Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję córuni u mnie też się zapowiada, że będzie dziewuszka ,ale dowiem się w poniedziałek.
bellagnos Właśnie mi też w takim stylu się wózki podobają.
Co do dużej gondoli to podobno marita ma największą ale chyba wśród polskich wózków, tak mówili sprzedawcy , ale to trzeba sprawdzić, bo oni mówią wszystko co się chce usłyszeć. 😠

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
bellagnos super!!! Kolejna mądra kobitka pojawi się na tym świecie 😁

Mój mąż był dzisiaj zarejestrować mnie do lekarza (wizyta we wtorek) i od razu zrobić aferę czemu nie mamy jeszcze wyników badań. Pielęgniarka zajrzała w komputer i powiedziała zdziwiona, że już dawną są i to bardzo dobre 🤪 🤪 🤪
Mąż mówi do niej, że czekaliśmy, bo lekarz powiedział, że przyjdą pocztą, ona coś tłumaczyła i galimatias jak zawsze...nieważne. Ważne, że we wtorek idę do lekarza i dowiem się dokładanie jakie miałam robione badania (mocz, pobrali mi krew i zaznaczyli na kartce co mają zbadać - i wierzcie lub nie po norwesku jakoś nie bardzo rozumiałam o co chodzi, a lekarz mi nie powiedział) i jakie są dokładne wyniki.
Muszę też się zgłosić do położnej tutaj i to jak najszybciej, bo pielęgniarka również była zdziwiona czemu nie mam jeszcze odnotowanej u niej wizyty. Tylko, że lekarz mi powiedział, że mam się zgłosić do niej w 20tc. Ech...porozumienie między lekarzem a pielęgniarką niesamowite 😮

Aha chciałam jeszcze napisać, że ja byłam zdecydowana kupić ze sklepu, ale ten mój gondola +spacerówka + fotelik kosztuje ok. 1500-1700 zł a na allegro lub innych stronach chodzą po 400-800 zł, jeden już prawie kupiłam bo był wprost idealny, ale wycofali aukcję bo jak ktoś wjeżdżał do garażu to zniszczył konstrukcję wózka. 😠 Czasami to są prawie nieużywane wózki, ktoś np.pisał że wyjeżdżał zagranicę i gondolę używał 2 miesiące a spacerówki nigdy, myślę że szkoda kasy na nowiutkie "salonowe".Trzeba tylko czekać na odpowiednią okazję jak ktoś wystawi. Lepiej coś innego dziecku kupić. Też myślę że podnoszenie w gondoli bardzo się przydaje jak dzidzia się robi ciekawa świata. 😆

Co do wózków. Powiem wam jeszcze coś z własnego doświadczenia. My więcej przykładamy wagi do wózków niż potem nasze dzieci się z tego cieszą, albo korzystają. Maluch jak najszybciej chce oglądać świat. Kiedy byłam w ciąży z pierwszą córką, jeździłam za wózkiem 3 miesiące. Wyoglądałam chyba wszystkie na rynku. A Emilka urodziła mi się 23 grudnia i były okropne mrozy, więc nie wychodziłyśmy prawie. Z noworodkiem na 20 stopniowy mróz 🤢 🤢 🤢. Styczeń i luty były podobne. I Emilka prawie nie znała wózka. Więcej czasu spędzała w foteliku samochodowym. Kiedy przyszła wiosna na widok gondoli poprostu się darła. Nie wiem może dlatego, że nie znała wózka. I w sumie jak tylko zaczęła siedzieć kupiliśmy spacerówkę 🙂

marta-lion Mi classic się podobał ale nie mogę znaleźć żadnego wózka tej firmy w bydgoskich sklepach, a nie do końca jestem pewna konstrukcji wózka ( chodzi mi o stelaż czy to nie jest jakaś lipa za tak niską cenę). No i to sama gondola, w sumie i dobrze i źle.

karolcia12345i napisał(a):
marta-lion Mi classic się podobał ale nie mogę znaleźć żadnego wózka tej firmy w bydgoskich sklepach, a nie do końca jestem pewna konstrukcji wózka ( chodzi mi o stelaż czy to nie jest jakaś lipa za tak niską cenę). No i to sama gondola, w sumie i dobrze i źle.
No wiem. Ja tylko podałam dla przykładu. Wiesz ja wolę nawet jak jest sama gondola. Ja w tamtym miałam spacerówkę dodatkowo, ale nigdy jej nie użyłam, bo i tak potem kupowaliśmy spacerówkę-parasolkę jak już pisałam. O niebo lepiej się składają, nawet na zakupach. A teraz są naprawdę fajne spacerówki-parasolki stabilne i mają sporo miejsca.

Mam termin na 2 sierpnia i myślę, że nam się uda trochę pochodzić w gondolce. A jeśli nawet nie to myślę , że tym bardziej szkoda kasy na sklepowe wózki.

Oj nie było mnie tu pól dnia i już ponad 20 stron do poczytania 🙂

Mnie dzisiaj głowa boli, psychicznie też nie najlepiej się czuję, doła mam jakiegoś 🤢

Wieczorkiem na spokojnie poczytam i może jeszcze coś napisze.

Trzymajcie się brzuszki i dbajcie o siebie

No właśnie trochę mi się nie podoba to że w tym co wybrałam nie można kupic nigdzie samej gondoli. No nic jeszcze trochę czasu jest na odpowiedni wybór.

