Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja już po obiadku 🙂 Pomimo,że mój mąż zrobił mi wczoraj pyszną zupkę węgierską ja dziś nie miałąm na nią ochoty i musiałam zrobić sobie spagetati. Matko dawno nie byłam taka szczęśliwa podczas jedzenia 😁 😁 😁 😁 😁 😁
Ostatnio chciałam jeść a nie wiedziałam co, a dziś tak się najadłam,że szok 🙂 Aż spać mi się zachciało i chyba się zdrzemnę 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
jolajola81 a co takiego Twojego brata skłoniło do takich stwierdzeń, że masz brzusio na chłopaka a nie dziewczynkę ??

Wiesz co chyba tak 🙂 on ostatnio bawi sie i wszystkim przepowiada i zgaduje wiec dlatego sie boje hehe mam nadzieje ze sie mu nie sprawdzi co do mojej osoby 😜

Ja nie miałam X-Landera ani Tako 🙂 Ale w sumie nad jednym i drugim się zastanawiałam przy każdej ciąży 🙂 🙂 🙂 W X-Landerze cena była dla mnie trochę za wysoka, natomiast w Tako nie podobały mi się koła, ja wolę takie szprychowe. Jednak Tako ma fajne wózki dla bliźniąt Tako Jumper i mówiłam, ze jak będą bliźniaki to taki kupię hihi 🤪 🤪 🤪
O każdym z tych wózków w sumie słyszałam dobre opinie. Mają chyba mniejsze gondole niż Roan czy Jedo i jak dla mnie ten materiał taki strasznie ortalionowy, ale pozatym są oki.

Jola nie sprawdzi się 😁 😁 😁. Ja przy Mai też miałam brzuszek na chłopca hihi, Teraz też tak mówią, a jak mówię że Julia to kiwają głową 🙂

ja własnie też zjadłam obiadek 🙂I oczywiście musiałam zjeść coś słodkiego,ostatnio tak mam,ledwo zjem obiad a juz mnie ciągnie do słodkiego 😆.Tez się zdrzemnęłam,spałam 1,5 godziny.U nas się strasznie zachmurzyło,niech w końcu przyjdzie ta wiosna.Mój maluch raczej rusza sie wieczorkiem,ale typowych kopniaczków jeszcze nie czuję.

• Mamusia
Marta- Julka pewnie będzie zadowolona 🙂
Ja właśnie wróciłam z kawki u babci- tak jak pisałam ostatnio nie umiem w domu wysiedzieć ciągle mnie gdzieś gna 🙂
Wracając do wózków podoba mi się też babyactive jet ale nie ma jakiś rewelacyjnych opinii. Objeździłam już tyle sklepów, ale u mnie nie ma wyboru w wózkach i coś czuję, że zostanę przy tym x-lanerze ceną się aż tak przejmować nie muszę, bo dziadek powiedział, że furę on funduje hehehe. Nie ma to jak kochany tatuś 🙂

Jola możesz dokupić stojak-kołyskę 🙂 🙂 🙂
MI jest niepotrzebny. Ja kupiłam to żeby dzidziuś na początku miał gdzie spać w salonie, bo tam prawie spędzamy cały dzień. Sypialnię mamy na piętrze, tam mamy łóżeczko, ale życie w sumie toczy się na dole. Potem mam kojec po Majce, ale dla takiego maluszka nie bardzo. Majka spała poprostu na kanapie w salonie, zabezpieczona poduszką. Ale teraz przy Majce nie ma szans by tak pozostawić dzidziusia.

Lydzia Baby Active odradzam. Nie miałam, ale próbowałam. Jak dla mnie ma zero amortyzacji i w sumie też mała gondola.

• Mamusia
Uff.. ja właśnie wróciłam do domku, nałaziłam się potwornie 😉 Pogoda ciągle zdradliwa 😞 jak wyszłam z domu żałowałam, że tak ciepło się ubrałam, natomiast po godzinie żałowałam, że nie wzięłam grubej kurtki. I jak tu się nie przeziębić? Masakra 😞

Marta- bardzo fajny kosz 🙂 Ja się waham między huśtawką a właśnie "koszem Mojżesza" .

• Mamusia
marta- lion dzięki za opinię, naczytałam się właśnie na temat tego x-landera i chyba przy nim zostanę. Muszę tylko namierzyć gdzieś kolor, który mi się podoba i można zamawiać 🙂
Ja malucha w salonie będę trzymać w łóżeczku turystycznym, często wyjeżdżamy więc to jest niezbędny zakup 🙂

Ja jednak pojechałam prywatnie do lekarza. Dostałam antybiotyk 😞 Kurcze mam nadzieję, że lekarz wie co robi i nic dzidziusiowi nie zaszkodzi. Powiedział, że jak nie przejdzie to zastrzyki da 🥴 🥴 🥴 🥴 Do tego mam jeszcze dwa syropki i nie będę wychodziła na dwór.

Ja przez to, że jak na razie mieszkamy tam gdzie pracujemy to nic nie kupuję, muszę czekać aż mieszkanie w miarę będzie przygotowane. Chyba na ostatnią chwilę będę zakupy robić 🤢 Po za tym z kasą krucho a i jeszcze nikt nie zaproponował, że się dorzuci coś. Poza tym nie wiem kto w środku mieszka 🙂 Ale pościel mam już upatrzoną, model wózka też mniej więcej.

lydziaa84 napisał(a):
marta- lion dzięki za opinię, naczytałam się właśnie na temat tego x-landera i chyba przy nim zostanę. Muszę tylko namierzyć gdzieś kolor, który mi się podoba i można zamawiać 🙂
Ja malucha w salonie będę trzymać w łóżeczku turystycznym, często wyjeżdżamy więc to jest niezbędny zakup 🙂
No ja mam takie turystyczne,, o takie Kojec Milly. Ale na takiego noworodka to bez sensu. bo u mnie nie ma regulowanej wysokości. Majka spała w nim od 6 miesiąca życia.

Eleeza huśtawka u mnie tez odpada, bo już by mi Maja wyhuśtała tego dzidziusia 🙂 🙂 🙂

lydziaa84 napisał(a):
dlatego ja szukam z regulowaną wysokością 🙂
No to mądre, choć powiem ci że ja tam na swój nie narzekam 🙂 🙂 🙂 Kupiłam go jak Majka miała 5 miesięcy, teraz ma swoją bazę 🙂
Wtedy na takie regulowany szkoda mi było kasy 🙂

lydziaa84 napisał(a):
to fakt są droższe, tylko wolę dołożyć i od początku z niego korzystać- ja często wyjeżdżam na weekend do rodziców więc regulacja się "spłaci"
Jasne 🙂

lydziaa84 napisał(a):
czy wam też tak prędko ta pierwsza połowa ciąży zleciała?
No czas leci jak oszalały. Niedawno byłam na porodówce z Majką 🙂 Hihi 🙂 🙂 🙂
Stara już jestem 🙂 Wogóle jak mi piszą na karcie ciąży "CIĄŻA IV" to zawsze mi się chce śmiać 🙂