Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witaj Anya
właśnie dzisiaj rano pisałyśmy o bólach brzusia - cofnij się o kilka postów 🙂 i tak jak Napisała marta-lion zależy od rodzaju bólu...jeśli jest zbliżony do tych miesiączkowych to mogą być skurcze - czasami pomaga no-spa a jeśli nie przechodzi albo sie nasila to lepiej sskonsultować sie z lekarzem

ooo masz ten sam termin porodu co i ja 😜

• Mamusia
cześć mamusie 🙂wpadłam tylko na chwilkę się przywitać,i zmykam do ogrodu poleżeć,korzystac jeszcze z uroków tej pieknej wiosny,bo jutro ma podobno padać.A dziś u nas 14 stopni.Super,i słoneczko praży że hoho 😁 😁 😁 cały weend spędziłam w ogrodzie i tak mi się spodobało że nie wiem co to jutro będzie jak nie będzie pogody 🥴 🥴
zmykam i pozdrawiam 🙂

• Mamusia
hej Brzucholki. 🙂 🙂 🙂 U Nas tez dzisiaj piekna wiosna, tylko słonko cos sie schowało. 🙂
Pati super, ze wyniki Ci sie poprawiaja. 🙂 Cierpliwości troszkę a na pewno juz niedługo bedziesz w domku. 🙂
Anya tal jak pisały dziewczyny zależy od rodzaju bólu. Mnie ostatnio tak mocno bolało, ze nie moglam ruszyc się z łuzka, aż na krzyże promieniowało. Ale poszlam do lekarza i okazało sie że wszystko oki. 🙂 Takze sie nie denerwuj, a dla spokoju Twojego i maluszka warto czasem skonsultowac się z lekarzem 😉
A jesli chodzi ruchy to ja czuje jakos od tamtego tygodnia, ale moja koleżanka w pierwszej ciązy poczuła ruchy dzidzi dopiero w 21tc.

Anya napisał(a):
Dzięki wielkie moniczek 🙂
a tak przy okazji to mam jeszcze jedno pytanko czy czujesz już ruchy dzidziusia?? ja jeszcze nie i nie wiem czy to nie najwyższy czas... 😞

Anya, to zależy... ponoć w pierwszej ciąży ruchy czuje się pózniej niż w następnych... jedne-jak np.ja już w 16 tyg. inne dop. w 21-22...
ja np. mimo że to moja pierwsza ciąża, to poczułam dość szybko, bo od 16 tyg. czułam takie delikatne pulsowanie, pykanie czy jak ja to jeszcze nazywałam skubanie rybki 😉 a od 18 tyg. już dosyć mocno czuję kopniaczki 🙂 nawet mój gin powiedział, że to na prawdę szybko 😜
tak więc nie martw się, wszystko przed Tobą 🙂

• Mamusia
Witamy Anya
Co do bólów brzuszka to ja mam jak za długo siedzę, albo się przemęczę 😮 a jak poleżę i poodpoczywam to przechodzi, choć czasem boli naprawdę mocno.

Pati trzymam za Ciebie kciuki byś wyszła z tego szpitala i mogła już wrócić do domku, dobrze że wyniki coraz lepsze, uściski dla Ciebie i maleństwa.

• Mamusia
Anya napisał(a):
Dzieki wielkie dziewczyny za rady 🙂
co do rady marty-lion to z miłą chęcią bym poodpoczywała ale musze siedzieć w pracy 😞 ale mam nadzieje że w weekend odbije sobie :P

Nie przejmuj się ja też siędze w pracy i piękne słoneczko widzę jedynie przez szybę 😠

Przyszły moje wyczekiwane spodnie ciążowe i kurde sa za duże 😠 😠 😠 jak na słonia jakiegoś a wymiary niby się zgadzały 😮 🤢
Ale jestem zła 😞

• Mamusia
Witajcie Mamusie 🙂
Ja też starałam się wykorzystać maksymalnie ten piękny wiosenny weekend( u nas wczoraj było 16st 🙂), naspacerowałam się chyba za wszystkie ostatnie tygodnie 🙂 I chyba lekko przesadziłam, bo też brzuszek pobolewa, więc dziś chill out i duuuużo leżenia 🙂
Witam nową Mamuśkę

Diviana napisał(a):
Nie przejmuj się jeszcze do końca ciąży Ci się przydadzą 🙂 później brzuszek jest dużo większy a lepiej nie uciskać maleństwa

Tylko że w udach za szerokie i to dość mocno a wątpię żeby uda mi tak urosły 😁 ech.....

Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):
Nie przejmuj się jeszcze do końca ciąży Ci się przydadzą 🙂 później brzuszek jest dużo większy a lepiej nie uciskać maleństwa

Tylko że w udach za szerokie i to dość mocno a wątpię żeby uda mi tak urosły 😁 ech.....
Po prostu spróbuj je zwrócić, a jak nie sama wystaw na allegro i sprzedaj. Da się zrobić 🙂

• Mamusia
Kurcze, mamusie, własnie byłyśmy na zakupach i tak mi sie zachciało rolmopsów w occie że zjadłam chyba z 5!!!!! 😜 😜 😜 Mam nadzieję, ze nic nam nie bedzie, bo słyszałam, że octu w ciązy nie powinno sie spozywać 🤢 🤢 🤢 🤢

• Mamusia
aniolek82 napisał(a):
Kurcze, mamusie, własnie byłyśmy na zakupach i tak mi sie zachciało rolmopsów w occie że zjadłam chyba z 5!!!!! 😜 😜 😜 Mam nadzieję, ze nic nam nie bedzie, bo słyszałam, że octu w ciązy nie powinno sie spozywać 🤢 🤢 🤢 🤢

Nie można octu w jakiś gigantycznych ilościach, a 5 rolmopsów Ci nie zaszkodzi.
A tak na marginesie...jak ja nie cierpię śledzi...blee... tzn. nigdy w życiu nawet nie spróbowałam śledzia, ale od zawsze na ich widok mnie odrzuca. Jedyne zbliżenie 😉 jakie miałam ze śledziem to było wyjedzenie ze środka rolmopsa ogórka kiszonego 😁 😁 😁 Miałam wtedy może z 6 lat 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
Anya witaj na forum 🙂 🙂 🙂

Eleeza wróżko Ty nasza, jakie śliczne masz zdjęcie w avatarze 🙂
Pięknie wyglądałaś w dniu ślubu. Mogę zapytać kiedy ślubowałaś? Bo ja w październiku 2010, więc w sumie to jeszcze jesteśmy z mężem nowożeńcami 😁

Existence
No na razie z sądy wynika, że siusiaków brak 😞 Może niedługo się to zmieni 🙂

aniolek82 powiem Ci, że też z chęcią zjadłabym śledzika, ale ja lubię tylko po kaszubsku. Nie wiem z czym to jest, ale w takim czerwonym sosie. Mniaaaam 🙃

• Mamusia
aniolek82 sporo sie naczytałam o tym co można jeść w ciąży a czego nie wolno z ulotek od ginekloga i z książek i szczerze w ani jednej nie było nawet wzmianki o occie wiec w niewielkich ilościach myśle że nie zaszkodzi 🙂