Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Info od karolcia12345i

Leżę na patologii. Szyjki zero, rozwarcie na 3 cm. Lekarz mnie tak zbadał żeby się zaczęło już ale coś nie idzie tylko plamie 🙂 🙂 dostałam dwa skurcze i koniec. Niedługo następne ktg. Położne się dziwiły, że z takim rozwarciem jeszcze na porodówce nie jestem. Chodzę sobie żeby rozwarcie nie zniknęło 🙂 🙂 Pozdrawiam Was wszystkie brzuszki. Buziaki.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mapa napisał(a):
Eleeza napisał(a):
A ja się ciągle czuję nieprzygotowana... ☺️
Wszystko mam gotowe, poprane, poprasowane, torba spakowana zbiera kurz 😉
Chyba podświadomie czekam na to,że mimo wszystko, Liwia się odwróci główką w dół....

Ja też się nie czuje przygotowana...
ale u nas nawet łóżeczko jeszcze nie rozłożone ☺️
Dobrze, że ciuszki wyprane i wyprasowane w końcu 🙂
A dziś i torba będzie spakowana...taki jest plan 🙂

Hehe ja już bym chciała mieć wszystko za sobą, ale jakoś też nie czuję się nastawiona. Niby się nakręcam, że chce już ale wydaje mi się, że na wszystko mam czas. 😁 Torba moja nie spakowana, większość rzeczy mam, ale jakoś zbieram się i zbieram i nici z tego. 😁
W piątek Kuba przyjeżdża, więc w sobotę idziemy na ostateczne zakupy, może wtedy mnie jakoś tknie 😁 😁

jo-aneczka napisał(a):
siehankowa napisał(a):
_Evelina_ napisał(a):
siehankowa jak dzidzia sie pospieszy to wizyta w czwartek nie potrzeban.

Ewelina, ja to jednak wolałabym doczekać tej wizyty 😁 chociaż z drugiej strony to 100zł bym zaoszczędziła 😁 😜

Tu stówkę zaoszczędzisz, ale potem dłuższego macierzyńskiego nie dostaniesz 😉
Tak więc nóżki w ciup.

Andżelika, ja też czytałam o tym czopie i myślałam dokładnie tak jak ty. U mnie ta "teoria" się sprawdziła 😉 ale u Marty już nie, więc to nie jest niestety prawda, że czop podbarwiony krwią oznacza poród w przeciągu 2-3 dni.

jo-aneczka, ale z tym dłuższym macierzyńskim, to ja juz sama nie wiem jak to jest... bo jak byłam ostatnio u kadrowej, to ona powiedziała, że też nie wie, bo każdy interpretuje ten przepis inaczej... i że pewnie dopiero końcem roku przyjdą dokładne wytyczne, to da mi znać ... 🤢 ale większosc mówi, że żeby załapać się na 4 tyg. dodatkowego, to trzeba w nowy rok z macierzyńskim podstawowym wejść - a to dopiero będzie przysługiwać dziewczynom, które po 15. urodzą 😉 więc ja się nie załapie na pewno ...

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Info od karolcia12345i

Leżę na patologii. Szyjki zero, rozwarcie na 3 cm. Lekarz mnie tak zbadał żeby się zaczęło już ale coś nie idzie tylko plamie 🙂 🙂 dostałam dwa skurcze i koniec. Niedługo następne ktg. Położne się dziwiły, że z takim rozwarciem jeszcze na porodówce nie jestem. Chodzę sobie żeby rozwarcie nie zniknęło 🙂 🙂 Pozdrawiam Was wszystkie brzuszki. Buziaki.

no to karolcia rytm kolejkowy zaburzyła 🙂 trzymam kciuki żeby szybko się zaczęło i prędko skończyło. Powodzenia

lydziaa84 napisał(a):
madalena20 napisał(a):
Info od karolcia12345i

no to karolcia rytm kolejkowy zaburzyła 🙂 trzymam kciuki żeby szybko się zaczęło i prędko skończyło. Powodzenia

i ja też trzymam kciuki 🙂

Ja wczoraj ubrałam łóżeczko, ale wieczorem je rozebrałam, bo stwierdziłam, że będzie się tylko kurzyć... pokazałam m jak krowie na rowie, gdzie jest już ubrana w poszwy pościel do łóżeczka i w razie w ma ubrać na nowo... ale znając jego będzie 50 x dzwonił, gdzie w końcu jest ta pościel........ No i jeszcze materac muszę kupić...

