Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

lydziaa84 napisał(a):
teraz usg wskazało 14 :/ ciekawe jak to dalej będzie
Hihi 14 mamy rocznicę ślubu. Teoretycznie też mam szansę na 14, to u mnie 7 dni po terminie 🙂

Powiem ci, że ja w poprzedniej ciąży miałam tak, że na każdym usg wypadał mi inny termin niż według OM. Zawsze był dalszy niż wg OM. A córeczka urodziła mi się 14 dni przed terminem wyznaczonym wg OM. Więc to i tak jest jedna wielka loteria 🙂

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

No i były naleśniki... Takie małe, grube robiłam z serkiem danio waniliowym, z plasterkami banana, polane musem brzoskwiniowym (zmiksowałyśmy brzoskwinie z puszki 🙂).
No i jeszcze trochę polewy czekoladowej się znalazło. W sumie wyszedł nam niezły deser i bardzo syty. Objadałam się, że masakra 😜 😜 😜.

• Mamusia
moniq1984, ja mialam podwyższone leukocyty na ostatnich badaniach. kazał zrobic mi posiew moczu ale wszystko wyszlo w porzadku. 🙂 Takze nie masz co panikowac. A kiedy idziesz do lekarza????

marta-lion. Brzmi smakowicie, ale ja cos slodkiego nie moge. 😞 dzisiaj akcja frytki!!!!! 😜

Moniq1984. A ty przypadkiem nie miałaś zapalenia dróg moczowych?
Podwyższony poziom leukocytów najczęściej ma podłoże infekcyjne, jak i obecność szczawianu wapnia w moczu może być spowodowane zakażeniem dróg moczowych. U kobiet w ciąży o to łatwo. Ale to tylko jedna z teorii.

moniq1984 napisał(a):
martwie sie bo kr.szcz. mam liczne i nie wiem co myśleć 😞
Nie martw się. Wiem, że łatwo się mówi. Jeśli cię to choć trochę uspokoi znalazłam coś takiego
Wiele wyników u ciężarnych może być ponad lub poniżej normy, taka uroda ciąży. najważniejsze, że wyniki obejrzy lekarz, ale.. wg mnie nie ma powodu, by martwić się na wyrost
Ponadto szczawiany u ciężarnej to tzw norma, czyli częsta przypadłość i najczęściej jest wynikiem wydalnia nadmiernej ilości wapnia.

Może pijesz dużo mleka ?? Może dziewczyny jeszcze się wypowiedzą...

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
moniq1984 napisał(a):
martwie sie bo kr.szcz. mam liczne i nie wiem co myśleć 😞
Nie martw się. Wiem, że łatwo się mówi. Jeśli cię to choć trochę uspokoi znalazłam coś takiego
Wiele wyników u ciężarnych może być ponad lub poniżej normy, taka uroda ciąży. najważniejsze, że wyniki obejrzy lekarz, ale.. wg mnie nie ma powodu, by martwić się na wyrost
Ponadto szczawiany u ciężarnej to tzw norma, czyli częsta przypadłość i najczęściej jest wynikiem wydalnia nadmiernej ilości wapnia.

Może pijesz dużo mleka ?? Może dziewczyny jeszcze się wypowiedzą...

dziekuje Ci nie mleka nie pije 🙂 🙂 🙂no nic zobacze sie we wtorek z lekarka to bede wszystko wiedzieć 🙂!
w sumie też poszperałam troche na necie i też pisało, że nie ma sie czym martwić 🙂

Ja też mam wizytę we wtorek. Kontrolę poszpitalną. Na razie wszystko ok.
Ja nigdy nie miałam szczawianów w moczu. Dlatego nie mogę mówić na własnym przykładzie.

dołączam do wtorkowych wizyt 🤪 na USG nie liczę ale idę z wynikami i w końcu założyć kartę ciąży 😜
lydziaa84 mi z ostatniego USG też wyszedł termin na 14 sierpnia 😎 a z OM 15 więc zbliżone...
marta-lion smaka mi narobiłąś tymi naleśnikami tylko że od kilku dni nic przełknąć nie mogę buuu....

lydziaa84 napisał(a):
A tak z ciekawości, która z nas ma pierwsza trafić na porodówkę?? Ja mam termin 11.08 🙂

ja termin z OM mam na 4-ego sierpnia a z USG na 7-ego 🙂

co do naleśników to ja uwielbiam meksykańskie 🤪 mniaaaammm, wczoraj takiego wciągnęłam 🙂 a dziś na studiach pozwoliłam sobie na tortille 😜 ale sobie dogadzam ostatnio 😉

• Mamusia
Strasznie się rozpisałyście i ciężko nadgonić 😉 ale spróbuję...
A propos przygotowania na rodzeństwo to moje córeczki (9 i 3,5) zareagowały fantastycznie! Starsza Zosia popłakała się i piszczała ze szczęścia jak usłyszała na wigilii. Teraz bardzo mi pomaga i jest przewspaniała. Mała Julka wszystkim się dzieli z Bartusiem, bo tak mianowano mój brzuch. Nawet każe mi jeść czekoladowe słodycze bo "psecies to doble i Baltuś na pewno lubi". Karmi mnie swoim kiślem i serkami mówiąc że to dla "blaciska"

• Mamusia
Co do terminu "która pierwsza" to ja raczej będę ostatnia bo mój termin to 26-27.08. Chociaż zdaję sobie sprawę że moje skarby spieszą się na świat i mogę być na porodówce wcześniej! Zosia wyskoczyła tydzień wcześniej a Julia miała być z 19 a jest z 2 czerwca 😉 Ta to miała tempo i tak jej zostało do dziś, dlatego też ma rodzinną ksywkę Demolka!

Co do terminu porodu to chodzę i powtarzam Młodemu tylko nie między 6 a 15 sierpnia, proszę! Zobaczymy czy posłucha 😉

oj, uciekam z forum, bo musze jeszcze pouczyć się - jutro mam egzamin na studiach tak więc trzymajcie kciuki 😉
a póki co spokojnej nocki życzę i "do zobaczenia" jutro 😉