• Mamusia
Mam termin na 2 sierpnia i myślę, że nam się uda trochę pochodzić w gondolce. A jeśli nawet nie to myślę , że tym bardziej szkoda kasy na sklepowe wózki.

na pewno skorzystasz z gondoli, u nas jeszcze część dziewczyn ich używa, chociaż dzieciaczki sa już spore, mi lekarz kazał wychodzić codziennie na spacery, do - 10 stopni, no chyba, że leje czy mocny wiatr i gondola wygląda identycznie jak przy kupnie, a wózek ma delikatne ślady używania - generalnie przy kołach obtarcia, więc używany na pewno znajdziesz, ale tak jak mówisz, lepiej w sklepie sprawdzić jak wygląda konstrukcja i czy Ci pasuje oraz kilka razy nim się "przejechać" 😜
cokolwiek nie wybierzecie bedzie dobrze, ale jakoś naciskam na pompowane koła, bo na plastikach każda dziurę dziecko poczuje 😉

• Mamusia
No właśnie trochę mi się nie podoba to że w tym co wybrałam nie można kupic nigdzie samej gondoli. No nic jeszcze trochę czasu jest na odpowiedni wybór.

teraz w większości jest dwupak lub trójpak 😜 spacerówki do wózków z gondolą sa większe i wygodniejsze i mogą mieć pompowane koła, parasolki też są fajne, bo można je złożyć, ale to już cieńszy materiał na wiosenno-letnią wycieczkę, tak na razie uważam, koleżanka ma obie spacerówki i na codzień używa tej od gondoli, a parasolke jak gdzies jadą i chyba też tak zrobie 😉
powodzenia w wyborze 🙂

siehankowa Zazdroszczę,ja mam w poniedziałek dopiero, niby czuję że kopie, ale jednak trochę się stresuję, czy wszystko w porządku. Idę pierwszy raz z mężem, ciekawe jak zareaguje jak na żywo zobaczy swoje maleństwo a nie tylko na zdjęciach 🙂 🙂 Tyle się mu napłakałam, że nie będziemy nigdy mieli dziecka (lekarze tak mi powiedzieli tzn. że będzie bardzo bardzo ciężko) a tu się udało i teraz razem będziemy mu się przyglądać 🙂

anochi Też jestem za pompowanymi kołami. Ja na bank kupię od kogoś wóżek bo przecież nikt w mur nie walił tym wózkiem, a takie tam otarcia itp. to sama po tygodniu też bym pewnie zrobiła na nowiutkim. Strasznie mi się podoba ten co wybrałam i chyba jednak nie zmienię zdania do 7-8 miesiąca ciąży, no chyba że zobaczę jakieś wiekiiiie łaaaał heheheh 😆

• Mamusia
anochi Też jestem za pompowanymi kołami. Ja na bank kupię od kogoś wóżek bo przecież nikt w mur nie walił tym wózkiem, a takie tam otarcia itp. to sama po tygodniu też bym pewnie zrobiła na nowiutkim. Strasznie mi się podoba ten co wybrałam i chyba jednak nie zmienię zdania do 7-8 miesiąca ciąży, no chyba że zobaczę jakieś wiekiiiie łaaaał heheheh 😆

trzymam Cię za słowo 😉 mój mąż miał dość, bo co tydzień zmieniałam zdanie i w końcu się wkurzył i sam kupił bym mu już nie marudziła 😉 a pokażesz jeszcze raz jaki wybrałaś? bo nie pamiętam 😉

• Mamusia
Gratuluję córuni u mnie też się zapowiada, że będzie dziewuszka ,ale dowiem się w poniedziałek.
Co do dużej gondoli to podobno marita ma największą ale chyba wśród polskich wózków, tak mówili sprzedawcy , ale to trzeba sprawdzić, bo oni mówią wszystko co się chce usłyszeć. 😠

Fajna ta marita... może macie racje, że lepiej wybrać polską firmę.
Trochę się wystraszyłam jak na jednym z for przeczytałam, że ktoś dał za wózek ponad 1000 i koło odpadło.Więc wywnioskowałam że tańsze mogą być niebezpieczne niestety..
http://www.forum.alewozki.pl/p1445-21-02-2011-19%3A45%3A26.html

• Mamusia
siehankowa Zazdroszczę,ja mam w poniedziałek dopiero, niby czuję że kopie, ale jednak trochę się stresuję, czy wszystko w porządku. Idę pierwszy raz z mężem, ciekawe jak zareaguje jak na żywo zobaczy swoje maleństwo a nie tylko na zdjęciach 🙂 🙂 Tyle się mu napłakałam, że nie będziemy nigdy mieli dziecka (lekarze tak mi powiedzieli tzn. że będzie bardzo bardzo ciężko) a tu się udało i teraz razem będziemy mu się przyglądać 🙂

Naszej dzidzi też miało nie być, ale trochę się leczyłam przy tym bardzo się modląc, długa historia..będę składać świadectwo w kościele z mojego uzdrowienia z niepłodności.

Ktoś też gdzieś napisał ,że mu gondola na stelażu lata i na krawężnikach musi uważać bo się cała wysuwa. Wyobrażacie sobie jakby wam gondola z dzieckiem na chodnik spadła, ja bym chyba umarła.

bellagnos napisał(a):

Fajna ta marita... może macie racje, że lepiej wybrać polską firmę.
Trochę się wystraszyłam jak na jednym z for przeczytałam, że ktoś dał za wózek ponad 1000 i koło odpadło.Więc wywnioskowałam że tańsze mogą być niebezpieczne niestety..
http://www.forum.alewozki.pl/p1445-21-02-2011-19%3A45%3A26.html
Jeśli poczytasz dogłębnie to doczytasz że i w tych najdroższych wózkach koła odpadają.