Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Daniela napisał(a):
Witajcie Brzucholinki 🙂

U nas pogoda się popsuła. Pada deszcz 😞

Diviana ale masz mały brzusio 🙂

Ja dzisiaj na obiad żurek robię już od 2tygodni za mną chodził 😁 😁

Andzelika nie słuchaj za bardzo opowieści na temat porodów. Każda z nas przechodzi inaczej. Jedne lepiej inne gorzej. A to Twoja pierwsza ciąża??
Ja Ci powiem że mój 1poród nie należał do strasznych jednak tego drugiego się boję 🤢

Tak mój pierwszy, naczytałam się dużo opowieści kobietek, więc jakoś się psychicznie nastawiam na spory ból, aczkolwiek wiem, że mnie to nie ominie i próbuję się jakoś z tym pogodzić. Wiem, że strach ma wielkie oczy... 🙂 🙂 😜

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

marta-lion napisał(a):
Andzelika hehe ja już tu pisałam. Porody są do przeżycia. U mnie mimo bóli itp zawsze było śmiesznie. Już tu gdzies to opisywałam 🤪 🤪 🤪
Wiesz strach jest zawsze, czy to pierwszy, czy trzeci 🙂 🙂 🙂

Każda z nas będzie musiała sobie poradzić, na razie się tym pocieszam 😜 Tłumaczę sobie to właśnie tym, że tyle kobitek dało rade to i ja dam. Nie ma tego złego 😜 😎

Anya napisał(a):
ja o porodzie to nawet nie planuje myśleć 🤪 😁 co będzie to będzie chociaż ja chyba będę miała cesarke a wolałabym poród naturalny.
CO MA BYĆ TO BĘDZIE 😜

Pati czekamy na ciekawe linki 🙂

Tak szybko wiadomo czy cesarka ? 😜 Od czego to zależy ?
🙂

• Mamusia
Witam 😉
Jestem tu nowa... ogólnie rzecz biorąc to debiutuje również w roli mamusi...
Czasem jak czytam o porodach to aż mi się słabo robi... ale cóż nie my pierwsze i nie ostatnie...
Chciałam Was zapytać co myślicie o szkołach rodzenia...
Pozdrawiam

Witaj marta_m 🙂 Jesteś moja imenniczką 🙂
Szkoły rodzenia hmm... No ja już nie skorzystam 🙂. Nigdy tez nie korzystałam z ich usług. Jakoś tak wyszło, ale co moge powiedzieć to napewno jakaś odskocznia w ciąży i zawsze czegoś można się dowiedzieć. Jeśli chodzi o sam poród to i tak pewnie kiedy akcja nabierze tempa niewiele pamiętasz co tam usłyszałaś, ale na sali porodowej jest położna, ona ci powie co masz robić.

• Mamusia
Dzień dobry mamusie.
Dziekuję za odpowiedzi odnośnie wagi dzidziusiów,uspokoiłyscie mnie całkowicie 🙂
Zjadłam już śniadanko,wypiłam kawkę,a teraz biorę się za czytanie was.
Powiem wam że tak nie mogłam się doczekać kopniaków Frania,a teraz to czuję go czasami przez cały dzień,a i kopniaki są co raz mocniejsze,i regularne 🤪 🤪

• Mamusia
Dzieńdobry brzychatki 🙂
marta-m witaj na forum !! 🙂 Ja osobiście zapisałam się do dwóch szkół ...jestem w Irlandii ..Pierwsza to taka przygotowująca do macierzyństwa...bo bedzie to moje pierwsze dziecko a druga to taka rodzenia z fizjoterapia..uważam ze to świetny pomysł jak to pierwsze dziecko i świetne przygotowanie do porodu...łatwiej idzie..mam koleżanki które sobie bardzo chwalą....

Dziewczyny czy Was tez czasami po nocy bolą boki? Jakby biodra? sama nie wiem ? 😞 😞

Marta_m Ja się wybieram 😜 Z tego względu, że u mnie szkoła znajduję się przy szpitalu, z czym wiąże się to, że zostaną nam pokazane sale przedporodowe i porodowe. Nie wiem jak w innych szkołach. A myślę, że to duuuży plus. Koszt tego nie wydaje mi się jakiś wygórowany ( 200 zł za 10 spotkań). Jeden raz można spróbować. 🙂 🙂

Witajcie, Dziewczyny! 🙂
Chciałam dotrzeć do ostatniego wpisu, jaki wczoraj widziałam i jeszcze mi się nie udało! Naprawdę duuużo się u Was dzieje 🙂
Ja dziś mam usg i ciekawa jestem, ile mój maluszek waży... bo z Waszych postów to wynika, że mogą być duże rozbieżności!
Właśnie też muszę się zapisać do szkoły rodzenia - mi wszyscy to polecają. Tylko nie wiem, jak najlepiej poszukać... Czy lepiej przy szpitalu, czy może po opiniach na forach? W Warszawie to sporo tych szkół rodzenia jest...

