Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Ale tu smutno 😞 A ja jak na złość od samego rana źle się czuję. Od rana mi niedobrze teraz to brzuch pobolewa i strasznie twardy się robi. Łyknęłam już jedną no-spe ale coś nie pomaga. Strasznie się denerwuję bo nigdy tak źle się nie czułam. Chyba za bardzo wytrzęsło mnie w samochodzie. 😞

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Oj To nie dobrze Madalenko 😞 to odpoczywaj .. może spróbuj sie przespac troszke hm ? .. Ja cala noc nie spalam bo nie moglam zasnac a jak juz zasnelam to psy strasznie zaczely szczekac i tak przez cala noc 😞 wiec dzisiaj wstalam o 6 .. bo juz lezec nie moglam .. i wogole taki sen mialam okropny 😞 ..

• Mamusia
Hej!
Foga co do przesądów to słyszałam o tym z pogrzebem, tylko w nieco zmienionej formie. W naszym regionie mówi się, że ciężaróweczka może iść na pogrzeb, ale nie wolno jej patrzeć na osobę zmarłą. Myślę, że chodzi tu o zbyt silne przeżycia.
Paninka o tym przesądzie z chrztem też słyszałam, moja szwagierka była w drugim miesiącu ciąży jak poszła za chrzestną do mojego Igora i oby dwaj chłopcy urodzili się zdrowi. Teraz mają 5 i 4 lata.
aniołek może dzidziuś już ci się obrócił główką w dół. Moja mała obróciła się w zeszłym miesiącu i najbardziej czuję jej ruchy na dole po lewej stronie.
agapurka mnie osobiście najbardziej podoba się kształt gondoli i nosidełka w pierwszym modelu, ale pozostałe dwa też ładne 🙂

Mi się wcześniej podobał ESPIRO VECTOR, ale teraz patrzyłam na allegro i są tylko 2 nowe, reszta same używane 🤔 A tyle ich było, chyba się sprzedały..
Agapurka u mnie w mieście co 2 wózek to właśnie taki jaki Ty pokazałaś lub z Tako, nie wiem czy to z racji na atrakcyjną cenę czy może też na jakość.

• Mamusia
Andzelika ja wybieram Tako dlatego ze znajomi ktorzy maja sklep dzieciecy polecaja wlasnie te Tako mowia ze to dobra i polecana firma.. najczesciej wybierana 🙂 ze wzgledu na cene i jakossc 🙂 mialam okazje go pomacac i powiem go ze bardziej mi sie spodobal na zywo niz ze zjec na all. 🙂

p0xia napisał(a):
Wczoraj zadałam pytanie na temat Nawilzaczy powietrza, ale bylo juz pozno .. Macie takie cuda ? .. i jesli tak to z jakiej firmy ?

Pisałam wczoraj, ja mam taki http://allegro.pl/nawilzacz-gorenje-h30dv-wyswietlacz-lcd-jonizator-i1598449306.html co prawda wpada w róż, ale trudno 😜

• Mamusia
heh co prawda ja patrzylam na nieco tansze :P ale zobacze co posiadaja 🙂 ,,, przynajmniej zostanie taki na lata, bedzie dobry dla dziecka i dla mnie tez zwlaszcza ze jestem alergiczka wiec takie cudenko mi sie przyda 🙂

p0xia napisał(a):
Andzelika ja wybieram Tako dlatego ze znajomi ktorzy maja sklep dzieciecy polecaja wlasnie te Tako mowia ze to dobra i polecana firma.. najczesciej wybierana 🙂 ze wzgledu na cene i jakossc 🙂 mialam okazje go pomacac i powiem go ze bardziej mi sie spodobal na zywo niz ze zjec na all. 🙂

Ogólnie zawsze lepiej pomacać i mi się wydaję, że o wiele lepiej wyglądają na żywo. 😉 🙂 🙂

madalena20 napisał(a):
p0xia ja mam taki wersję turbo i sobie chwalę.
http://www.nawilzacz.com/

Ja sobie chwalę go również ze względu, że jak jest gorąco to można wrzucić do niego kostki lodu i wtedy też chłodzi powietrze.

p0xia napisał(a):
heh co prawda ja patrzylam na nieco tansze :P ale zobacze co posiadaja 🙂 ,,, przynajmniej zostanie taki na lata, bedzie dobry dla dziecka i dla mnie tez zwlaszcza ze jestem alergiczka wiec takie cudenko mi sie przyda 🙂

Poxia zapytaj w sklepie medycznym, powinni Ci tam polecić jakiś dobry i na Twoją kieszeń, ja właśnie kupowałam termometr bezdotykowy i wcale nie był najdroższy a jest bardzo dobry, jak na razie hehe 😜 😜

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
p0xia napisał(a):

Poxia zapytaj w sklepie medycznym, powinni Ci tam polecić jakiś dobry i na Twoją kieszeń, ja właśnie kupowałam termometr bezdotykowy i wcale nie był najdroższy a jest bardzo dobry, jak na razie hehe 😜 😜

JA patrzylam jak narazie na all 🙂 i jest kilka ciekawych 🙂 ale dziekuje za odpowiedzi 🙂 bede sie nimi sugerowala 🙂

Ale Niunia mi sie dzisiaj kreci od kad wstalam brzuch mi co chwilke faluje 🙂

Wiecie co te nasze forum to działa cuda. Chwilę z Wami popisałam i przestałam myśleć o bólu i jakoś mi przechodzi. Aaa i pogoniło mnie do łazienki więc to chyba ten grill miał na to jakiś nie dobry wpływ.

madalena20 napisał(a):
Wiecie co te nasze forum to działa cuda. Chwilę z Wami popisałam i przestałam myśleć o bólu i jakoś mi przechodzi. Aaa i pogoniło mnie do łazienki więc to chyba ten grill miał na to jakiś nie dobry wpływ.

Te forum jakieś zaczarowane w takim bądź razie 😁 😁
Mnie wczoraj wieczorem zgaga dopadła, jak coś porobiłam to zapomniałam o niej 😁

• Mamusia
dzień dobry 🙂 no może nie do końca dobry- od rana pada:/

magdalena ale mimo wszystko nie przemęczaj się- dzień lenistwa nie zaszkodzi 🙂
Ja również słyszałam o tych pogrzebach, ale konkretów nie znam.
A o tym, że przyszłe mamy horrorów nie powinny oglądać wiedziałyście? Tych zabobonów jest mnóstwo- do każdej sytuacji można by było coś znaleźć.
Co do ułożenia malucha to moja na ostatniej wizycie była obrócona główką w dół i chyba jej tak zostało, bo od wczoraj stuka mnie w żebra 😮

Boże, ale się cieszę, że znam w końcu płeć, teraz mogę już zamawiać jakieś rzeczy nie trapiąc się, że się okaże dziewczynka. 😜 😜

• Mamusia
Hah to niech jeszcze zdziala códa zeby mnie zgaga przestala meczyc !! byla bym prze szczesliwa 🙂

Ja w te zabobony nie wierze ... to my kobiety w ciazy musialy bysmy siedziec zamkniete w pooju dla psychicznie chorych ... chociaz nie bo na to tez pewnie jakis zabobon juz jest ;/ 😞