Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):

Paloma pytałaś o sposoby położnej na szybsze dojrzewanie szyjki. Moja zaleca picie naparu z liści maliny i łykanie 3x2 kapsułki oleju z wiesiołka, ewentualnie robienie masażu krocza olejkiem z wiesiołka, z tym, że powinno się to robić od 38tc (ja nie robiłam, ponieważ nie chciałam przyspieszać "akcji" z uwagi na urlop położnej i są skutki 😉 )
Jest też specjalna mikstura przyspieszająca ( obrzydliwa w smaku) pije się ją, chyba w okolicach terminu porodu (nie wiem przez ile dni, bo ja mogę jedynie do czwartku, ale to z uwagi na to, że idę do szpitala)
4 łyżki werbeny (niestety dość trudno dostępna),
10 goździków
1 łyżka cynamonu
1 mały świeży korzeń imbiru
ewentualnie do smaku można dodać miód, cukier

Zalewamy to 1l wrzątku, po zaparzeniu przelewamy do termosu i pijemy przez cały dzień ciepłe!!

dziękuje 😁, wiesiołka już kupiłam, co do masażu to nie wiem czy się zdecyduje. a mikstury nawet nie będę próbowała bo smaku i zapachu imbiru to ja nie zniosę 🤢

jo-aneczka napisał(a):
Dziewczyny, które już urodziły - jak z waszą wagą po porodzie? Dużo wam jeszcze zostało do zrzucenia? U mnie stosunkowo dobrze - w stosunku do stanu sprzed ciąży mam około + 4 kg.

ja dzień po porodzie miałam już minus 10kg 🙂 teraz zostało mi jeszcze 2kg do wagi sprzed ciąży, więc nie jest zle 😉 a w sumie przytyłam 15kg...

Leer, ja w wózku na spodzie mam materacyk, który był dołączony do wózka a na to pieluszke flanelową... a małego jak jest chłodno to przykrywam pieluszką flanelową lub tetrową, a jak jest bardziej zimno, to kocykiem... 🙂 nie używam kołderki - w łóżeczku też - bo jest za ciepło... w łóżeczku maluszka przykrywam kocykiem.

• Mamusia
nadrobiłam zaległości 😉
Nie wiem jednak co miałam napisać i do której 😉
Ja mam teraz co drugą nockę nie przespaną. Wczoraj spałam jak zabita dziś nadrabiam brzuszka 😁 😁 😁 😁
Uśmiałam się tym nastrojem przy badaniu i jeżdżeniem na porodówkę z kominkami lub skuterem 😁 😁
Eleeza może jednak akcja się rozwinie! Trzymam kciuki!
Inez wciąż Ci kibicuję 😉 w pakowaniu torby!

Co do imienia to my też zmienimy - wiedziałam, że nie będzie Eliza 😜 Dziś przewertowałam kalendarz z dziewczynami i wypisałyśmy typy dla tatusia! Zobaczymy co wybierze 😉

k8 jestem fanem na fanpage-u

Co do nocnego karmienia - nigdy ni budziłam swoich dziewczyn!
A teraz chyba czas iść lulu 😉

DOBRANOC!!!!

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Ja w całości, choć wczoraj wieczorem mała bardzo usilnie pchała się w kanał rodny a ja miałam mdłości, wiec może coś się z tą moją szyjką dzieje, zobaczymy jutro. Ja dziś do gminy muszę skoczyć pare spraw pozalatwiać, może jak sobie pospaceruje to maluszek zdecyduje się wyjść i leniwie na ktg pojade jutro 🙂
AAsia życze szybkiego rozwarcia i szybkiego rozpakunku
karolciakam widzę że Ty na mnie i Pamelę czekasz byśmy w jednej sali mogły leżeć 🙂

Dzień Dobry!!

Ja po wczorajszej SR padłam ....... były bardzo męczące ćwiczenia, łącznie z parciem... 😮 Dziś bolą mnie mięśnie i coś spać nie mogę..

O 14.30 wizyta u gina, ciekawe co ciekawego powie 😮 😮 😮

Miłego Dnia 🙂

Dzień Doberek

U nas nocka bardzo fajna, spało mi się super oczywiście obowiązkowe wstawanko na siusiu było 🤢
Diviana my już 39tydzień 🤪 kiedy to zleciało....??!! Gabi właśnie się na świecie pojawiła a ten mały uparciuch coś siedzi za długo 😠 ale wydaje mi się że czop mi odchodzi chyba.....sama nie wiem.
Teraz śniadanko jemy widzę że teraz faza na naleśniki nastała 😁 właśnie smażę bo też już od kilku dni za mną chodziły.....
Karolciakam a jakie typy imion macie?? Widzę że Poxia i Andzelika też pozmieniały imiona 😁
Ciekawe jak tam Kornelka Eleeza i Paninka bo chyba one następne są w kolejce

Miłego dzionka