrobić i uciekam do mamy upiec jej ten jabłecznik........ do później dziewczynki 🙂

• Mamusia
DZIEŃ DOBRY 🙂
Madalena i Marta gratulację 🙂
Czyżbym ja też miała moc sprawczą 🥴 Wczoraj wieczorkiem napisałam, że teraz z a przeskakujemy na m i proszę 🤪 No to w takim razie teraz chyba k - karolcia i kasia - siehankowa 🙂
A tak poważnie to: Siehankowa jedź na KTG, bo moim zdaniem coś się zaczyna 🙂 Tak jak napisała Jo-aneczka niedługo możesz juz trzymać synka w ramionach 🙂 Powodzenia 🙂

• Mamusia
Siehankowa posłuchaj jo-aneczki. Mi też się wydaje, że u Ciebie się zaczyna.
jo-aneczka wczoraj odpisałam na Twoje pytanie odnośnie psów, a poniewaz nie mam pewności, że przeczytałaś i nie chcę żebyś pomyślała, że Cię lekceważę to piszę teraz, że odpisałam 🙂
Dostałam wypłatę z zusu 🤪 przedostatnią 🥴 a teraz do zlewu maszeruję. Mąż jutro ma urodziny wiec po prezent muszę jechac. Nie za bardzo wiem co mu kupic, ale coś wypatrzę 🙂

Kornelka napisał(a):
jo-aneczka wczoraj odpisałam na Twoje pytanie odnośnie psów, a poniewaz nie mam pewności, że przeczytałaś i nie chcę żebyś pomyślała, że Cię lekceważę to piszę teraz, że odpisałam 🙂
Dostałam wypłatę z zusu 🤪 przedostatnią 🥴 a teraz do zlewu maszeruję. Mąż jutro ma urodziny wiec po prezent muszę jechac. Nie za bardzo wiem co mu kupic, ale coś wypatrzę 🙂

Kornelka, dzięki 😉 Już wczoraj przeczytałam. Zapisałam sobie ta stronkę, którą podałaś. Oklaski dla ciebie. A furminator też wypróbuję (do kota)

Kurde dzisiaj już 27.07 a ja kasy za czerwiec dalej nie mam 😞 a jak u Ciebie Jo-aneczka??

Mój jabłecznik jest już w piekarniku 🙂 i tu Foga do Ciebie pytanie bo robiłam z Twojego przepisu.
W przepisie było żeby ciasto wylać na blachę a mi wyszło jakieś gęste że musiałam je kłaść łyżką czy tak miało być??

No i pierwszy krok za mną 😁 wyciągnęłam torbę z folii i teraz się wietrzy i nabiera mocy 🙂 może za 2dni coś tam do niej wrzucę 😁 😁

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Kornelka napisał(a):

Kornelka, dzięki 😉 Już wczoraj przeczytałam. Zapisałam sobie ta stronkę, którą podałaś. Oklaski dla ciebie. A furminator też wypróbuję (do kota)

Dziękuję za oklask, ciesze się jesli mogę komus pomóc. Jego radośc jest dla mnie nagrodą 🙂
Już będę spała spokojnie, bo co się w nocy obudziłąm to jakieś przeczucie miałam, że czegoś nie zrobiłam, jakieś niespełnienie 😉
O matko i córko już prawie pierwsza..........postaram się Was podczytywac, ale teraz już muszę uciekac od kompa bo mi dzień zleci i niczego nie załatwię. Pozdrawiam 😘

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Kornelka propnuję dzidzie w ramiona dać jutro mężowi 🙂 na bank nie zapomni prezentu 🙂
no to chyba jeszcze jeden dzidziuś nam dziś przybędzie 🙂 siehankowa jedź do szpitala czytałaś jak szybko akcja u naszych M się rozwinęła 🙂

moniq takie były zamysły, ale raczej nic z tego. Przed chwilą myłam naczynia i kolejny raz o tym myślałam 🙂 Nic się jednak nie zapowiada........A miałby fajny prezent. Synek pewnie po tatusiu charakterek ma to się nie spieszy, wszędzie zdąży 🙂

Daniela, ja wtedy co ci pisałam to dostałam przelew jednocześnie za maj i czerwiec a parę dni później za część lipca.
Tak więc z rozliczeniami z ZUS jestem prawie na bieżąco 😉

Dziewczynki, mam prośbę. Wrzucę wam zdjątko Szymka od Madaleny tylko powiedzcie mi prooooszę jak to zrobić. Tylko piszcie jak do osła, ok? To musi być szczegółowa instrukcja bom trochę jaskiniowiec jestem ☺️

Daniela... bardzo dobrze.. ciasto jest tak gęste, że tylko można je łyżką rozprowadzić... a z tym wylaniem na blach e szybciej się pisało 🙂 Grunt, że jest ciasto - jabłka- ciasto... mam nadzieję, że wyjdzie 🙂
Siehankowa i co tam u Ciebie.. już się szykujesz???

Dobra.. włosy poprostowałam.. korektorem plamy na gębie przykryłam, trochę pudru i bronzera i teraz magda może na wieś ruszać.. idę robić mamie jabłecznika 🙂
na razie 🙂