Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Oto przepis na magiczny jabłecznik Fogi 😁

2 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1 szkl. cukru
1 mały proszek do pieczenia

Utarte jabłka wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem (ilośc wg uznania)

Tłuszcz roztopić i wystudzić, wlać do cukru i miksować, dodając kolejno całe jaja, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub mąką - wylac połowę ciasta, ułożyć na nim jabłka i wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 180 C ok. 50-60 minut

SMACZNEGO 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej dziewczynki.
Magdalena maly jest uroczy. Musi pokaza kto rzadzi 🙂
Ja dzis odebralam wyniki i nie mam zaytrucia ciazowego. Wczoraj umylanm wszytkie okna , popralam firany i je powiesilam. Oprocz tego ze bolal mnie kregislup i nogi to nic wiecej sie nie dzialo 🙂 Ja to chyba jak slonica bede chodzila w ciazy 24 miesiace 🙂 Co chwila mam telefon czy urodzilam.Jeszcze mam troszke czqasu ale moglo byc to juz niedlugo. Chcqaialbym a z 2 strony boje sie tego porodu....

• Mamusia
Już wszystko wiem...Wyniki mam podwyzszone jeżeli chodzi o ta cholestaze i mam brać na to jakieś tabletki 3vrazy dziennie i zobaczyć czy swedzenie ustanie a 4 dni powtórka badań i jak coś puszcza mnie i w domu bede mogła sie lekami leczyć...
Bez sensu myślałam,ze to moja ostania wizyta w tym pensjonacie i ze wyjdziemy już we trójke,ale jednak nie 😞

• Mamusia
Inez napisał(a):
Oto przepis na magiczny jabłecznik Fogi 😁

2 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
kostka masła lub margaryny
4 jaja
1 szkl. cukru
1 mały proszek do pieczenia

Utarte jabłka wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem (ilośc wg uznania)

Tłuszcz roztopić i wystudzić, wlać do cukru i miksować, dodając kolejno całe jaja, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną. Dobrze wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tarta lub mąką - wylac połowę ciasta, ułożyć na nim jabłka i wylać na wierzch pozostałą część ciasta. Piec w 180 C ok. 50-60 minut

SMACZNEGO 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

BARDZO DZIEKUJEMY I POZDRAWIAMY 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Evelina wierzę, że Ci ciężko. Mi też....i też już dużo ludzi jak mnie widzi to się pyta ''Ty się jeszcze toczysz?'' 😜 No toczę się a mam inny wybór? 😁 Ech...chciałabym już urodzić i tak jak Ty boję się.
Najgorzej jak jest gorąco, to się rozpływam po prostu 🤢

Pati bidulo...cóż więcej można napisać...

Jestem! I teraz już w domku zostaję 🙂

Ann - trzymam kciuki co by Hania jeszcze sobie w ciepełku posiedziała....

Pati - bidulko - rzeczywiście, ty to w tym szpitalu kartę VIP powinnaś otrzymać 🙂 Ale dasz radę, to już końcóweczka.... a pierdolca i bez szpitala można dostać.. więc .. uszy do góry 🙂

hihi, widzę, że przepis płynie w świat 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Jak byłam dziś na spacerze z mężem, to powiedziałam do niego, że szkoda, że role nie są podzielone.
Ja mogę chodzić w ciąży (bo mimo ociężałości i innych rzeczy kocham to uczucie jak maluszek się rusza, rozciąga itp), ale za to on mógłby urodzić 😁

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie, brzuszki i maleństwa

Faktycznie dawno mnie tu niebyło, trochę Was tylko podczytywałam. U mnie dobrze czuję się świetnie i raczej nic mi nie dolega. Jednak kilka ostatnich dni było na dość wysokich obrotach. W czwartek moja teściowa wyszła ze szpitala po endoprotezie biodra (więc wymaga większego zainteresowania) i cały weekend z m spędziliśmy u niej. Poza tym moi rodzice mają urlop i siedzimy wiecznie u nich razem z moim rodzeństwem i ich dziećmi. A dziś w ramach pięknej pogody poszliśmy na krótki spacer do ZOO i nie było nas 5 godzin. 🤪 🤪 🤪

Dziewczyny jak nic się niezmieni (a raczej się nie zapowiada) to chętnie się z Wami spotkam w czwartek na Wileńskim 😁 😁 😁

Ann- trzymamy kciuki
lydziaa84, jola – bardzo mi przykro, trzymajcie się
Pati - Trzymaj się mocno już niedużo zostało!

I coś jeszcze miałam napisać, ale nie pamiętam….

Buziaki 😘 😘 😘

witajcie dziewczynki
Ja wpadam znowu na chwilke.Dziś miałam wizytę połoznej.Nastepna wizyta w piatek.Co do karmienia to karmię piersia.Z Filipkiem coraz lepiej.Jest taki kochany.a jezeli chodzi o poród to napiszę wam w skrócie,że miałam wakum a potem kleszcze.mam nadzieję,ze was to nie spotka i szybko zapomnicie o bólu.Bo ja jak zobaczyłam po raz pierwszy mojego synka,to zapomniałam o bólu i trudach związanych z porodem.
Oki,ja idę sie kapac i zmykam spac,bo nie wiem jaka będzie nocka.Bo ta dzisiejsza nie nalezała do przespanych.
Dobranoc brzuszki 😘