Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mi mama przysłała Vita-miner Prenatal. Poszła po prostu do apteki i zapytała farmaceutki jakie poleca, no i właśnie te.
Tutaj lekarz nic nie wspominał o żadnych witaminach, ale jak już pisałam jest to lekarz od wszystkiego (więc do niczego) 🥴

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witajcie 🙂

Słonko piękne, ciepło- Wiosna czuje się już ją w powietrzu 🤪

My niedawno wróciłyśmy z budowy, trochę się narobiłam i plecy mnie teraz bolą 🤢
Woda na kompanko się grzeje bo moja GABRYSIA w piasku harcowała i teraz trzeba zrobić porządne kompanko, dobrze że czapka była na głowie to piachu nie ma we włosach a włosy do pasa-jest co myć 🙃

Lydziaa
baw się dobrze i ... Smacznego 😆

Miłego popołudnia dziewczyny

Karolcia ja nadal łykam Femibion Natal2, i tak do końca. Z Majką też tak łykałam, nie zmieniałam nic. One też zawierają między innymi kwas dokozaheksaenowy (DHA) – wielonienasycony kwas tłuszczowy ω-3 (omega-3).

Kurcze ja też chciałam sobie ostatnio kupić butki, ale nie mogłam nic wybrać 🤢

Inez czy w avatarze to ta zorza?

witam brzuszki
ja juz dzis sie troszkę lepiej czuję 🙂 Chociaz to nie jest to co powinno byc.Mój mąż się rozchorował i boje się żebym od niego nie chwyciła jakiego chorupska.Jezeli chodzi o witaminy to ja biorę feminatal,juz drugie opakowanie.Widziałam,że pisałyście jak szybko zaszłyscie w ciąże.Mi si udało po dwóch miesiącach od odstawienia tabletek.Ogólnie,tez ni planowaliśmy,ja byłam zdania jak się uda to się uda.I poszło bardzo szybciutko 😜 Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka i przywiozła mi kilka ciążowych ubranek,więc troszkę ich teraz mam 🙂 Za oknem pogoda wspaniała chyba idzie wiosna.Zyczę wam miłego popołudnia brzuszki 🙂

• Mamusia
Co do ciuchów ciążowych, to ja niestety jeszcze nie mam. Miałam kupić teraz w Polsce, ale jak wiecie muszę poczekać, a tu nie ma ciuchów ciążowych 😞
Więc chodzę w legginsach, dłuższych tunikach, swetrach. Chociaż legginsy już mnie trochę uwierają.
U mnie zima pełną parą więc na dwór zakładam i legginsy i spodnie dresowe.
Zaraz Wam wstawię zdjęcie z dzisiejszego spaceru to zobaczycie jaki śnieg u mnie 😁

Inez napisał(a):
marta-lion napisał(a):

Inez czy w avatarze to ta zorza?

Nie jest to dokładnie ta wczorajsza zorza (bo wczorajsza była większa i lekko różowa też) ale bardzo podobna. Śliczna nie? 🙂
Piekna. Jak z bajki 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
DZISIEJSZY SPACER 😁

[URL=http://img861.imageshack.us/i/p1203111319.jpg/][IMG]http://img861.imageshack.us/img861/3139/p1203111319.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

O jaaaak pięknie !!!! Uwielbiam takie widoki, a ta zorza cudna. Chciałabym kiedyś na własne oczy zobaczyć.
Mi Pani też polecała Femibion Natal 2 (takie że 2 tabletki się łyka jedna z kwasem druga witaminki)tylko u nas kosztuje ok. 70 zł a pharmaton 40zł 🙂 wysłałam męża żeby pojechał do śródmieścia,jak tam też nie będzie Pharmaton-u to kupię Femibion 2. A zamawiałyście kiedyś z internetu tabletki? Ja zawsze w aptece kupuje wszystko ale przez internet to czasami dużo taniej wychodzi. Jak tak patrzę w necie na skład tych witaminek wszystkich to są bardzo podobne. Chciałam te z omega-3 DHA bo podobno dobrze na rozwój mózgu dzidzi to wpływa 🙂

karolcia12345i napisał(a):
Mi Pani też polecała Femibion Natal 2 (takie że 2 tabletki się łyka jedna z kwasem druga witaminki)tylko u nas kosztuje ok. 70 zł a pharmaton 40zł 🙂
Właśnie te same biorę karolcia. U nas kosztują 52zł.

