Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Diviana napisał(a):
Dziewczyny jak to w końcu jest bo już nie pamiętam jak firma ma powyżej iluś pracowników to ona przelewa pensje a nie zus czy jak, bo kurcze nie mam pensji i mam minus na koncie 🤨

Do 20 pracowników od 34 dnia zwolnienia wypłaca ZUS a po wyżej 20 pracowników pracodawca wypłaca i wynagrodzenie chorobowe i zasiłek.

Diviana napisał(a):
Dziewczyny jak to w końcu jest bo już nie pamiętam jak firma ma powyżej iluś pracowników to ona przelewa pensje a nie zus czy jak, bo kurcze nie mam pensji i mam minus na koncie 🤨

Diviana u nas jest 11 pracowników i przelewa ZUS,
ktoś to dokładnie podawał od ilu pracowników przelewa zakład pracy ale nie pamiętam ☺️
edycja: O już jest info 😁

Madziu
Ty to słodka jesteś 😘

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):

Do 20 pracowników od 34 dnia zwolnienia wypłaca ZUS a po wyżej 20 pracowników pracodawca wypłaca i wynagrodzenie chorobowe i zasiłek.

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo, no to u mnie powinien pracodawca wypłacać a nie wypłacił 🤨 a pisałam do innych koleżanek z pracy i dostały pensje 😞

Dzien dobry brzuszki 🙂
kurde, mialam nadzieje, że są juz wieści od Aneczkare, a tu nadal nic... ciekawe co u niej ...
Diviana, sliczne fotki 🙂 a ta z workiem to juz w ogóle wymiata 🤪 i jaki Ty masz zgrabniutki brzusio 🤪
jo-aneczka, powodzenia 🙂
madalena, jesteś "sierpnióweczką", więc Szymuś pewnie 1-go zrobi niespodzianke i będziesz juz go trzymała w ramionach 😉
na mnie też nie dzialają żadne wysiłki typu mycie podłóg, okien itd. Nadal zero skurczy - nawet przepowiadających 😉 ale nie przejmuję się - czekam cierpliwie 😉 w czwartek mam wizyte u gina, więc zobaczymy co powie 🙂

Diviana napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):

Dziękuję Wam dziewczyny bardzo, no to u mnie powinien pracodawca wypłacać a nie wypłacił 🤨 a pisałam do innych koleżanek z pracy i dostały pensje 😞

To musisz to zgłosić dla pracodawcy albo dla księgowej. Wiesz teraz księgowi mieli nawał obowiązków bo musieli zakańczać kwartał. Dzisiaj jest termin VATu. Wiec może wasza księgowa pominęła przelew.

• Mamusia
hej Brzucholki 😉 Ja mam dziś lenia 😉
Bartolinkowe pranie schnie... Obiad został z wczoraj... Normalnie leniuchowo...
Miałam nadzieję na info od Aneczki ale widzę że na razie cisza! Miejmy nadzieję że wszystko OK, Maleństwo się urodziło i razem odsypiają!

MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

A Diviana to rzeczywiście chudzinka! Super te fotki!!!!!!!!!!! To z workiem - rewelacja 😉
A właśnie, jak się udało wnieść siłownię?

• Mamusia
karolciakam napisał(a):
hej Brzucholki 😉 Ja mam dziś lenia 😉
Bartolinkowe pranie schnie... Obiad został z wczoraj... Normalnie leniuchowo...
Miałam nadzieję na info od Aneczki ale widzę że na razie cisza! Miejmy nadzieję że wszystko OK, Maleństwo się urodziło i razem odsypiają!

MIŁEGO DNIA WAM ŻYCZĘ!!!!!!!!!!!!!! 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎 😎

A Diviana to rzeczywiście chudzinka! Super te fotki!!!!!!!!!!! To z workiem - rewelacja 😉
A właśnie, jak się udało wnieść siłownię?

Bez problemu, bo takie większe sprzęty jak ławeczka były do samodzielnego montażu a reszta przeszła 🙂 wczoraj już mąż ćwiczył zadowolony 🙂 Tylko worek pusty zamówił bez wypełnienia bo nie dopatrzył i już nie mam problemu co zrobić z moimi ubraniami których nie noszę, są właśnie w tym worku 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Diviana napisał(a):

To musisz to zgłosić dla pracodawcy albo dla księgowej. Wiesz teraz księgowi mieli nawał obowiązków bo musieli zakańczać kwartał. Dzisiaj jest termin VATu. Wiec może wasza księgowa pominęła przelew.

