Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

jo-aneczka napisał(a):
chciałabym podrążyć jeszcze z wami temat wózków. Czy nie wiecie czasem czy do wózków Quinny pasują gondole z innych firm.
Któraś z was pisała kiedyś, że Quinny ma nieduże gondole, a to dość istotne ograniczenie - chciałabym, żeby maluszek przetrwał w głębokim wózku całą zimę.
Dlatego może dopasowałabym jakąś większą???
Jeżeli wiecie coś na ten temat to please o info

W Qiunny Buzz gondola jest normalna, za to mała mi się spacerówka wydaję. 🙂 🙂 😉 W innych nie wiem, bo teraz są jeszcze jakieś inne modele. 😉 Ja się zdecydowałam na ABCdesing 3tec. Ciekawe czy się spisze.. 😉

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Andzelika napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):
chciałabym podrążyć jeszcze z wami temat wózków. Czy nie wiecie czasem czy do wózków Quinny pasują gondole z innych firm.
Któraś z was pisała kiedyś, że Quinny ma nieduże gondole, a to dość istotne ograniczenie - chciałabym, żeby maluszek przetrwał w głębokim wózku całą zimę.

W Qiunny Buzz gondola jest normalna, za to mała mi się spacerówka wydaję. 🙂 🙂 😉 W innych nie wiem, bo teraz są jeszcze jakieś inne modele. 😉 Ja się zdecydowałam na ABCdesing 3tec. Ciekawe czy się spisze.. 😉

Andżelika, spacerówka nie jest mała. Mój starszy brzdąc jeździł nią do 4 roku życia??? Na stronie Quinny piszą, że gondola starcza do 6-go miesiąca życia. Jeśli tak jest w istocie to w środku zimy pojawi się problem

agusiakowalczyk napisał(a):
Kurcze - to my też musimy poważnie już o szkole pomyśleć... Dla mnie to każda pomoc się pryda, bo w temacie opieki na niemowlaczkami jestem totalnie w lesie!

Jak znajdziesz odpowiednią szkołę, to poczytaj o programie, jaki będzie zastosowany, bo to ważne. 🙂 😆 Ja teraz czytając mój, to tylko 2 zajęcia mnie zainteresowały i wydaja mi się przydatne 😜

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):

Ja przez długi czas chciałam tylko i wyłącznie Buzza i nie dopuszczałam myśli o innym wózku, ale po rozpatrzeniu kilku istotnych wad tego wózka w naszych realiach i po uświadomieniu sobie, że moja córcia będzie musiała spędzić w gondoli całą zimę, a gondole w Quinny są standardowych rozmiarów, czyli 74cm prawie się wyleczyłam z tego wózka 😁 Nadal mi się bardzo podoba, ale nie jestem już tak bezkrytyczna w stosunku do niego.
Nie mam pewności, czy na stelażu Buzza można zamontować inną gondolę, ale wydaje mi się ,że nie stosuje się takich rozwiązań. Najlepiej podejść do sklepu i zapytać sprzedawcy.
Albo rozejrzeć się za innym wózkiem 😁 Ja wstępnie wybrałam z innej firmy, też holenderski, jeszcze bardziej zwrotny, łatwiej się składa niż Buzz no i ma większą gondolę i większą budkę, bo niestety w Buzzie też jest to spory minus.

• Mamusia
Witajcie mamusie

Co do bolu bioder po spaniu w nocy to mnie nie bola, ale jak sie w nocy przekrecam z boku na bok to boli mnie brzuch 🥴 nie wiem czemu i musze tak delikatnie sie przekrecac wczesniej tego nie mialam 🥴

A co do szkoly rodzenia to ja dzisiaj ide na 17. 🙂 🤪 🤪 🤪

jo-aneczka napisał(a):
Andzelika napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Andżelika, spacerówka nie jest mała. Mój starszy brzdąc jeździł nią do 4 roku życia??? Na stronie Quinny piszą, że gondola starcza do 6-go miesiąca życia. Jeśli tak jest w istocie to w środku zimy pojawi się problem

Hmm to ja już nie mam pojęcia 🤔 😜 No, ale problem byłby gdyby dzidzia wyrosła z wózeczka w środku zimy. 🙂

Wiesz Eleeza, ja już mam spacerówkę buzza i dlatego nie myślę o innym wózku.
To byłoby trochę bez sensu kupować całkiem nowy wózek, podczas gdy ten jest jeszcze dobry, sprawny i co najważniejsze - ja jestem bardzo zadowolona z użytkowania tej spacerówki.
Tylko te 74 cm mnie trochę zastanawia

• Mamusia
Troche mnie nie bylo a tu takie zaleglosci.....Widze ze przybylo w rankingu chlopcow i dziewczynek.Ciesze sie ze bobasy sa zdrowe. Ja na polowkowe ide 14. Mam nadzieje ze tez wszytsko bedzie ok i moja coreczka nie przeistoczyla sie w chlopca. Pytalyscie o imie ma byc Wiktoria.Przegladalam zdjecia brzuszkow slodkie sa. Ja musze sie wybrac na zakupy i kupic jakis aparat i kamera przyda sie jak sie dzidzia urodzi. Narazie kupilam laptopa bo mi wczesniejszy padl i nie moglam zagladac do Was...

