Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
magdalenka gratuluje udanej wizyty 🙂
I trzymam kciuki za kolejne wizyty 🙂
Ja mam pytanko do koleżanek które tez maja leżący tryb życia: Jak sobie radzicie z zparciami???????? Bo u mnie to jest masakra, do kad położyli mnie do szpitala mam z tym ogromny problem. Ani owoce, ani joguryt, nic mnie nie rusza, a przy tym krążku to naprawdę nie sympatyczne uczucie, bo jedno napiera na drugie ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
Dzisiaj juz wylądowałam na ginekologii bo miałam wrazenie ze krążek mi sie obsunął,a to wszystko przez te durne zaparcia 😠 😠 😠 😠 😠 😠

• Mamusia
aniołek82 jak cos to zjedz jabłko i popij maślanką albo kefirem, a jak jestes w szpitalu to popros ich o czopek glicerynowy na pewno ci dadza, a jak nie to zapytaj ich o jakis syropek (wiem bo lekarz mowil o tym kumpeli w szpitalu) na zaparcia dla kobiet w ciazy 😎

• Mamusia
Dzięki Laseczki 🙂
Dzisiaj spróbuję domowymi sposobami a jak to nie pomoze to jutro zakupie sobie te czopki 😉
W szpitalu dawali mi jakis syropek ale mało co pomagał, ja nie wiem co ja tam mam ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
A w ogóle to jeden mądry lekarz z Ząbkowic raz powiedział do położnej zeby zrobiła mi lewatywę 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 A ona przerazona do lekarza mówi, że jak teraz zrobi mi lewatywę to wyląduje na porodówce a lekarz do niej : ,, Aaaa, faktycznie. To proszę podać syropek,, 😲 😲 😲 😲 😲

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Dzięki Laseczki 🙂
Dzisiaj spróbuję domowymi sposobami a jak to nie pomoze to jutro zakupie sobie te czopki 😉
W szpitalu dawali mi jakis syropek ale mało co pomagał, ja nie wiem co ja tam mam ☺️ ☺️ ☺️ ☺️
A w ogóle to jeden mądry lekarz z Ząbkowic raz powiedział do położnej zeby zrobiła mi lewatywę 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪 A ona przerazona do lekarza mówi, że jak teraz zrobi mi lewatywę to wyląduje na porodówce a lekarz do niej : ,, Aaaa, faktycznie. To proszę podać syropek,, 😲 😲 😲 😲 😲

Nie ma co 🙂 Spoko lekarz 🥴

Wiadomość od Agnie-szki :
Czuje się średnio bo faszerują ją w szpitalu relanium wiec ciągle tylko śpi. Robili jej usg i córeczka waży 2500 kg. Całuje i ściska Was brzuszki 🙂

madalena20 napisał(a):
Czuje się średnio bo faszerują ją w szpitalu relanium wiec ciągle tylko śpi. Robili jej usg i córeczka waży 2500 kg. Całuje i ściska Was brzuszki 🙂

A dużo jeszcze Agnieszce zostało?? w którym Ona jest tygodniu? to się biedaczka namęczy 😞 Pozdrowienia i moc 😘 dla niej

Daniela napisał(a):
madalena20 napisał(a):

A dużo jeszcze Agnieszce zostało?? w którym Ona jest tygodniu? to się biedaczka namęczy 😞 Pozdrowienia i moc 😘 dla niej

Niooo ona to ma długą i ciężką drogę przed sobą bo termin porodu to 03,09,2011r. Jest ostatnia w tabelce 😞

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Daniela napisał(a):
madalena20 napisał(a):

Niooo ona to ma długą i ciężką drogę przed sobą bo termin porodu to 03,09,2011r. Jest ostatnia w tabelce 😞

Biedactwo 😞

Oki brzuszki ja uciekam, muszę jeszcze zawieźć zwolnienie lekarskie do pracy, podbić legitymację ubezpieczeniową i poprosić o RMUA 🙂 To trzymajcie się. Buziaki. 😘 😘 😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Hej Dziewuszki!

Wróciłam z wizyty. Podczas badania usg lekarz najpierw powiedział,że mam łożysko dojrzewające , potem natknął się na zwapnienie... 😮
Tam gdzie to zwapnienie to właśnie wczoraj mnie tak kuło bardzo 😞 😞
Zapytałam go czy coś wskazuje na wcześniejszy poród to powiedział ,że tak...USG wykazało na 28 lipca (na którymś usg tez tak wykazało ale to było przed wynikiem glukozy i lekarz stwierdził,że to dlatego bo mały szybko przybrał na wadze)..Przypomniałam lekarzowi o tym a ten patrzy na USG i mówi,że tak wykazuje. 😮 😮
Najbardziej martwi mnie to,że lekarz skierował mnie na czwartek przed 10:00 na KTG ...czy to rutynowo mnie tak wysyła czy widzi jakieś niepokojące sygnały??

Mały wazy wg.usg 3.670g...i podobno do 4kg nie dociągnie...jak to lekarz powiedział - "a po co? starczy.".
No i ten dziwny ton głosy gdy spojrzał w karte ciąży z tekstem "prztyła pani" - no niby tak...1.100 🙂

Nie wiem co teraz myśleć....martwie sie...

agapurka2 napisał(a):
Hej Dziewuszki!