Ale w sumie też wolę nawet jeszcze cieplejsze klimaty niż teraz są ( tak ok. 25 -30 stopni ) strój kąpielowy i działeczka,jeziorko albo nad morze hmmmmmm raj 🙂 🙂 ale w tym roku nici z opalania i stroju kąpielowego 🙂 🙂 za to za rok będziemy biegać za bobasami 😆

No kurcze to niezłą przebitkę u nas mają 18 zł więcej i to z rabatem 😠 No zobaczymy może mój M.dostanie te drugie, ale jak nie będzie to te kupię.

No kurcze to niezłą przebitkę u nas mają 18 zł więcej i to z rabatem 😠 No zobaczymy może mój M.dostanie te drugie, ale jak nie będzie to te kupię.
Będę ci kupowac u mnie i wysyłać i tak taniej wyjdzie z wysyłką 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Ale w sumie też wolę nawet jeszcze cieplejsze klimaty niż teraz są ( tak ok. 25 -30 stopni ) strój kąpielowy i działeczka,jeziorko albo nad morze hmmmmmm raj 🙂 🙂 ale w tym roku nici z opalania i stroju kąpielowego 🙂 🙂 za to za rok będziemy biegać za bobasami 😆

Ja też tak wolę, ale cóż... 😞

marta-lion No chyba naprawdę wyszłoby taniej 🙂 🙂 Niby mamy w mieście wysokie bezrobocie i niskie płace a wszystko takie drogie szok.
Inez W Norwegii to raczej nie ma co czekać na upały 🙂 🙂 ale za to widoki będziesz do końca życia pamiętać.

• Mamusia

Inez W Norwegii to raczej nie ma co czekać na upały 🙂 🙂 ale za to widoki będziesz do końca życia pamiętać.

Powiem Wam, że akurat w tym roku to się cieszę, że tu nie ma upałów 😁

• Mamusia
No dziewczyny widać po małej ilości postów że dzis piękna pogoda.Pwnie wszyscy popołudniu na spacerkach byli. My z mężem i pieskiem też się wybraliśmy.Aż inny nastrój w taką pogodę 😁 😁 😁

Co do witaminek,to mnie lekarz od samego początku,kazał brać tą większą dawkę kwasu foliowego ( 5mg).W sumie od poronienia w zeszłym roku w kwietniu ją biorę do teraz.A poza tym powiedział że mam jeść dużo ''prawdziwych witamin" czyli warzyw i owoców i żadnych innych witamin nie muszę brać bo to wystarczy.W sumie to trochę się z tym zgadzam,mój mąż jest przedstawicielem medycznym i wiem że większość witamin i z resztą odżywek i innych leków to nabijanie kasy koncernom farmaceutycznym.A te witaminki na prawdę drogie,jak tak czytam jak piszecie jakie ceny.

Co do zajścia w ciąże o którym pisałyście to my po poronieniu w kwietniu 2010,równo pół roku odczekaliśmy,i zaczęliśmy się starać,udało się za pierwszym razem i teraz szczęśliwie czekamy na dzidziusia.Sama nie wierzyłam że tak szybko się uda;-)
Ja już sobie leżę,i czekam na pizze którą mąż kochany mi zamówił 😜 😜 😜 😜
Miłego wieczorku Mamusie.

Hej babeczki, od początku ciąży nie mogę się powstrzymac od picia coca-coli, nie wiem dlaczego tak jest bo nigdy za nią nie przepadałam i ogólnie nie lubiłam gazowanych napojów. A teraz mogła bym ją pic. Wiem, że to nic dobrego ale to jest silniejsze odemnie. Czy, któras z was też tak ma??

• Mamusia
W moim przypadku (poronienie w 6 tygodniu) lekarz pozwolił od razu próbować. Mówił, żeby nie nastawiać się od razu na sukces a tu... dwie krechy na teście. Jest trochę jeszcze strach, ale czuję się w miarę dobrze i wychodzę z założenia, że jak cało przetrwaliśmy I trymestr to już wszystko będzie dobrze.

• Mamusia
Dobry wieczór Mamusie! Moj lekarz tez oprocz kwasu foliowego zalecil mi naturalne witaminki. dzisiaj dzien zaczal sie nam stresujaco ale na szczescie wszystko potoczylo sie zaskakujaco dobrze. i za dwa tyg dostane moje upragnione prawo jazdy!!! 🤪 🤪 🤪 az sama nie moge uwierzyc ze mam juz to za soba i za pierwszym razem udalo mi sie zdac. jak egzaminator wypisywal mi zaswiadczenie i zobaczylam jak pisze "egzamin zaliczony pozytawnie" to poplakalam mu sie w aucie. wszystkie nerwy puscily i zero kontroli nad zachowaniem!!!