• Mamusia
Jo-aneczka- niby wszystkie gondole mają w teorii wystarczyć do ok. 6 miesięcy ale raczej jeśli jest to wiosna, lato lub jesień, bo zimą dochodzi do tego gruby kombinezon i kocyk akrylowy a wtedy robi się na prawdę ciasno. Moja mama pierwsza mi na to zwróciła uwagę, jak jej pokazałam w sklepie Buzza, była zdziwiona, że teraz robi się dużo mniejsze gondole niż 20-30 lat temu, mimo, że rodzą się coraz większe dzieci.
Ostatnio sprzedawczyni w sklepie z wózkami opowiadała, że jej córcia urodziła się duża i w gondoli mieściła się tylko do 3 miesiąca!!! Więc była w kropce, bo to był grudzień....

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Witajcie mamusie

Co do bolu bioder po spaniu w nocy to mnie nie bola, ale jak sie w nocy przekrecam z boku na bok to boli mnie brzuch 🥴 nie wiem czemu i musze tak delikatnie sie przekrecac wczesniej tego nie mialam 🥴

to twoja pierwsza lekcja? czekamy na relacje 🙂

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
Witajcie mamusie

Jola ja tez mam takie bóle w nocy, dlatego ostatnio kiepsko sypiam. Ale dzisiaj na wizycie lekarz powiedział mi, ze to normalne i bóle brzucha jakie mam też. 🙂

Eleeza napisał(a):
Jo-aneczka- niby wszystkie gondole mają w teorii wystarczyć do ok. 6 miesięcy ale raczej jeśli jest to wiosna, lato lub jesień, bo zimą dochodzi do tego gruby kombinezon i kocyk akrylowy a wtedy robi się na prawdę ciasno. Moja mama pierwsza mi na to zwróciła uwagę, jak jej pokazałam w sklepie Buzza, była zdziwiona, że teraz robi się dużo mniejsze gondole niż 20-30 lat temu, mimo, że rodzą się coraz większe dzieci.
Ostatnio sprzedawczyni w sklepie z wózkami opowiadała, że jej córcia urodziła się duża i w gondoli mieściła się tylko do 3 miesiąca!!! Więc była w kropce, bo to był grudzień....

no właśnie, też się tego obawiam. Półroczne dziecko mierzy ok 65 - 70 cm. Gdzie tu miejsce na kombinezon i kocyk??? Chyba mojej córci będą majtać nóżki... na mrozie

• Mamusia
Anya napisał(a):
jolajola81 napisał(a):
Witajcie mamusie

Tak pierwsza wizyta. Powiedza co i jak kazano mi tylko przyniesc zaswiadczenie od lekarza, ze moge chodzic.

to twoja pierwsza lekcja? czekamy na relacje 🙂

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Eleeza napisał(a):

no właśnie, też się tego obawiam. Półroczne dziecko mierzy ok 65 - 70 cm. Gdzie tu miejsce na kombinezon i kocyk??? Chyba mojej córci będą majtać nóżki... na mrozie

Obawiam się, że półroczne dziecko może mierzyć znacznie więcej... ja jak miałam 3 miesiące miałam 72 cm.... A gondola w Quinny jest w kształcie elipsy i jest mierzona przez środek w najdłuższym miejscu...a boki są przecież krótsze.

Pati123 napisał(a):
A ja po zakupach buszuje na allegro 🙂 Na razie nic nie wybrałam ale body snalazłam takie co mnie ujęły 🙂
http://allegro.pl/body-z-zyrafka-mix-kolorow-r-80-56-62-74-86-i1553460991.html
Hehe fajne. Tam mają też komplet kaftanik, śpioszki i czapeczka.

Jejku ale ta moja Antoninka się dzisiaj wierci 🤪 i właśnie się na dół przemieściła w kierunku pęcherza 🤢 a najfajniejsze że zrobiło się takie spore wybrzuszenie 🤪

• Mamusia
Pati123 napisał(a):
A ja po zakupach buszuje na allegro 🙂 Na razie nic nie wybrałam ale body snalazłam takie co mnie ujęły 🙂
http://allegro.pl/body-z-zyrafka-mix-kolorow-r-80-56-62-74-86-i1553460991.html

Fajne, ale chyba są strasznie ciasne przy szyjce i chyba zapinane tylko na jedną napkę...przynajmniej tak to wygląda na zdjęciu, a jeśli tak to mogą być problematyczne przy zakładaniu.