Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Idę jakieś śniadanko wszamać, bo z wrażenia zgłodniałam... i chyba raczej nie poczęstuje się swoim ciastem... mi się jeszcze do porodu nie śpieszy 😁 😁 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Spoko Paninka, tylko kurcze królik doświadczalny mi zniknął........ marta miała nim być w piątek.. chciałam zobaczyć, czy to tylko jabłecznik tak działa czy inne ciasta też...... w teraz mam dylemat...co piec...

Dziewczyny Karolcia1234i bardzo Was pozdrawia 🙂
Ma już skurcze i ordynator zdecydował, że jeszcze zaczekają chwilę
to może uda się bez oksytocyny 🙂

Trzymamy kciuki 🙂

Foga napisał(a):
Kto pije ze mną kawkę, bo w ten pełen wrażeń poranek trzeba sobie ciśnienie jeszcze podnieść ????

Oj moje ciśnienie już podskoczyło ale kawki i tak się napiję 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Foga napisał(a):
Kto pije ze mną kawkę, bo w ten pełen wrażeń poranek trzeba sobie ciśnienie jeszcze podnieść ????

Oj moje ciśnienie już podskoczyło ale kawki i tak się napiję 🙂

do kawki i ja się dołączę 😁

Kurczaki, za bardzo nie mam co jeść....... a do sklepu też mi się nie chce iść.......trudno zjem kanapki z tym co mam, choć jakoś nie mam ochoty na wędlinę......a jabłecznika......nie ruszam 🙂

Foga napisał(a):
Będziemy, będziemy... wszak przed niektórymi z nas jeszcze cały miesiąc pozostał............np u mnie ☺️ ☺️ ☺️

Jeszcze nas troszkę jest 🙂
Choć stopniowo na pewno będzie się robić ciszej...
I ciekawe jak będzie potem z Maluszkami 🙂

Diviana trzymam kciuki za badania 😉

• Mamusia
Witajcie Dziewczynki 🙂

Co za wieści 🤪 🤪 🤪 🤪

Marta i Madzia serdeczne gratulacje !!!! Dużo zdrówka dla Was i Maluszków 🙂

Czyli Julka wzięła przykład z Mamy i urodziła się w swoje imieniny 😁

Ja bym tylko chciała się do czegoś przyznać- zmolestowałam Lydzie smsowo , napisała mi ile mąki i przed godziną 23 jabłecznik był już gotowy.....
Foga upiekła jeden, ja drugi i są dwa bobaski 🙂

Karolcia trzymam kciuki, żeby szybko poszło no i bezboleśnie 🙂

Aniołku z Malutką będzie wszystko dobrze i już niedługo będzie w domku, zobaczysz 🙂 Co do karmienia piersią to ja bym odciągała laktatorem i mroziła, rozruszasz laktację i będziesz miała zapas pokarmu dla Oliwki. Może pogadaj o tym z doradcą laktacyjnym??

Hihi, to Elezaa gratuluję wytrwałości 🙂 I cudnej mocy jabłecznika 🙂

Diviana, właśnie, oby paciorkowca nie było... ja dopiero mam mieć wymaz na wizycie 9 sierpnia..... zobaczymy co będzie.. ale z tego co mówili na SR, to u nas w szpitalu i tak zapobiegawczo dają w ciągu 6 godzin od odejścia wód antybiotyk, a później jeszcze kontynuują podawanie u malucha.. tak w razie W, uważam, że to dobre rozwiązanie 🙂
Oj zaczynam się bać tego porodu...

DZIEŃ DOBRY 🤪 🤪

JAKIE WIEŚCI Z SAMEGO RANA 🤪 🤪

Marcie i Magdalenie wysyłam serdeczne gratulacje!!! 😘 😘 A nam życzę takich ekspresowych porodów 🤪 🙂 🙂

Hehe nie spodziewałam się normalnie 🙂 😜

No to teraz trzymamy kciuku za Karolcię oby szybko poszło 🙂 🙂 I oczywiście za Oliwkę żeby szybciutko wracała do zdrówka 😘 😘

No to się poranek zaczął 🤪 🤪

Witajcie 🙂

Ale wiadomości z samego rana 🤪 🤪 MADZIA, MARTA GRATULACJE OGROMNE 🙂

Foga jejku ale mam smaka na ten jabłecznik a najgorsze że nie mogę piec w swoim piekarniku bo na nowym mieszkanku mamy za słaby prąd 🤢 Wybieram się zaraz do ciotki na kawkę to może u niej upieczemy 🙂
Nie martwicie się dziewczynki ja tez na sierpień, jak byłam na ostatniej wizycie to doktorka powiedziała że raczej powinnam w terminie urodzić więc do 24.08 jeszcze duużo czasu.........
Aniołek bardzo ci współczuje i życzę dużo sił i zdrówka dla Oliwki. Niedługo na pewno będziecie razem 🙂 Trzymam kciuki
Diviana trzymam kciuki za negatywny wyniki ciekawe czy "chwyci" nas w jednym czasie 😁
Inez już niedługo będziesz synka tulić, nie martw się nic 🙂 będzie dobrze

No nic uciekam dziewczyny ale mnie denerwuje to że nie mogę być z wami na bieżąco 😞

Paninka napisał(a):
ja dzisiaj ide do innego lekarza to zapytam o tego paciorkowca...bo ten do ktorego cala ciaze chodzilam twierdzi ze nie ma potrzeby 😮

Paninka a mi lekarka powiedziała że to nie potrzebne, że oni nie robią i jak chcę to muszę jechać do Szczecina i tam prywatnie sobie zrobić 🤢

• Mamusia
Paninka namów tego lekarza, żeby Ci zrobił wymaz, to na prawdę ważne badanie. Albo kup w aptece zestaw pobraniowy i sama sobie zrób, tylko wcześniej dowiedz się w którym laboratorium są w stanie wyhodować.

Siehankowa jeśli nie jesteś pewna czy skurcze są narastające i czy to są już te porodowe to najlepiej wziąć ciepłą (nie gorącą!!) kąpiel i jeśli po niej skurcze są łagodniejsze i nie tak częste to znaczy że to jeszcze nie czas na szpital, ale jeśli się zintensyfikują to znaczy, że już na Ciebie czas 😉
(Rada doświadczonej położnej)

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Witajcie Dziewczynki 🙂

Co za wieści 🤪 🤪 🤪 🤪

Marta i Madzia serdeczne gratulacje !!!! Dużo zdrówka dla Was i Maluszków 🙂

Czyli Julka wzięła przykład z Mamy i urodziła się w swoje imieniny 😁

Ja bym tylko chciała się do czegoś przyznać- zmolestowałam Lydzie smsowo , napisała mi ile mąki i przed godziną 23 jabłecznik był już gotowy.....
Foga upiekła jeden, ja drugi i są dwa bobaski 🙂

Karolcia trzymam kciuki, żeby szybko poszło no i bezboleśnie 🙂

Aniołku z Malutką będzie wszystko dobrze i już niedługo będzie w domku, zobaczysz 🙂 Co do karmienia piersią to ja bym odciągała laktatorem i mroziła, rozruszasz laktację i będziesz miała zapas pokarmu dla Oliwki. Może pogadaj o tym z doradcą laktacyjnym??

to ja się zaczynam bać, bo narobiłyście mi wczoraj takiego smaka że mam dziś w planie upiec 🤪 🤪 🤪

zobaczymy co z tego wyjdzie 🙃