Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Daniela napisał(a):
DZIEWCZYNY co do imion dla naszych pociech tu znalazłam zestawienie z 2010r imiona najczęściej nadawane dziewczynkom, tylko nie mogę sie doszukać miejsca 1
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102740,8977513,Najczesciej_nadawane_imiona_w_Polsce_w_2010_roku.html

1. JULIA - 14347

na drugiej stronie jest też ranking dla chłopców

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
u mnie= 5 tylko wyjsciowa byla za duza ale o to sie bede martwila po porodzie 🙂

U mnie tez wyjściowa była za duża,i wyszło mi w kalkulatorze wagi w ciązy,że pod koniec ciązy powinnam ważyć 78,5 kg,masakra jakaś.Ale co tam tez bedę sie martwic później 😁 😁 😁

• Mamusia
mapa napisał(a):
Daniela napisał(a):
DZIEWCZYNY co do imion dla naszych pociech tu znalazłam zestawienie z 2010r imiona najczęściej nadawane dziewczynkom, tylko nie mogę sie doszukać miejsca 1
http://www.edziecko.pl/rodzice/1,102740,8977513,Najczesciej_nadawane_imiona_w_Polsce_w_2010_roku.html

1. JULIA - 14347

na drugiej stronie jest też ranking dla chłopców

Mojego Franka nawet nie ma w rankingu 😁 😁 😁 to dobrze będzie miał niepowtarzalne imię 🙂

• Mamusia
Kuba typ mojego męża na pierwszym wśród chłopców, a mojej Nadii nie ma 🙂
Jak tak mówicie o tych waszych chłopcach i dziewczynkach to i mnie jakoś ciekawość się obudziła, a jeszcze niedawno byłam przekonana,że nie chce wiedzieć...A teraz już się zastanawiam i czasami mówimy z mężem że on czasami ona, głównie bobas, ale może i wygodniej by było znać 😮

_Evelina_ napisał(a):
Ja wysciowa 68. A zanim zaczelam pracowac i duzo jezdzic samochodme 56. Masakra.Boje sie ze 80 przekrocze 😞
A masz linka do tego klakulatora?

wejdź na stronkę noworodek.pl i po lewej stronie są kalkulatory

• Mamusia
Pati123 ja nie wytrzymalabym chyba do porodu! juz sie nie moge doczekac az bede wiedziala. podziwiam moja mame ona w zadnej ciazy nie wiedziala ( ponad 20 lat temu to jestem w stanie zrozumiec) ale z moja najmlodsza siostra juz (8 lat temu) to juz mozna bylo sprawdzic i lekarz sie jej pytal czy chce wiedziec a ona nie chciala! 😮 😮 😮 i w kaqzdej ciazy przeczuwala ze bedzie chlopiec.... ma 3 corki.... 😁

• Mamusia
Malstep- Franek jest coraz popularniejszym imieniem, myślę ,że w kolejnym rankingu będzie w ścisłej czołówce 🙂 U mojego męża w rodzinie w ciągu 2 lat pojawiło się 2 Franków 🙂 Nam też to imię strasznie się podoba, ale z wiadomych względów odpada...a poza tym ma być córcia...zobaczymy czy się potwierdzi na jutrzejszym usg 🙂

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
Ja wysciowa 68. A zanim zaczelam pracowac i duzo jezdzic samochodme 56. Masakra.Boje sie ze 80 przekrocze 😞
A masz linka do tego klakulatora?

proszę
http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/kalkulator-wagi-w-ciazy/

• Mamusia
Paninka napisał(a):
Pati123 ja nie wytrzymalabym chyba do porodu! juz sie nie moge doczekac az bede wiedziala. podziwiam moja mame ona w zadnej ciazy nie wiedziala ( ponad 20 lat temu to jestem w stanie zrozumiec) ale z moja najmlodsza siostra juz (8 lat temu) to juz mozna bylo sprawdzic i lekarz sie jej pytal czy chce wiedziec a ona nie chciala! 😮 😮 😮 i w kaqzdej ciazy przeczuwala ze bedzie chlopiec.... ma 3 corki.... 😁

Moja mama też ma trzy córki, ale za każdym razem na porodówce miała nadzieje, że kolejne dziecko to też będzie córcia 🙂 A tata wprost przeciwnie 😁 😁
Na stwierdzenie położnej przy kolejnym porodzie, że teraz przydałby się synek, mama zawsze odpowiadała "niekoniecznie" 🤪 🤪 🤪

A co do płci, to ja jak poszłam w 17 tyg i pytam lekarza, czy będzie coś więcej wiadomo, on na to "Dziś wszystko bedzie wiadomo:-chodziło oczywiście o płeć. A ja na to, że nie wiem czy chce wiedzieć, więc on od razu mi powiedział. No i tak wyszło. A czy się potwierdzi to zobaczymy w czwartek.

• Mamusia
witam w ten piękny słoneczny dzionek 🙂
Wpadłam się tylko przywitać bo zaraz biegnę na spacerek- chrześnicę męża z przedszkola idę odebarć 🙂
Mi w tym kalendarzy już od jakiegoś czasu wychodzi kg na minusie, ale na każdej wizycie jestem ważona i lekarz nic nie mówi- kg mi przybywa więc chyba jest ok- a każdy tyje na swój sposób, najważniejsze, żeby nie spadać z wagi.

a my z Bartusiem wróciliśmy właśnie ze spaceru 🙂 mimo że szaro to dość ciepło
teraz wstawiłam obiadek - zachciało mi się zupy kalafiorowej 🤪

Magda już pisałyśmy że mamy ten sam termin porodu 🙂 Zobaczymy jak będzie bie moje dziewczynki przyszły na świat wcześniej. Na koniec lipca mam urodziny 🙂 więc może prezent 🙂

dzien dobry laseczki

Przeczytałam wszystkie zaległości,a troche od wczoraj się uzbierało.
Justynka gratuluję chłopca,bo na razie tylko ja i melstap bedziemy mieć chłopców,przynajmniej mi sie tak wydaję.
Dziewczyny przeslijcie mi tego linka z imionami,bo ja nie mogę cos teo otworzyć,a chcę zobaczyć na którym miejscu jest Filipek 🙂
Dziś rano dostałam przesyłkę,spodenki które zamawiałam w piatek,dla mojego babelka 🙂
Co do rozstępów,to ja smaruje sie cały czas oliwką ,rano i wieczorem 🙂