A torby w ogóle nie mam spakowanej... bo zdecydowałam, że tej koszulki z rozpierdakami na cycki nie chce mi się unowocześniać.. kupię nową... jedna będzie do leżenia w szpitalu, druga do porodu i myślę, że wystarczy... przecież nie zamierzam tam siedzieć tydzień czasu a tylko 2 dni....

No nic.. idę trzeć jabłka na jabłecznik 🙂

OOO karolcia następna........ no i się ropierdzielił układ podany przez ann...... nie będzie już alfabetycznie 🤪 Po prostu dzieci wiedza najlepiej, kiedy mają przyjść na ten świat 🙂

Karolciu - oby było szybko, zwięźle i bez bólu 🙂

Info od karolcia12345i

Będzie próbować rodzić w wodzie bo jej na to pozwolili. Do jutra rano czekają a jak się nie ruszy to podadzą jej oksytocynę. Właśnie wybiera się pobiegać po parku 🙂 🙂 🙂 pozdrawia, przesyła buziaki i cieszy się, że trzymacie za nią kciuki ona za Was też trzyma 🙂

• Mamusia
mapa napisał(a):
Dziewczyny pakowałyście do torby kubek i sztućce?

Na liście od mojej gin nie było takiej pozycji, ale położna mówiła, żeby lepiej spakować, bo mają braki...ja się zastanawiam jeszcze nad małym talerzykiem 😉

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
mapa napisał(a):
Dziewczyny pakowałyście do torby kubek i sztućce?

Na liście od mojej gin nie było takiej pozycji, ale położna mówiła, żeby lepiej spakować, bo mają braki...ja się zastanawiam jeszcze nad małym talerzykiem 😉

O kurcze na to to bym nie wpadła że trzeba sztućce ze sobą wziąć 😮 🤢 😮

Diviana napisał(a):
Jak to brzmi pobiegać po parku 🙂 joging dla rodzących 🤪

też się uśmiechnęłam 😁

Madziu Ty to tu jak nasza Mama/Położna/Siostra/Opiekunka/Dobry Duch i sama nie wiem jak to nazwać w 1 🙂

Ach dziś wtorek już, Karolcia w szpitalu. No trzymamy kciuki 😘 🙂 🙂

Mapa to akurat zdjęcie ze studniówki jest, wymalowana byłam 😁 😁 Ale może faktycznie 🤨 🤨

A o kubku nie pomyślałam 🤨 Pomyślę jak się będę pakować 😁 😁

A swoją drogą też bym chciała w wodzie rodzić, nawet u nas w szpitalu jest sala taka wypasiona, no ale cóż nie ma położnych przeszkolonych do odbierania porodów w wodzie 😠 😠

mapa napisał(a):
Diviana napisał(a):
Jak to brzmi pobiegać po parku 🙂 joging dla rodzących 🤪

też się uśmiechnęłam 😁

Madziu Ty to tu jak nasza Mama/Położna/Siostra/Opiekunka/Dobry Duch i sama nie wiem jak to nazwać w 1 🙂

mapa kochana jesteś, dziękuję 🙂 ☺️ ☺️
Wiesz sprawia mi to ogromną radość, że tak miło mnie odbieracie i że przesyłam Wam tak dobre wiadomości i oby do końca były tylko DOBRE!!!! 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
a czy mamusią, które szykują się do rychłego porodu obniżyły się już brzuszki?? to przecież też podobno oznaka porodu 🙂 🙂 🙂

ja sie nie szykuje do rychlego a brzuch juz od okolo 2 tyg mam coraz nizej... i juz sama to zauwazam...wiec niekoniecznie to oznaka 😁 😁 😁

a gdzie agapurka? czyzby fifi tez postanowil sie przywitac?