Ale mnie w kościach łamie chyba będzie zmiana pogody 🤢 fatalne uczucie jeszcze tak dziwnie cała ta łopatka która mi drętwieje jak mała jakoś uciska. Coś się dziś ogarnąć nie mogę 😠
Nawet nie mów o łopatce ja już od dłuższego czasu mam wrażenie, jak by mi ktos palec włożył i gmeral pod łopatką - nie mogę normalnie leżeć, ani siedzieć
Hmm, przemogłam w sobie lenia i wyprasowałam pościel do łóżeczka i chyba muszeękupić inne wypełnienie, bo pościel jest większa niż wkłady.... Widziałam, że niektóre już poubierały pościel... ale chyba zabezpieczacie to jakimś kocykiem, co by się nie zakurzyło... u nie to w sumie miesiąc jeszcze i mimo że słodko wygląda już ubrane łóżeczko, to narzuciłam na nie szczelnie koc... co by kurz się nie zbierał...
Jola arbuza to ja na noc nie jem bo wiem jak to się kończy siusiu co 15 min
Foga ja też ubrałam łóżeczko i przykryłam kocen, ale łaże codziennie odkrywam i oglądam 🙃
Nic to dziewczynki, fajnie się leniuchuje, ale muszę się ogarnąć i mykam na SR........ orzeźwienie gwarantowane bo dalej od piątkowej wichury nie mam ciepłej wody... a pan konserwator zamiast robić coś z tą woda to widzę, że od rana dłubie ......... w swoim aucie - w dupie ma, że nie ma ciepłej wody......ech jak ja chciałbym mieć już swój dom....
Mapa też mi się zdawało, że jakiś czas temu Aneczkare pisała, że wg usg Filipek był już chyba ok. 3kg.....czyli faktycznie waga podawana przez usg jest mocno orientacyjna 😉
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
lydziaa84
Nawet nie mów o łopatce ja już od dłuższego czasu mam wrażenie, jak by mi ktos palec włożył i gmeral pod łopatką - nie mogę normalnie leżeć, ani siedzieć
Diviana
lydziaa84
dobrze, że dopiero teraz te parę tygodni (może) przetrwamy 😉
Diviana
Gość
jolajola81
lydziaa84
Ja już przyzwyczajam się do nieprzespanych nocek- kilka razy do wc potem łopatka boli i spać nie można 🙂
jolajola81
jolajola81
lydziaa84
Diviana
Foga ja też ubrałam łóżeczko i przykryłam kocen, ale łaże codziennie odkrywam i oglądam 🙃
lydziaa84
może jeszcze wpadnę zobaczyć co się dzieje 🙂
Gość
Na razie kochane - do wieczorka 🙂
Gość
Eleeza
Eleeza
A ja dziś nie wytrzymałam i myję okna ☺️ ☺️