A może nie dotarło do nich zwolnienie?? Ja tak miałam w czerwcu ;( Nieciekawie z tą kasą... Teraz kiedy by się przydała to jest problem 😉 Mam nadzieję że wszystko się szybko wyjaśni!!!!!!

DZIEŃ DOBRY 🙂
W końcu się wyspałam 😁 😎

Wieści od Aneczki brak 🤨 Ciekawe, jak sobie poradziła bądź radzi 🤨 🤨

Diviana super fotki, ta w awatarze wymiata 🤪 🤪

Jo-aneczka Czyżbyś była następna 🤨 😁 Trzymam kciuki i powodzenia 😜 😘 🙂

• Mamusia
Hej hej 🙂
Ja dzisiaj znowu się nyspałam, bolał mnie troche brzuchol, a rano o 6 zauważyłam kawalątek czopa i od tego czasu jestem tak przerażona i lecą mi łzy nie wiem czemu chyba ze strachu jak jakiemus niedorozwojowi 😮 nc mnie chwilowo nie boli i nic wiecej sie nie stało ale jestem zestrachana na maksa ze to moze byc juz, ale ja chce urodzic w sierpniuuuu.A mam tyle rzeczy jeszcze do zrobienia i nic nie zdąże, masakra.

• Mamusia
Karolciakam myślę że jakby nie dostali zwolnienia to by dzwonili, choć u nas są 3 placówki i ja nie zanosze do tej z księgowością tylko do tej w której pracuje a chłopak który nosi dokumenty między placówkami wszystko gubi więc to całkiem możliwe. Kiedyś zgubił podania o urlop 🙂
No właśnie kasa by się przydała, najgorzej że z tą ratą jestem na minusie, ale mąż już mi przelał by chociaż ratę wyzerować, no ale zakupów już nie będę mogła większych zrobić 😠 a co do wora to jest super schowek zważyliśmy go i po naładowaniu moimi ciuchami waży 39 kg 🙂

milium napisał(a):
Hej hej 🙂
Ja dzisiaj znowu się nyspałam, bolał mnie troche brzuchol, a rano o 6 zauważyłam kawalątek czopa i od tego czasu jestem tak przerażona i lecą mi łzy nie wiem czemu chyba ze strachu jak jakiemus niedorozwojowi 😮 nc mnie chwilowo nie boli i nic wiecej sie nie stało ale jestem zestrachana na maksa ze to moze byc juz, ale ja chce urodzic w sierpniuuuu.A mam tyle rzeczy jeszcze do zrobienia i nic nie zdąże, masakra.

milium nie denerwuj się, zobacz ja od 15 lipca chodzę z 2 cm rozwarcia i czop mi też wyleciał i co i nic cisza. Nie jest powiedziane, że lada chwila urodzisz.

• Mamusia
milium nie panikuj 😉 dziewczyny pisaly ze czop to nawet dwa tyg przed porodem moze odchodzic wiec mozliwe ze masz jeszcze duuuuzo czasu 😘

moja mala jakas dzisiaj strasznie leniwa jest...dwa razy delikatnie sie przeciagnela a normalnie o tej porze to dyskoteka byla 😮 rpgalikiem z nutella i kawka probuje ja rozruszac mamnadzieja ze pomoze

• Mamusia
Właśnie zauważyłam, że 36 tydzień skończony 😁 Julka urodziła się jak się skończył 37!!!!!! 🤪 🥴 🥴 🥴 🥴 i trosiuniu przeraziło mnie moje nieprzygotowanie 😉 Porodu się nie boję, chyba wręcz przeciwnie czekam na niego! Nastawiam się że musi tak dobrze jak przy Julce 😉 i nie ma inaczej!

A zestresoowanym polecam książkę Poród aktywny - fajna lekturka i można ją nawet na chomiku znaleźć 😆 😆

• Mamusia
Ano własnie tez mam jakies rozwarcie ale jakie to nie wiem zostało okreslone jako małe dwa tyg temu, ja mam nadzieje ze to wszystko oznacza ze jeszcze jakies dwa tyg przede mna, bo z nerwów to mi reszta włosów osiwieje, moje hormony mi oszalały zamiast sie cieszyc to ja panikuje, jakas głupia jestem,dobra biore sie w garsc 🤢