Wróciłam z wizyty. Podczas badania usg lekarz najpierw powiedział,że mam łożysko dojrzewające , potem natknął się na zwapnienie... 😮
Tam gdzie to zwapnienie to właśnie wczoraj mnie tak kuło bardzo 😞 😞
Zapytałam go czy coś wskazuje na wcześniejszy poród to powiedział ,że tak...USG wykazało na 28 lipca (na którymś usg tez tak wykazało ale to było przed wynikiem glukozy i lekarz stwierdził,że to dlatego bo mały szybko przybrał na wadze)..Przypomniałam lekarzowi o tym a ten patrzy na USG i mówi,że tak wykazuje. 😮 😮
Najbardziej martwi mnie to,że lekarz skierował mnie na czwartek przed 10:00 na KTG ...czy to rutynowo mnie tak wysyła czy widzi jakieś niepokojące sygnały??

Mały wazy wg.usg 3.670g...i podobno do 4kg nie dociągnie...jak to lekarz powiedział - "a po co? starczy.".
No i ten dziwny ton głosy gdy spojrzał w karte ciąży z tekstem "prztyła pani" - no niby tak...1.100 🙂

Nie wiem co teraz myśleć....martwie sie...

Agapurka nie martw się z tego co pamiętam to ja przed terminem porodu też jeździłam 40km 😮 do szpitala na KTG. podłączona do tego byłam jakieś 30min. Oni sprawdzają czy są skurcze czy nie ma. No i mały duży już 3600 🙂

Diviana daj znać na jaki wzór się zdecydowałaś 🙂
A u nas dzisiaj z rana takie piękne słonko było, myślałam że Gabi w baseniku się popluska. Wstawiłam 2prania a to już od jakichś 4godz na padanie się zanosi i zimno strasznie jest.

madalena20 napisał(a):
Hej brzuszki!!!

My już po wizycie 🙂 I coooo i jestem tak jak to pan doktor powiedział "Jak tykająca bomba zegarowa" w każdej chwili mogę zacząć rodzić!! Mam 2 cm rozwarcia 🤪 🤪 Główka całkowicie weszła w kanał rodny, łożysko idealne przygotowane do porodu. Szymek dalej jest Szymkiem, siusiak nadal mu dyndał hehe 🙂 Waży 3300 kg. Wyniki mam bardzo dobre, paciorkowca nie wychodowałam jupiii 🙂 🙂
Ale jestem szczęśliwa. Chyba będziemy fikać z małżem koziołki co by wykorzystać te ostatnie chwile przed porodem i połogiem. I te ostatnie skurcze, które miałam i latanie do kibelka ( rozwolnionko) to oznaki rychłego porodu i rozwierania się szyjki 🙂 Dlatego miejcie się na baczności. 😁 😁

madalena , wow 🤪 to juz tuż tuz i Szymek będzie z Wami 🙂

• Mamusia
Agapurka no Ty już zaraz będziesz miała 38 tydzień czyli to już normalny termin porodu, więc będą sprawdzac czy jakies skurcze się tam nie tworzą i powiedzą Ci pewnie czy masz się szybciej szykować czy nie. W dodatku Twój maluszek już nie mały tylko w sam raz do porodu, niczym się nie martw masz ładnie donoszoną ciążę i dzidziusia z ładną wagą a to KTG to tak profilaktycznie raczej.

• Mamusia
Agapurka nie martw się, to KTG to pewnie profilaktycznie czy nie ma skurczy 😉 A dzidzia juz ogromniasta 😁 😁 😁 😁
Ja zarejstrowałam się na poniedziałek do swojego lekarza, więc chyba tez sie dowiem ile moja mała waży 🙂 🙂 🙂 🙂 Ponad miesiąc temu ja widziałam i troszkę sie stęskniłam 🙂

Dobra, uciekam do wyra, bo dzisiaj sobie troszkę za bardzo pofolgowałam z tym chodzeniem 😜
Później jeszcze zajrzę. pa pa 🙂

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Diviana daj znać na jaki wzór się zdecydowałaś 🙂
A u nas dzisiaj z rana takie piękne słonko było, myślałam że Gabi w baseniku się popluska. Wstawiłam 2prania a to już od jakichś 4godz na padanie się zanosi i zimno strasznie jest.

Dam znać tylko u mnie z wybieraniem ciężka sprawa jest, jak pytam męża to on mówi że to i tak przecież nie ma znaczenia no i w sumie ma racje. W każdej z tych pościeli coś mi nie pasuje, zastanawiałam sie też nad jednolitą u tego użytkownika taką z haftem, ale do łóżeczka mam jednolitą więc pomyślałam o takiej, może jednak pójdę praktycznie i kupię coś z różem by do wuzka też pasowało wtedy podusie i kołderkę będę mogła tam przełożyć. A do wózka to chyba żyrafki w różu najbardziej by pasowały. Paninka a jak one na żywo?

• Mamusia
agapurka2 duzy ten Twoj synek 🤪 🤪 🤪

a ja wmusilam w siebie troche pomidorowki i znowu mam zgage i mdlosci...az mi do gardla wszystko podchodzi i nie wiem czy znowu z kibelkiem nie pogadam 🤢

i tak przez chwile zastanawialam sie czy to czasem nie salmonella...wczoraj u tesciowej krokieta zjadlam...i okazalo sie ze do gotowego farszu wbila surowe jajka 😮 ale poczytalam i oprocz mdlosci i wymiotow nie mam innych objawow ( czyli goraczki biegunki bolow brzucha i dreszczy) 🤨

• Mamusia
Agapurka to normalne Twoja macica przygotowuje się do porodu i ćwiczy intensywnie, a jak na KTG stwierdzą skurcze takie regularne co 4 min i rozwarcie to pewnie Cię zatrzymają 🙂 inaczej to powiedza że to wielkie przygotowania macicy i puszczą do domu, tak myślę 🙂
Paninka współczuję tej zgagi i mdłości, ja zgagę raz w życiu miałam i własnie w ciązy ale krótko, z tego wynika że Alutka urodzi się łysa jak kolano 🤪