Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
existence napisał(a):
Eleeza napisał(a):
existence napisał(a):
Co do badania rozwartości szyjki, położna mówiła mi, że trzeba się na maxa rozluźnić, wtedy mniej boli... Ale jeszcze tego nie testowałam, bo mój doktorek wychodzi z założenia, że jak nie trzeba pacjentki narażać na dodatkowy ból, czy koszty (chodzi o badania w laboratorium, bo chodzę do niego prywatnie), to po co to robić.

Nie wiem czy rozluźnienie przy takim badaniu aż tak dużo pomaga, moim zdaniem jedynie troszkę.
Ja musiałam się wczoraj napiąć i przeć "na sucho" przez kilka minut 🤢 🤢 🤢

no to może ta położna się za bardzo nie zna, w sumie sama nie rodziła 😉

Rodziła, ma 2 dzieci i 20 letni staż pracy w szpitalu klinicznym, więc raczej co nie co wie o porodach 😉 😉 😉
A z parciem na sucho chodziło o to aby z mojej szyjki bez rozwarcia zrobić szyjkę z rozwarciem 1,5cm. No i się udało 🙂

Pisałam o mojej położnej środowiskowej że nie rodziła, to stara panna, bezdzietna, sprawia miłe wrażenie, ale widocznie wszystkiego nie wie

• Mamusia
Dziewczyny ja się już ewakuuję. Zjemy jeszcze obiad i jedziemy. Mierzyłam sobie ciśnienie 120/80 to jak na mnie juz za wysokie bo tak 100/70 zazwyczaj było ale tętno mi podskoczyło do 111.............. Zmierzę jeszcze raz za kilka minut ale już 3 razy mierzyłam. Nie ukrywam, że jestem poddenerwowana tym co mnie na ktg czeka i chyba to dlatego.
Pozdrwaiam Was kochaniutkie 😘

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Diviana napisał(a):
k8_online napisał(a):
Dziewczyny - nasz obiekt w Łebie ma fanpage na Facebooku - jeżeli macie chęć dołączcie 🤪
https://www.facebook.com/pages/Dom-Wypoczynkowy-Lago-%C5%81eba/120795847962615

Polubione 🙂

Dzięki 😘 😘

Przeze mnie też, w końcu w maju się tam wszystkie spotykamy 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Kornelka, ja jestem niskociśnieniowcem a przed ostatnią wizytą miałam ciśnienie ponad 140/90 !!!
To stres.

O cholera! To ładnie. To u mnie pewnie z tego samego powodu i tętno do góry poszło.
Dziękuję kobitki 😘, ja za Was też trzymam kciuki 🙂

Jak tylko dam rade to przez madalene dam znac. Na sierpniówezkach jest mój numer ale zapomniałam hasła i nie mogę się tam dostac żeby zapisac jakis, mam tylko do Magdy.
Paninka to jak wyścig pokoju 😁 😉
Papa 🙂

Eleeza chyba Liwcia wkoncu posluchala mamusi. 😁 juz nie dlugo bedziecie razem 🤪 🤪 🙂
Diviana ja bym pilnowala tych robotnikow bo jakos nigdy nie bylam przekonana do takowych 🤔

pewnie co chwile tylko papieroski a godziny leca 😠 najlepsi sa rotobotniki typu "ja ze szwagrem", po robocie pelno nie dociagniec a od nich sie uslyszy tylko ze "tak musi byc". 😮

Dzień dobry wszystkim,
No - coś się znów ruszyło. Jola, Ann - gratuluję pociech. Wracajcie szybko do sił !!!
Eleeza, widzę, że ty teraz dla odmiany uderzyłaś w ton błagalny (he,he, spojrzałam na twój suwaczek) - oby Liwka cię posłuchała i tym razem 🙂
Pati, Kornelka - trzymam za was kciuki, aby wizyta w szpitalu była jak najkrótsza i owocna w skutkach 😁
No i oczywiście kibicuję też pozostałym mamusiom, które jeszcze chodzą z brzuszkami.
Eh, fajnie było mieć brzuszek, ale teraz trzeba go jak najszybciej zminimalizować, bo obecna "forma" do uroczych nie należy 🤢
Dziewczyny, które już urodziły - jak z waszą wagą po porodzie? Dużo wam jeszcze zostało do zrzucenia? U mnie stosunkowo dobrze - w stosunku do stanu sprzed ciąży mam około + 4 kg.
A, i jeszcze się pochwalę - umówiłam się na sesję noworodkową z fotografem. Jeśli nic nieprzewidzianego się nie wydarzy to za tydzień moja córcia będzie miała pierwszą profesjonalną sesję zdjęciową 🙂 Na pewno pokażę wam rezultaty.
Póki co oglądałam prace tej fotografki - są boskie. Cudnie będzie mieć taką pamiątkę.