• Mamusia
Andzelika U mnie dokładnie tak samo ... tzn. szkoła rodzenia w szpitalu stąd coraz bardziej się przekonuje... wizyta na porodówce, zapoznanie położnych itp,
To moje pierwsze dziecko wiec jestem totalnie zielona...
Dziękuje za miłe przyjęcie ...
Ale tu u Was fajnie 😁

Pewnie. Ja wcale nie neguje szkół. U mnie jakoś tak wyszło, że zawsze były inne plany. Szkoła w myślach, ale cóż.... A teraz hihi 🤪 🤪 🤪 Miałam już dwa porody i mam dwoje dzieci. Więc miałam szkołę w realu 😁 😁 😁

Crazzzyyy napisał(a):
Dziewczyny czy Was tez czasami po nocy bolą boki? Jakby biodra? sama nie wiem ? 😞 😞
Hehe Crazzzyyy starzejesz się 🙂 🙂 🙂

No a tak poważnie to na pewno jest to możliwe. Ja czasem sama nie wiem jak się ułożyć 🙂

Co do dwujęzyczności. Wiesz w sumie i tak w domu mówi się więcej po polsku. Ja rozmawiam z dziećmi po polsku. Mieszkamy w Polsce, jak na razie. Ale jednak staramy sie pilnowac dwujęzyczności. Dzieciom to wyjdzie na dobre. A też nie wiadomo co przyniesie los 😉

agusiakowalczyk napisał(a):
I jeszcze nie udało mi się sfotografować brzuszka... :-( ale mój też raczej mały sie wydaje... i maluch też mało daje o sobie znać... Mam nadzieję, że to nic złego!
Agusia nie martw się. Twój maluszek jest jeszcze nieduży i ma sporo miejsca. Pewnie nie raz fika koziołki, a ty poprostu tego nie czujesz. Jeśli daje o sobie znać to jest oki. Na tym etapie ciąży i to przy pierwszym dziecku ruchy są jeszcze bardzo nieregularne.

marta-lion napisał(a):

Co do dwujęzyczności. Wiesz w sumie i tak w domu mówi się więcej po polsku. Ja rozmawiam z dziećmi po polsku. Mieszkamy w Polsce, jak na razie. Ale jednak staramy sie pilnowac dwujęzyczności. Dzieciom to wyjdzie na dobre. A też nie wiadomo co przyniesie los 😉
Na pewno wyjdzie na dobre! Dzieci, które są dwujęzyczne szybciej uczą się też kolejnych języków!

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Crazzzyyy napisał(a):
Hehe Crazzzyyy starzejesz się 🙂 🙂 🙂

No a tak poważnie to na pewno jest to możliwe. Ja czasem sama nie wiem jak się ułożyć 🙂

Crazzyy mnie bolą nie wiem na którym boku mam spać bo po kilkunastu minutach odczuwam ból 🤢

• Mamusia
cześć dziewczynki 🙂
My juz po wizycie. Z dzidzia wszytsko oki, tylko taka chyba troszkę malutka bo waży 380g . Ale niestety mam tylko jedno nie wyraźne zdjecie 😞 😞 😞 Bo niunia nie chciała się fajnie ułożyć, żeby wyszło ciekawe zdjecie. Pan doktor chciał dac nam nagranie jak malutka pcha całą dłon do buzi ale niestety sprzęt odmówił mu posłuszeństwa 😠 😠 😠 😠 😠 😠
Juz po raz trzeci potwierdzilo sie zę dziewczynka, więc chyba nie bedzie żadnych niespodzianek 😁 😁 😁
Witam nowe mamusie. kurde, kiedy ja te zaleglosci nadrobie 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪
Gdzieś pisałyscie o wadze dzidzi i nie moge tego znaleźć 🥴

marta-lion napisał(a):
agusiakowalczyk napisał(a):
I jeszcze nie udało mi się sfotografować brzuszka... :-( ale mój też raczej mały sie wydaje... i maluch też mało daje o sobie znać... Mam nadzieję, że to nic złego!
Agusia nie martw się. Twój maluszek jest jeszcze nieduży i ma sporo miejsca. Pewnie nie raz fika koziołki, a ty poprostu tego nie czujesz. Jeśli daje o sobie znać to jest oki. Na tym etapie ciąży i to przy pierwszym dziecku ruchy są jeszcze bardzo nieregularne.
hehehe To mnie uspokoiłaś 🙂
Mam nadzieję, że fika, bo na ostatnim usg to tańczył, jak szalony! :-)

• Mamusia
Nie powinnaś się martwić ja mam tak samo i lekarz mówi że to normalne....
Mały rzadko daje znać o sobie ale wynika to z tego że ma tam jeszcze trochę miejsca na fikołki
A mój brzusio... cóż wyglądam jakbym się objadła.... ale ale jeszcze ma czas żeby się zaokrąglić

• Mamusia
witam nową sierpnióweczkę 🙂

co do szkoły rodzenia to ja napewno się zdecyduję 🙂 zbyt dużego wyboru nie mam bo jest tylko jedna na moje szczęście przy szpitalu 🙂

Andzelika co do cesarki to ja nie na 100% ale raczej będę miała ze względu na chorobę 😞

Marta_m No właśnie największy plus, że się to wszystko zobaczy wcześniej 😁 A te położne co u mnie prowadzą to pracują w tym szpitalu, więc kolejny plusik. Potem zawsze można liczyć na jakąś pomoc 😜 Moje również 1 dziecko, dlatego się chcę jakoś z tym zapoznać 😜 😉 🙂 🙂
Agusia Moim zdaniem jak wybierasz szkołę to najlepiej właśnie przy szpitalu 😜 🙂 🙂 U mnie jedna szkoła w mieście, więc nie mam problemu hehe 😁 😁