Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paloma- coś w tym zawodzie chyba jest, bo u nas też większość szewców to pijaki:/
karolciaka- gratuluję podpisania aktu
siehankowa- jak tak piszesz to jeszcze bardziej chcę się rozpakować 🙂
śliczna dziewczynka z Tosi 🙂 i trzymam kciuki żeby szybko dołączyła do rodziców
Anya- moje gratulacje
Eleeza- no to miałaś świetny dzień, mam nadzieję, że dziś ok. A 39 masz za 4 dni (oddałam Ci wczoraj)

• Mamusia
Ktg jak już się do niego dopchałam 😁, wyszło ok, Mała prawie całe przespała dopiero 2 minuty przed końcem zaczęła się wiercić i końcówka zapisu wyszła nieco chaotycznie 😉

Pojawiło się 5 malutkich skurczy (20-25 %) ale w ogóle ich nie czułam. Tydzień wcześniej najwyższe skurczyki (bo skurczmi one jeszcze nie są) miały do 15%, czyli na razie spokojnie, ale powolutku jakaś tendencja wzrostowa jest 😉

Ja jestem z tych, którym się nie spieszy, więc dla mnie żadnych jabłeczników proszę nie piec 😁 😁 😁

Mąż natomiast coś wspominał, że zrobi na obiad filety w sezamie 😁 😁 😁
Może się okazać, że one mają moc w sierpniu 😁 😁 😁

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Zobaczcie jaką fotkę mi karolciakam przesłała, bo nie pojechałam na spotkanie kawowe 🙂
eh taka pyszna kawę odmówiłam no cóż. 😜
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/spotkaniep.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1207/spotkaniep.jpg[/IMG][/URL]

ŻARŁOKI 😁 😁 😁 😁

Ja też chcę 😉

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Zobaczcie jaką fotkę mi karolciakam przesłała, bo nie pojechałam na spotkanie kawowe 🙂
eh taka pyszna kawę odmówiłam no cóż. 😜
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/spotkaniep.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/1207/spotkaniep.jpg[/IMG][/URL]

a to terrorystki 😁 😁

Eleeza właśnie wczoraj słyszałam o tej Sepsie,
ale nie mogłam sobie przypomnieć gdzie planujesz rodzić..
A dzień miałaś rzeczywiście okrutny...dobrze, że odespałaś 😉

A co do KTG to ja przy wierceniu się Dzidka miałam takie szpilki do samej góry na tym dolnym wykresie
i nad tym się pojawiała taka gruba kreseczka w górę...
To są skurcze?
Bo mi tylko Pani Doktor powiedziała "zapis w porządku" 🤢

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
No miejmy nadzieję, że opanują. A bierzesz inny szpital pod uwagę?

No właśnie nie za bardzo, chciałabym urodzić tam, głównie ze względu na położną. Chociaż jak urodzę zanim ona wróci z urlopu to wszystko się może zdarzyć....
W TV mówili, że zamknięty jest cały szpital, ale wczoraj po KTG spytałam mojej ginki to mówiła, że SEPSA jest tylko na wcześniakach a porodówka pracuje normalnie...

Martwię się o synka Kasi, bo Arek pisał, że leży właśnie na Polnej na wcześniakach.... kurcze mam nadzieję, że z nim wszystko ok

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
No miejmy nadzieję, że opanują. A bierzesz inny szpital pod uwagę?

No właśnie nie za bardzo, chciałabym urodzić tam, głównie ze względu na położną. Chociaż jak urodzę zanim ona wróci z urlopu to wszystko się może zdarzyć....
W TV mówili, że zamknięty jest cały szpital, ale wczoraj po KTG spytałam mojej ginki to mówiła, że SEPSA jest tylko na wcześniakach a porodówka pracuje normalnie...

Martwię się o synka Kasi, bo Arek pisał, że leży właśnie na Polnej na wcześniakach.... kurcze mam nadzieję, że z nim wszystko ok

On jest z sierpniówek musi być ok 😉
Najważniejsze, że już to mają namierzone teraz 10 razy bardziej uważać będą 🙂

• Mamusia
Mi też powiedziała tylko "zapis w porządku" ale rozmawiałam chwilkę z babką z rejestracji, która też podłącza ktg ( nie wiem czy to pielęgniarka, położna czy tylko rejestratorka) mówiła, że oznaczenie (zdaje się) UC to siła skurczu i tak sobie patrzyłam na monitorek i widziałam jakie wartości się pojawiają. Ale czy to dobrze z interpretowałam to nie wiem 😉

• Mamusia
Jedyny plus całej tej afery z SEPSĄ może być taki, że z powodu paniki nie do końca zorientowanych w temacie osób, będzie mniej chętnych do rodzenia na Polnej. Bo ostatnio jest tam gigantyczne oblężenie i dostanie się tam graniczy z cudem, są dni, że zamykają porodówkę, bo nie mają już mocy przerobowych 😁 😁

• Mamusia
Witam wszystkie! mam maly problem. Jestem w 33 tyg ciazy i moj synek nie chce sie obrocic glowka w dol. CZy ktoras z was miala tak samo? podobno sa jakies cwiczenia zeby dziecko zrobilo fikolka. Napiszcie prosze kiedy wasze maluszki sie poobracaly. Pozdrowienia dla wszystkich sierpnioweczek od wrzesnioweczki 🙂

• Mamusia
Aniulka no ja mogę się pochwalić sukcesem, moja Liwia odwróciła się w 38 tygodniu, gdzie już nikt nie dawał na to szans i w karcie ciąży i na wydruku z usg miałam oficjalnie wpisane przez moją ginekolog po łacinie "ułożenie miednicowe" i na kolejnej wizycie miałyśmy uzgadniać szczegóły cesarki 😉

Ale nie ukrywam, że musieliśmy trochę powalczyć z Małą żeby się odwróciła.

Anya, gratulacje 🙂
madalena i marta, super, że wasze starszaki tak dobrze przyjeły maleństwa 🙂

a ja mam pytanko do mam które juz urodziły - jak wasze krocze? 😜 tzn. boli dalej, macie problemy z siadaniem? bo ja niestety tak i zastanawiam sie kiedy to minie? 😮

• Mamusia
Witajcie mamuski, brzuszki i maleństwa 🙂 🙂
Anya Gratuluję bobaska 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Siehankowa ja niestety Ci nie pomogę w kwestii krocza 😜 😜 😜 😜 😜
A ja mam kolejne zmartwienie, byłyśmy dzisiaj z Oliwka na pierwszej wizycie u pediatry i okazała sie że od narodzin Oliwka w ogóle nie przybiera na wadze, teraz waży 2165 a dł 44 😲 😲 😲 😲 😲 To tak jakby sie skurczyła??????????? 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞 😞
W pon kolejne ważenie. najciekawsze jest to ze je często i zawsze jej sie beknie albo uleje 😮 😮 😮 😮 Juz sama nie wiem 😞