Dziewczyny czy Was tez czasami po nocy bolą boki? Jakby biodra? sama nie wiem ? 😞😞
Hehe Crazzzyyy starzejesz się 🙂🙂🙂
No a tak poważnie to na pewno jest to możliwe. Ja czasem sama nie wiem jak się ułożyć 🙂
Co do dwujęzyczności. Wiesz w sumie i tak w domu mówi się więcej po polsku. Ja rozmawiam z dziećmi po polsku. Mieszkamy w Polsce, jak na razie. Ale jednak staramy sie pilnowac dwujęzyczności. Dzieciom to wyjdzie na dobre. A też nie wiadomo co przyniesie los 😉
Crazzyy mnie bolą nie wiem na którym boku mam spać bo po kilkunastu minutach odczuwam ból 🤢
cześć dziewczynki 🙂 My juz po wizycie. Z dzidzia wszytsko oki, tylko taka chyba troszkę malutka bo waży 380g . Ale niestety mam tylko jedno nie wyraźne zdjecie 😞😞😞 Bo niunia nie chciała się fajnie ułożyć, żeby wyszło ciekawe zdjecie. Pan doktor chciał dac nam nagranie jak malutka pcha całą dłon do buzi ale niestety sprzęt odmówił mu posłuszeństwa 😠😠😠😠😠😠 Juz po raz trzeci potwierdzilo sie zę dziewczynka, więc chyba nie bedzie żadnych niespodzianek 😁😁😁 Witam nowe mamusie. kurde, kiedy ja te zaleglosci nadrobie 🤪🤪🤪🤪🤪 Gdzieś pisałyscie o wadze dzidzi i nie moge tego znaleźć 🥴
I jeszcze nie udało mi się sfotografować brzuszka... :-( ale mój też raczej mały sie wydaje... i maluch też mało daje o sobie znać... Mam nadzieję, że to nic złego!
Agusia nie martw się. Twój maluszek jest jeszcze nieduży i ma sporo miejsca. Pewnie nie raz fika koziołki, a ty poprostu tego nie czujesz. Jeśli daje o sobie znać to jest oki. Na tym etapie ciąży i to przy pierwszym dziecku ruchy są jeszcze bardzo nieregularne.
hehehe To mnie uspokoiłaś 🙂 Mam nadzieję, że fika, bo na ostatnim usg to tańczył, jak szalony! :-)
Nie powinnaś się martwić ja mam tak samo i lekarz mówi że to normalne....
Mały rzadko daje znać o sobie ale wynika to z tego że ma tam jeszcze trochę miejsca na fikołki
A mój brzusio... cóż wyglądam jakbym się objadła.... ale ale jeszcze ma czas żeby się zaokrąglić
Marta_m No właśnie największy plus, że się to wszystko zobaczy wcześniej 😁 A te położne co u mnie prowadzą to pracują w tym szpitalu, więc kolejny plusik. Potem zawsze można liczyć na jakąś pomoc 😜 Moje również 1 dziecko, dlatego się chcę jakoś z tym zapoznać 😜😉🙂🙂 Agusia Moim zdaniem jak wybierasz szkołę to najlepiej właśnie przy szpitalu 😜🙂🙂 U mnie jedna szkoła w mieście, więc nie mam problemu hehe 😁😁
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Anya
Crazzyy mnie bolą nie wiem na którym boku mam spać bo po kilkunastu minutach odczuwam ból 🤢
aniolek82
My juz po wizycie. Z dzidzia wszytsko oki, tylko taka chyba troszkę malutka bo waży 380g . Ale niestety mam tylko jedno nie wyraźne zdjecie 😞 😞 😞 Bo niunia nie chciała się fajnie ułożyć, żeby wyszło ciekawe zdjecie. Pan doktor chciał dac nam nagranie jak malutka pcha całą dłon do buzi ale niestety sprzęt odmówił mu posłuszeństwa 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Juz po raz trzeci potwierdzilo sie zę dziewczynka, więc chyba nie bedzie żadnych niespodzianek 😁 😁 😁
Witam nowe mamusie. kurde, kiedy ja te zaleglosci nadrobie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Gdzieś pisałyscie o wadze dzidzi i nie moge tego znaleźć 🥴
Gość
hehehe To mnie uspokoiłaś 🙂
Mam nadzieję, że fika, bo na ostatnim usg to tańczył, jak szalony! :-)
marta_m
Mały rzadko daje znać o sobie ale wynika to z tego że ma tam jeszcze trochę miejsca na fikołki
A mój brzusio... cóż wyglądam jakbym się objadła.... ale ale jeszcze ma czas żeby się zaokrąglić
Anya
co do szkoły rodzenia to ja napewno się zdecyduję 🙂 zbyt dużego wyboru nie mam bo jest tylko jedna na moje szczęście przy szpitalu 🙂
Andzelika co do cesarki to ja nie na 100% ale raczej będę miała ze względu na chorobę 😞
Gość
Agusia Moim zdaniem jak wybierasz szkołę to najlepiej właśnie przy szpitalu 😜 🙂 🙂 U mnie jedna szkoła w mieście, więc nie mam problemu hehe 😁 😁