Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

siehankowa napisał(a):
ann5353 napisał(a):
Andzelika napisał(a):
Ja też nie miałam cytologi robionej. 🤨 🤨

Ja również nie 😞

dziewczyny, to upomnijcie się! mój lekarz na pierwszej wizycie pytał kiedy ostatnio robiłam cytologie, ale jak juz wspomniałam było to ok 2-3 mies. przed zajściem i wynik był bez zarzutu, więc poki co nie robiłam kolejnej...

Moja się nie pytała 🤨 Wspomnę jej grzecznie heh 😠 😠

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Chciałam się jeszcze zapytać od którego tygodnia te wizyty u gina powinny być częstsze ? Bo wiem, że później się już częściej chodzi.. 🙂

Andzelika napisał(a):
Chciałam się jeszcze zapytać od którego tygodnia te wizyty u gina powinny być częstsze ? Bo wiem, że później się już częściej chodzi.. 🙂

mój mówił, że od 30tc,
ale to też zależy jak z nosisz ciążę 😉

mapa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

mój mówił, że od 30tc,

Myślę, że dobrze znoszę 😜 😜
Dzięki Mapa, oklask dla Ciebie 🙃 🙂 🙂

Andzelika napisał(a):

od około 32 tygodnia - ale to pewnie zależy od lekarza...ja zawsze chodziłam co trzy tygodnie a teraz kazał przyjść po 4 🤔
po 30 tygodniu powinny być co 2 tygodnie

a to mój dzisiejszy brzuś 😎

Witajcie wkońcu Was doczytałam 🙂

Co do cytologii to państwowo przysługuje raz na 3lata. Mi właśnie mija termin i jakoś po 20 czerwca będę miała robioną.
U nas zimno strasznie 😞 pranie zrobiłam i co chwile latam sprawdzać czy nie pada bo okna mam wysoko i tylko widzę czarne chmury 😠
Biorę się do roboty bo zlecenia są a ja się opierdzielam tzn Was czytam 😁 😁 😁 i ciężko mi się zabrać do pracy.
Będę Was podczytywać

Powodzenia na wizytach kto dziś ma 🙂

mapa napisał(a):
Andzelika napisał(a):

mój mówił, że od 30tc,

też mi się wydaje, że po 30 tyg., ja kolejną wizyte mam 2. czerwca, i to będzie 31.tydz, więc zobaczymy co lekarz powie i kiedy zleci kolejną wizyte 😉 na pewno będzie bardzo dokładnie badał i mierzył maleństwo, bo juz ostatnio mi zapowiedział, że wizyta będzie dłuższa 😜 już się nie moge doczekać 😁

Daniela napisał(a):

Biorę się do roboty bo zlecenia są a ja się opierdzielam tzn Was czytam 😁 😁 😁 i ciężko mi się zabrać do pracy.

Daniela
tylko Ty nie szalej, za zwolnieniu jesteś 😉

Andzelika
dziękuję 😘

moniczek jak ładny brzusio 🙂

Mi teraz dała po 2 tyg, no ale powiedziała, ze dlatego że wyniki złe i muszę powtórzyć.
Zapytam jej, jak będę, bo ciekawi mnie. Też zawsze miałam co 4 tyg. A lubię chodzić posłuchać i popatrzeć co tam się dzieje, więc mogę nawet co tydzień chodzić hehe 😜 😜

moniczek brzusio imponujacy 🙂
Magdalena oszczedzaj sie
Marta ciesze sie ze komunia sie udała 🙂

Ja mam juztro wizyte i to juz jest 30 tydzień takze przekonam sie za ile znowu wyznaczy mi wizyte. Ja miałam na poczatku wizyte po 2 tyg, potem po 3, a potem az do tej pory co 4 tyg, gdyz nie trzeba było czesciej bo na szczescie wszystko jest ok, a do gina chodze prywatnie i nie zamieniłabym go teraz na zadnego innego.

lydziaa oszczędzaj się i jak możesz to też poleniuchuj 😜 - mnie też coś brzusio się napina i w związku z tym zachwycam się nic nierobieniem hihi

i jeszcze jedno zdjęcie - byliśmy ze smykiem w chińskiej restauracji i jak trzeba jadł pałeczkami hahaha

• Mamusia
Hej brzucholki 🙂
Ja na nastepny piatek mam wizyte i to bedzie 28 tydzien a potem juz co dwa tygodnie wtedy zaczynaja sie wizyty kontrole bo pytalam sie mojej poloznej!!!
A tak wogole jak sie czujecie mam nadzieje ze u was tak jak u mnie wszystko ok...
Fajne macie brzuszki i nawet juz spore moj jest bardzo malutki hehhehe dzis jedziemy z mezem wieczorkiem oglada szpital 😁 😁 😁

moniczek napisał(a):
lydziaa oszczędzaj się i jak możesz to też poleniuchuj 😜 - mnie też coś brzusio się napina i w związku z tym zachwycam się nic nierobieniem hihi

i jeszcze jedno zdjęcie - byliśmy ze smykiem w chińskiej restauracji i jak trzeba jadł pałeczkami hahaha

haha, słodziak 😁

• Mamusia
Moniczek fajne te Twoje chłopaki 🙂 ile latek ma ten starszy,a ile młodszy?
Łydzia,możliwe ze od dłuższego siedzenia w jednnej pozycji z tym brzuszkiem były problemy.Ja tez czasem jak siedzę za długo w jednej pozycji to odczuwam dyskomfort brzuszka 🥴

moniczek napisał(a):
siehankowa taką podusię do wózeczka mam :
http://allegro.pl/poduszka-do-wozka-z-falbanka-producent-i1599815068.html

no właśnie chyba jednak też zakupie podusie, taka właśnie płaską, ale żeby jednak była 😉

• Mamusia
Witajcie brzuszki
Nie mialam juz sily napisac do was w piatek, ale wizyta u lekarza byla udana 🙂 lekarz byl zadowolony wyniki super brzuszek powiedzial, ze rosnie serduszka posluchalam 🙂 cisnienie w sam raz.

Jedynie co mi dokuczalo i mu o tym powiedzialam, ze mi dretwieje prawy posladek w nocy, a on na to ze to sie dopiero zaczyna, ze jak juz sie zaczelo to bedzie mi promieniowac, az do stopy 🥴 straszne kazal mi wykupic voltaren zel.... ale jak wrocilam do domu to przeczytalam ulotke i to ze kobiety w ciazy w 3 trymestrze, nie moga go stosowac to moj maz nie kazal mi sie nim smarowac masakra myslalam, ze mi cos pomoze 😠 😞 no ale sie pomecze zobaczymy jak bedzie...

moniczek fajny brzusio i twoje chlopaki

• Mamusia
Dzień dobry 🙂
Piękna pogoda za oknem to i humor dobry 😁 Zjadłam właśnie śniadanko, wypiłam herbatkę i trzeba jakoś się ogarnąć 😜
Mąż jeszcze śpi 😠

Marta to dobrze, że pogoda się poprawiła 🙂

Pisałyście o cytologii. Jak ja byłam u lekarza to powiedział, że jeżeli miałam robioną w ciągu roku przed zajściem w ciążę to nie muszę robić.

Wszystkim mamusiom co mają wizytę życzę aby były udane 🙂 Ja mam dopiero za dwa tygodnie spotkanie z położną.

Miłego Dnia