Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jeśli chodzi o USG to ja niby do prywatnej przychodni chodze ale to taka masówka i mi powiedzieli że też dopiero po 35 tygodniu 😮 a ja bym chciała chociaż wiedzieć czy z dzidzią wszystko ok i na oststnim usg była odwrócona i nie porobił nawet wszystkich pomiarów 🤨

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Inez to rzeczywiście długo 😞, ale jak widać w każdym kraju inna polityka zdrowotna. Wszystko ma swoje wady i zalety, ale u was chyba bardziej sprawiedliwie - każdy ma to samo.

W sumie masz rację. Nieważne kim jesteś, należy Ci się to samo i nie da się czegoś przyspieszyć czy zmienić.
Ale i tak Wam zazdroszczę bycia w Polsce. Zawsze można iść do lekarza,a tutaj trzeba się tłumaczyć dlaczego chce się mieć wizytę. No i brakuje mi częstszego USG.

• Mamusia
Diviana napisał(a):
Jeśli chodzi o USG to ja niby do prywatnej przychodni chodze ale to taka masówka i mi powiedzieli że też dopiero po 35 tygodniu 😮 a ja bym chciała chociaż wiedzieć czy z dzidzią wszystko ok i na oststnim usg była odwrócona i nie porobił nawet wszystkich pomiarów 🤨

Diviana pisałam wcześniej, że ja też będę miała USG dopiero w 36tc. Dla mnie to też baaardzo długo, ale nie mogę nic z tym zrobić 😞

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
Kornelka napisał(a):
jo-aneczka nie wiedziałam, że w 9 miesiącu się nie tyje. To ja się cieszę ogromnie bo mi żylaki wylazły a każdy kilogram, wiadomo. Wagą to ja się nie przejmuję, chociaż jakby mi przybyło na plus 20 to nie wiem. Teraz mam plus 10, może 11 ale na wagę nie wchodzę bo nie mam zamiaru się teraz odchudzac. Jem normalnie tylko ruchu mniej i podzielam Twoje zdanie żeby wyluzowac.
Moniczek ja Ci te naleśniki usmaże 😆 Dwa dni już robię i najeśc się na zapas mąż nie może i ja też, tylko ja z serem bez jajka a mąż z dżemerem. Z mięskiem nie umiem 😉
Mi mąż na śniadanie dzisiaj zaserwował naleśniki żytnio-pszenne z nadzieniem szpinakowym! 🤪 MNIAM! 🤪 tylko zgagę teraz mam... 😞
A wczoraj się obżarłam u mamy tymi plackami ziemniaczanymi i myślałam, ze pęknę! ...bo ja raczej małe porcje jadam... Ale takie pyszne były... 🤪

Żytnio-pszenne są zdrowsze tylko jak córka je kiedyś robiła to się przylkejały do patelni i zrezygnowała z wynalazków 😆 O nalesnikach ze szpinakiem wspomniał mąż a, że mam dwie lewe ręce do gotowania to takich nie zrobię 🙃 Placki ziemniaczane za to robię rewelacyjne ( pochwaliłam się 😉) Lubię je ze śmietaną i cukrem i zgagi po nich nie mam 🙂
Inez jak się obracasz na drugi bok to nie jest Ci ciężko?

zrobilam sie przerwe na cappucinko i wpadlam zobaczyc co slychac 🙂 narobilyscie mi smaka tymi nalesnikami 🙂 maluszek sie taki ruchliwy dzisiaj robil 🙃 jak zjadlam slodkie ciasteczko to brzuch we wszystkie strony sie ruszal 🙃
ja sie juz zaczynam ciezka czuc,zwlaszcza jak wchodze po schodach

ann5353 napisał(a):
Ja również wolałabym naturalnie karmić, ale tak jak agusiakowalczyk chciałabym wrócić do pracy po macierzyńskim, więc zobaczymy jak to będzie.

Po macierzyńskim, jak wrócisz do pracy masz prawo wyjść chyba godzinę bądź dwie (aczkolwiek nie jestem pewna) wcześniej z względu na to, że karmisz piersią. Moja kuzynka właśnie tak robiła. 🙂

• Mamusia
Inez masz rację, że takie czekanie może się dłużyć. Jedyne co ci pozostało to przyjechać do Polski na wakacje i tu je zrobić 😆
Diviana pisałam wcześniej, że w każdym państwie inaczej, ale jak widzę w mieście też.
Ja mam to szczęście, że mój gin ma 3d w gabinecie i mogę przy każdej wizycie obejrzeć dzidziusia.

• Mamusia
Inez napisał(a):
Kornelka jest mi ciężko, dlatego stękam 😜

Dziewczyny ja kupiłam sobie dzisiaj truskawki. SĄ PYSZNE! Chyba je oszczędzę na razie i zrobię naleśniki z truskawkami 🙂 🙂 🙂

Ja te naleśniki już robię 😁 Z truskawek robiłam sos do nalesników 🙂 O matko jakie to było dobre 😆 Moja mama ma poletko truskawkowe, ale jak one są to mnie wtedy nie interesują 😉 Inez smacznego 🙂 🙂 ja z serem znów zrobię.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Inez masz rację, że takie czekanie może się dłużyć. Jedyne co ci pozostało to przyjechać do Polski na wakacje i tu je zrobić 😆

Chciałabym aby to było takie proste, po prostu wsiąść w samolot i fruu do Polski 😁

• Mamusia
Masz rację Andżeliko. Tylko, że ja pracuję w Częstochowie, mieszkam w Myszkowie, więc i to nie ma mnie w domu 10 godzin. Niby mleko mogę odciągnąć i zostawić, ale co w pracy? Zostałoby mi tylko odciąganie w łazience 😁
Przysługuje godzina.

