Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
marta-lion a co ty 100km jedziesz na usg 3d nie masz gdzies blizej? no naprawde kawal drogi.
No wiesz w sumie to 1,5 godziny. Niby mam bliżej, ale lekarz ma od niedawna 3D
i w sumie jak dla mnie żaden z niego specjalista w tym względzie.
To nie jest tak daleko.

• Mamusia
No jakby nie patrzec troche daleko 🙂 dobrze ze ja mieszkam w duzym miescie jak sobie pomysle gdybym musiala tak jezdzic co jakis czas to nie wiem. jak mieszkalam z rodzicami i np bylam chora to rodzice tez mnie gdzies daleko zawozili nawet ponad 100km gdzie sa dobrzy lekarze, a malo doswiadczonych jest duzo.

• Mamusia
3 godziny mnie nie było,i 14 stron do nadrobienia.Ale dużo zdięć do oglądania;-)
Fajne te nasze brzuchelce 😁 😁 😁
Byłam na zakupach,kupiłam narazie tak delikatnie,2 ubranka hihi,body i śpioszki.Nie mogłam się powstrzymać.Chciałam zrobić sobie i Frankowi prezent,na to że te badania dobrze wyszły,i jak ciśnienie opadło od razu wsiadłam do auta i pojechałam do sklepu 😁 😁 😁

malstep wspniałe wieści 😎
Diviana witaj po urlopie -
dziewczyny brzuszki cudne - takie z Was chudzinki 😉 hihi no supermodelki
witam nową mamusię niespodzianka77
Ja nie zabezpieczałam się 11 lat , o Bartusia starałam się dwa cykle a teraz udało się od razu w pierwszym cyklu 😎 😉 i pewnie gdyby nie mój wiek to może myślałabym o kolejnych dzieciach 😜 a tak trzeba skończyć hihi....
Dobranoc Pati - odpoczywaj kobietko

Ale się tu działo!!!! pół dnia mnie nie było i 24 strony do nadrobienia ufff.
Piękne te wasze brzusie :P
Życze Wam miłego wieczorku i spokojnej nocki.

Śliczne brzuszki macie wszystkie.
Też jestem żywym dowodem na to że cykle po tabletkach są odrazu owulacyjne, w moim przypadku później stały się bezowulacyjne jakoś po 3-4 miesiącu niebrania tabletek. Lekarz mi przepisał 4 opakowania anty na wyregulowanie nie wiem czy owulacji czy okresu, zmieniłam lekarza i kazała mi odstawić natychmiast anty po 2 paczce (dostałam ten okres po tabletkowy) i odrazu zaszłam w pierwszym cyklu, no a wcześniej 2 lata nie brałam tabsów i nic, bo nie było wogóle owulacji ale ja mam PCO to może inaczej.
malstep Też nie mogłam się opanować i kupiłam wczoraj piękny niebieski kocyk z krówką piszczałką hehehehe i dzisiaj śliniaczki kupiłyśmy z mamą z tekstem "Kocham tatę" 🙂 🙂 🙂 mąż sięucieszył 🙂 🙂 🙂 dobranoc jutro pewnie znowu będę miała do nadrobienia ze 30 stron :P papapapapapa miłych snów

Dziewczyny zastanawiam się które kosmetyki-jakiej firmy polecacie?? zakładając, że dzidzia nie ma AZS. Macie jakieś doświadczenia? które uczulają bardziej ??
Moja mała miała AZS i w sumie dużo dużo później wprowadziłam jej kosmetyki z Nivea i nie bardzo mam pojęcie o innych a tak się zastanawiam co kupić na początek bo tak buszuję po Allegro 😁 i akurat trafiłam na kosmetyki dla niemowląt

• Mamusia
To fajnie nie mialas ajeszcze ani razurobione 3D ja juz mialam od 9 tygodnia robione super wrazenia mozna dzidzie dokladnie obejrzec jedynie jak sie tylko dobrze ulozy moja na kazdym usg odwraca sie do nas tylem nie chce sie pokazac heheh 🙂

Ja preferuję właśnie Nivea i dobre też są Baby Dream z Rossmana za to Johnso's Baby uczulił całą moją trójkę.Teraz do mycia Bartolinka używam mydło w plynie Bobini Baby - jest bardzo wydajne i ładnie pachnie...
a na odparzenia niezmiennie Sudocrem moim zdaniem jest najlepszy 😉

monika835 napisał(a):
To fajnie nie mialas ajeszcze ani razurobione 3D ja juz mialam od 9 tygodnia robione super wrazenia mozna dzidzie dokladnie obejrzec jedynie jak sie tylko dobrze ulozy moja na kazdym usg odwraca sie do nas tylem nie chce sie pokazac heheh 🙂
Miałam, byłam w 12 tygodniu. Normalnie mam na każdej wizycie, ale 2D. Wczoraj dowiedziałam się, że będziemy mieli trzecią córeczkę 🤪 🤪 🤪 Teraz jadę na 3D tzw, połówkowe.

Co do kosmetyków, my od początku używaliśmy Nivea. Przez pierwszy miesiąc przy Majce używaliśmy do kąpieli Ballenum, w sumie zapobiegawczo. Bo Emilka nasza jest alergikiem i mieliśmy u niej problemy ze skórą, ale w 4 miesiącu życia. Potem używaliśmy Nivea, oliwki i takiego płynu do kąpania. Teraz zamiast oliwki używamy balsamu Nivea, jest mniej tłusty.
Przy Emilce używałam Penathen, ale nie widzę wielkiej różnicy, między tym a Nivea.
Jeśli chodzi o odparzenia to tez polecam Sudocrem, jest niezastąpiony.
U nas potrzebował wsparcia jedynie przy poważniejszej sprawie, kiedy Majka po dość długiej kuracji antybiotykowej dostała pieluszkowego zapalenia skóry.

• Mamusia
Cześć Laseczki 😁
Ja pikole, godzina czasu zeszła na nadrabianiu dzisiejszych postów 🤪 🤪 🤪
Martusia gratuluję córeczki. 😁 Mamusie super brzuszki macie. Ja dzisiaj bylam u lekarza bo ból nie ustępował, ale okazało się że wszystko jest wporządku. A najlepsza wiadomość to ta że szyjka rośnie, juz ma 30,49 😁 😁 😁 😁 Czyli zaczynamy spac spokojniej. 😁 No i dzisiaj tez się potwierdziło że dziewczynka, waży prawie 200gr więc lekarz powiedział, ze moze troszkę szybciej zrobić Nam niespodziankę. 😁 😁 😁
Oj kurcze. Szkoda, że ze mnie taki nocny marek. 😞 Ale może jutro troszkę z wami popiszę a tutaj jeszcze Zdjęcie portretowe Naszej Oliwki 😁 😁 😁
[URL=http://img852.imageshack.us/i/sn850684.jpg/][IMG]http://img852.imageshack.us/img852/6739/sn850684.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Co do płodnych cykli to u nas było tak, że 4 m-c po odstawieniu tabletek anty zaszłam w pierwszą ciążę. A jeśli chodzi o drugą to długo karmiłam Kubę piersią do 1 roku i 2 m-c a potem jak przestałam to prawie 9 m-c nie miałam okresu a jak go dostałam to po 3 miesiączce zaszłam w drugą ciążę- w sumie nie planowaną no ale oboje wiemy że jak się kocha bez zabezpieczenia to może coś zaskoczyc :P