Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Przypomnialo mi sie cos co mowila nam ostatnio polozna
Moze slyszalyscie o takim zelu do porodu, Dianatal sie nazywa podobno nowosc, ale cena jest masakryczna, bo kosztuje 160zl. Smaruje sie nim szyjke maciy przy porodzie podobno jest latwiej urodzic i mniej boli.

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Paninka napisał(a):
powiedzcie mi kochane czy zeby zmienic lekarza to wystarcza tylko wyniki badan i ksiazeczka przebiegu ciazy czy musze cos brac od poprzedniego lekarza...np. karte pacjenta co w przychodni jest...

Paninka ja wzięłam kartę ciąży i wszystkie badania które miałam włącznie z usg. Żeby smieszniej było na pierwszą wizytę u nowego lekarza pojechałam bez wszystkiego o czym tu napisałam. Wsadziłam tyłek do samochodu i dopiero przed przychodnią zorientowałam się, że teczka w domu została 😮 Wzięłam tylko siebie 😉
Już uciekam, narazie papa.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Eleeza, a można ją sobie wcisnąć? Bo ja mam to badanie w przyszłym tygodniu i też bym tak zrobiła 😆

Ja słyszałam od dziewczyn, że można i wzięłam ze sobą ale żeby się upewnić, że można spytałam pani kierownik laboratorium, bo akurat przyszła i powiedziała, że jak najbardziej, bo nie ma to żadnego wpływu na wynik badania a komfort picia zupełnie inny- polecam i to jak najwięcej 🙂

Jola ja kiedyś o tym żelu słyszałam ale powiem Ci szczerze, że zapomniałam i Ty mi o nim przypomniałaś. Aż z tego wszystkiego to pogadam o nim z moim lekarzem i zapytam czy mogłabym rodzić przy użyciu tego żelu Dianatal. Na stronce znalazłam kilka fajnych informacji zobaczcie dziewczyny polecam :
http://www.dianatalbirthgel.eu/poland/?gclid=CJPt79795KgCFRWazAodk18hEA

• Mamusia
Anya- dziękuję i mam nadzieję, że zbawcza moc Twoich kciuków pomoże 🙂 Bo dwa złamane palce i dwa zdjęte paznokcie w ciągu 3 tygodni to nawet przy moim pechu o co najmniej jeden za dużo 😉

Ann- to chyba zależy bardziej od doinformowania laborantek i od ich dobrej woli, zawsze możesz ściemnić, że lekarz Ci powiedział, że tak można zrobić 🙂

ann5353 napisał(a):
Czyli to czy można cytrynkę czy nie zależy od przychodni... Może w mojej pozwolą..,

Ann, można na 100%. Wal tą cytrynkę do glukozy i się nie przejmuj. Cytryna nie powoduje żadnego zniekształcenia wyniku cukru, a dzięki niej wiele z nas przeżyło to badanie bez większego bólu.

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Jolajola- ja dzisiaj po tej glukozie czytałam "fachową" literaturę w poczekalni i zdaje się, że pisali o tym w "M jak Mama", z tym, że podali inną cenę tego żelu- 400 zł!!!!

Nam mowila polozna w szkole i podala taka cene (160zl) wiec nie wiem, ale dziewczyny sie nasluchaly i potem na nastepnej wizycie byla ciagle o tym mowa, bo gdyby nikt nie wiedzial o tym to by sie nie myslalo a tak to jest jakas ulga 🙂 😉 tylko ze kosztowna jak na jeden raz.
Podobno zamawia sie go w aptece bo nie kazda apteka ma go w sprzedazy i zabiera sie go do szpitala i polozna juz wie co z nim zrobic 😜

• Mamusia
Mapa- nie ma się czego bać, wciśnij sobie mnóstwo soku z cytryny a będziesz miała pyszny soczek 🙂 Ja wypiłam duszkiem, oblizałam i skomentowałam jednym słowem "mniam" 😜
Pózniej posiedziałam sobie i poczytałam gazetki, więc loozik 😎

ann5353 napisał(a):
Cóż najwyżej po kryjomu to zrobię 😁 Ale z grzeczności najpierw zapytam. Dzięki dziewczyny - fajny pomysł by jako tako przejść to badanie 😆

Mi pani w laboratorium na to czy mogę wcisnąć tą cytrynkę, powiedziała że nawet muszę 🙂

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Jola 160 zł to ja bym zapłaciła i się nie zastanawiała ale ja znalazłam na necie że kosztuje 449 zł plus przesyłka 13 zł

To już troszkę dużo, bo to są zdaje się 3 fiolki po 11ml izotonicznego żelu, czyli nie ma tam nawet żadnego leku. Więc moim zdanie cena trochę wygórowana.

• Mamusia
madalena20 napisał(a):
Jola 160 zł to ja bym zapłaciła i się nie zastanawiała ale ja znalazłam na necie że kosztuje 449 zł plus przesyłka 13 zł

O rany 😮 😮 to wprowadzila nas w blad no coz.... ale ciekawe ile jest go w tubce moze starczy na nastepna ciaze hehe 🤪 😜

• Mamusia
nie wiem czy ze mną jest wszystko ok ale ja się obyłam bez cytryny i jakoś dałam radę nawet w trakcie picia zrobiłam przerwę i nie czułam żeby to jakieś nadzwyczaj niedobre było powiedziałabym że było znośne 😜 wiem dziwna jestem 🤪