Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Inez- Dziękuję bardzo 🙂
My stażem małżeńskim jesteśmy starsi o rok- ślub braliśmy 5 września 2009r. , chociaż muszę przyznać, że nadal czujemy się jak nowożeńcy 😎

Myślę, że z każdym stażem można się tak czuć, jeżeli się bardzo kocha 🙂

Eleeza napisał(a):
A wiecie coś może na temat zielonej i białej herbaty w ciąży??? Można czy nie można pić? Bo ja mam sprzeczne informacje 😞 A strasznie lubię i zieloną i białą herbatę ale od początku ciąży katuję się czarną 😞
Wszystko można, oby z rozsądkiem (no oprócz alkoholu oczywiście). Przecież nie wypijasz tej herbaty hektolitry. Pozatym ja bym sie tu nawet sprzeczała czy czarna jest mniej szkodliwa od zielonej.
Ja z Majką w ciąży piłam mnóstwo białej herbaty, bo też uwielbiam.

PS. A zdjęcie cudne. My ślubowaliśmy w sierpniu 2010r 🙂

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Jolajola- ale mi smaku narobiłaś tymi rogalikami.... to niehumanitarne!!!!

😁 😁 😁
Jestem okropna, 🙂 ale wiesz... nie chcialo mi sie wyrabiac ciasta i stac i piec wiec zrobilam tylko z 2 szkl maki i w sumie jak wyjelam to wyszedl mi caly talerz rogalikow i mam spokoj, mniej sprzatania i wiecej czasu dla siebie 🙂 a apetyt na nie zaspokoilam 🙂 🙃

• Mamusia
Marta-lion-Dziękuję 🙂
Moja poprzednia gin powiedziała, że zielonej herbaty nie wolno pić w ciąży, a później trafiłam na sprzeczne informacje, więc miałam mętlik w głowie. A ginekologa zmieniłam ale nie ze względu na zieloną herbatę 😁 😁
A nowej ginekolog ciągle zapominam zapytać 😉

Monika u nas też była pomidorówka 😁 😁 😁 i placki ziemniaczane, a z ta pizzą na męża poczekaj. Niech on zrobi Tobie. Ty naprawdę dziś odpuść.

Eleeza napisał(a):
Marta-lion-Dziękuję 🙂
Moja poprzednia gin powiedziała, że zielonej herbaty nie wolno pić w ciąży, a później trafiłam na sprzeczne informacje, więc miałam mętlik w głowie. A ginekologa zmieniłam ale nie ze względu na zieloną herbatę 😁 😁
A nowej ginekolog ciągle zapominam zapytać 😉
No wiesz carna moim zdaniem nie jest o wiele zdrowsza. To tak jak piszą nie pij miętowej, bo skurcze itp. Ale wszystko z rozsądkiem. Naprawdę. Albo kawa itp. Przecież musiałybyśmy pić 8 kaw dziennie, albo 16 szklanek zielonej herbaty.

Anya napisał(a):
Dzięki wielkie moniczek 🙂
a tak przy okazji to mam jeszcze jedno pytanko czy czujesz już ruchy dzidziusia?? ja jeszcze nie i nie wiem czy to nie najwyższy czas... 😞

to zależy czy to Twoja pierwsza ciąża 😉 bo w pierwszej ja poczułam dopiero w 20 tygodniu , a teraz za 4 razem już w 15 🙂...ale na naszym forum są pierworódki które szybko odczuły ruchy dzidziusia,ja myślę że też jest to zależne od budowy ciała...dziewczyny szczupłe szybciej odczuwaja ruchy 😜

Daniela napisał(a):
Diviana napisał(a):
Nie przejmuj się jeszcze do końca ciąży Ci się przydadzą 🙂 później brzuszek jest dużo większy a lepiej nie uciskać maleństwa

Tylko że w udach za szerokie i to dość mocno a wątpię żeby uda mi tak urosły 😁 ech.....

zanieś do krawca, niech ci zwęży nogawki 😉

moniczek napisał(a):
nio śliczne te Wasze ślubne zdjęcia 😁 jo to brałam tak dawno ślub że nie mam zdjęć na płytce hahaha...
No to skaner moja droga 🙂 🙂 🙂 Ja mam łopatę i właśnie kopię 🤪 🤪 🤪