Cześć kochane !!
Posłuchałam Was bo się przestraszyłam jak pisałyście że mam natychmiast dzwonić do lekarza i od razu wylądowałam w szpitalu, dopiero wyszłam. Mieli podejrzenie ze to wody, ale sprawdzali AFI i na wejściu miałam 13 a jak wychodziłam ze szpitala to 14 było więc nie odpływa. Miałam rozwarcie na 1 cm i lejek w szyjce macicy. W poniedziałek wracam do szpitala bo mi założą krążek na szyjkę żeby się nie skracała. W 3 dni mi się skróciła z 4 cm do 2,5 cm 😞 Dobrze że Was posłuchałam. Do tego wykryli cukier w moczu i kazali glukozę zrobić i wyszedł 2 wynik po 75 g podwyższony - 164 no i mam cukrzycę ciążową. Jestem na diecie ale całkiem fajnej bo jest dużo jedzenia - samo zdrowe i 0 słodyczy 🙂 🙂 Na wyjściu ze szpitala ten lejek się zamknął ale szyjka nadal krótka, więc kazali mi lezeć cały czas i tylko do kibelka wstawać. Mam luteinę dopochwowo no i w poniedzialek wracam na krążek.
Aha no i lezałam pod porodówką i wysłuchałam kilku porodów, całe nogi miękkie dostałam bo nie było dziewczyny która by się nie darła, to brzmiało jak obdzieranie ze skóry aż się raz popłakałam ze strachu, no ale na koniec płacz dziecka było słychać, to takie cudowne że cały lek przechodził. A słychać było że położne nie krzyczały tylko dopingowały do parcia itp. czyli personel miły i z tą moją cukrzycą to chyba jednak w dwojce będę rodzić 🙂
Niestety jak mnie wypuszczą to już raczej nie pogadamy bo mam stacjonarny komp i nie wolno mi siedzieć długo na krześle, tylko leżeć na boczkach. Dziewczyny trzymajcie za mnie i Wiktorka kciuki, żebyśmy doczekali do 2 sierpnia do porodu.
Buziaki dziewczyny, idę leżec bo coś mnie zaczyna kłuć. Zdrówka dla Was i Waszych maluszków. Odezwę się pewnie jak już urodzę 🙂

ann5353 napisał(a):
Masz rację Andżeliko. Tylko, że ja pracuję w Częstochowie, mieszkam w Myszkowie, więc i to nie ma mnie w domu 10 godzin. Niby mleko mogę odciągnąć i zostawić, ale co w pracy? Zostałoby mi tylko odciąganie w łazience 😁
Przysługuje godzina.
Ja i mieszkam, i pracuję w Warszawie, a dojazd zajmuje mi godzinę! Więc mnie tez nie ma 10h!

karolcia12345i No pewnie, ze trzymamy mocno kciuki! Wszystko będzie dobrze! Ty i maleństwo jesteście najważniejsi teraz, więc odpoczywaj ile wlezie! 🙃 😘

• Mamusia
Boże karolcia12345i kamień z serca. Tak się cieszę, że się odezwałaś, bo my już tu umierałyśmy z nerwów. Dobrze, że pojechałaś do szpitala. Trzymaj się i trzymamy kciuki za Ciebie i maleństwo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

karolcia12345i jesteś 🤪 🤪 🤪 🤪
Jejku jak dobrze, bo miałyśmy już różne wizje...
Najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką a wsparcie nasze masz non stop 😘
Jej jak się cieszę 🙂 🙂 🙂

Andzelika napisał(a):

Po macierzyńskim, jak wrócisz do pracy masz prawo wyjść chyba godzinę bądź dwie (aczkolwiek nie jestem pewna) wcześniej z względu na to, że karmisz piersią. Moja kuzynka właśnie tak robiła. 🙂

2 przerwy po pół godziny lub godzina wcześniej do wyjścia 🙂

• Mamusia
karolcia12345i mu tu wszystkie o Was myślimy. Dobrze, że się odezwałaś. Zostaw numer tel madalenie bo już Cię chyba chciała szukac. Zostaw jakieś namiary na siebie. Pisze szybciutko żebyś zdążyła przeczyta zanim się położysz.Zdrowia Wam życze i całusy przesyłam 😘 😘 😘

Zjadłam mega porcję jajecznicy ze szczypiorkiem, pomidorki i serek biały...mniam 😁
Zaraz zmykam na spacerek, chłodno ale słonecznie dziś 🙂

mapa napisał(a):
Zjadłam mega porcję jajecznicy ze szczypiorkiem, pomidorki i serek biały...mniam 😁
Zaraz zmykam na spacerek, chłodno ale słonecznie dziś 🙂
Mniam, mniam 🙂 tylko ja bez szczypiorka, bo po szczypiorku mam w ciąży zgagę i odbija mi się cały dzień! 😜

A ja od dwóch, czy trzech dni mam jakiś mega apetyt... tzn czuję głód... ale staram sie nie jeść więcej niż wcześniej... Wydaje mi się, ze znów mały na fazę rośnięcia 😁 🙃
Czy to możliwe, by po wczorajszych plackach ziemniaczanych przeczyściło? Bo ostatnio miałam lekkie zaparcia, a dzisiaj poleciało! 😜 Przepraszam, ze takie niesmaczne tematy 😉

zapomnialam sie zapytac... lekarz nie przepisal mi tej glukozy 😞 powiedzial ze narazie zadnych badan nie potrzeba,a nastepna wizyte mam 30 🤢 kazda ciezarna robi to badanie??