Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Malstep wiem, że również jesteś zdecydowana na wózek Jedo Fyn. Mam pytanie, zdecydowałaś się na wersję Classic czy Freeline? I masz już upatrzony kolor?
Podaje przykładową aukcję:

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2011-spac-gondola-parasol-gratis-i1597685060.html

• Mamusia
Witajcie po weekendzie 🙂

My w sobotę byliśmy w szkole rodzenia na pierwszych zajęciach i było super 🙂 chociaż okrutnie długo, zajęcia miały trwać 3,5 godziny a przedłużyły się do 4,5 🤪
Ale bardzo szybko zleciało 🙂 Położna super babka, zagorzała fanka naturalnych porodów i taka ostra wojowniczka o komfort i dobro rodzącej i dzieciątka a nie o wygodę lekarza. Pracuje w Szpitalu Klinicznym Akademii Medycznej i ma na pieńku z większością lekarzy, bo jak powiedziała nie raz już lekarza zdzieliła po łapach jak jej się z sekatorem do nacinania krocza ładował a ona długi czas walczyła żeby to krocze uchronić, przez co notorycznie ląduje na dywaniku u dyrektora 😉
Lekarze też nie lubią z nią pracować bo ostatnio przyjęła kilka porodów na worku sako i byli oburzeni, że jak to, oni lekarze muszą klęknąć przed rodzącą, żeby zobaczyć czy wszystko jest ok, przecież to nie wypada 😁 😁 😁 I oczywiście jakie to dla nich niewygodne.

Na zajęciach mieliśmy szczegółowo omawiany przebieg porodu, porody zabiegowe i cesarskie cięcie oraz pozycje wertykalne podczas porodu.

A w niedzielę z moim M. śmignęliśmy do sklepu z wózkami i upewniliśmy się na 100% co do naszego wyboru, wstępnie zdecydowaliśmy się też na kolor 🙂

Mapa, Madzia, Anya jak się dziś czujecie chorujące Mamuśki?

mapa napisał(a):
siehankowa napisał(a):
a ja się pochwalę łóżeczkiem, które będziemy kupować - motyw z misiem 😉
kolor teak

my wybraliśmy takie samo 🙂

jolajola super wieści 😆

Hehe ja mam z żyrafą, tyle że z szufladą. 😜 😜 😁

• Mamusia
Inez napisał(a):
Malstep wiem, że również jesteś zdecydowana na wózek Jedo Fyn. Mam pytanie, zdecydowałaś się na wersję Classic czy Freeline? I masz już upatrzony kolor?

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-2011-spac-gondola-parasol-gratis-i1597685060.html

pozwolę się wtrącić- ja też jedo kupuję wejdź sobie na stronkę
http://www.bobowozki.com.pl/index.php?manufacturers_id=4
ceny fajne a przesyłka tylko 29zł

Eleeza rzeczywiście długo na zajęciach, ale najważniejsze, że owocnie 🙂

A samopoczucie lepsze choć dalej objawy odczuwalne-dziękuję 😘
Na 15 będę próbować wbić się do mojego lekarza 😉

• Mamusia
Inez napisał(a):

Inez,Wersja Freeline ,a co do koloru to jeszcze się nie zdecydowałam,chciałabym tylko uniwersalny żeby dla drugiej dzidzi był dobry gdyby okazało się że dziewczynka 🙂
Choć powiem Ci że grubo ostatnio zastanawiam się nad Kadexem,tym co wam pisałam 🥴 🥴

• Mamusia
Andzelika napisał(a):
mapa napisał(a):
siehankowa napisał(a):
a ja się pochwalę łóżeczkiem, które będziemy kupować - motyw z misiem 😉
kolor teak

my wybraliśmy takie samo 🙂

jolajola super wieści 😆

Hehe ja mam z żyrafą, tyle że z szufladą. 😜 😜 😁

hehe co do tych łóżeczek to chyba wszystkie sierpnióweczki będą miały te właśnie łóżeczka,bo co chwila widzę że któraś je kupiła,albo się na nie zapatruje 🙂

malstep starszy ma 14 lat a młodszy dziś skończył 19 miesięcy 😆
mapa to powodzenia u lekarza
jola jakie dobre wieści 😜
ja mam też łóżeczko klupś ale zwykłe i jestem bardzo zadowolona 🙂 no a te ze zwierzątkami są przesłodkie

• Mamusia
Eleeza napisał(a):
Przypomniało mi się coś ważnego, położna mówiła, żeby między 35 a 38 tc zrobić koniecznie wymaz z pochwy na obecność paciorkowca

też słyszałam coś na ten temat- podobno jak się tego nie ma mogą robić problemy przy przyjęciu do szpitala

• Mamusia
Dziewczyny a co do szkół rodzenia,to ja się jakoś ociągam,mimo że to moje pierwsze dzidzi 🙂
Zaraz pewnie jak się nie ogarnę to będzie już za późno 🥴 🥴
A mam pytanie do mam z łodzi,Paninka to na pewno,nie wiem kto jeszcze jest z łodzi...
chodzicie do szkoły rodzenia?jak tak to jaką polecacie? Ja chciałam do ICZMP,bo z tamtad mam lekarza i chce tam rodzic,ale nie odbierają dziś tam telefonu i nic nie mogę się dowiedzieć 🥴

a ja właśnie zjadłam mandarynke i mój synuś tak buszuje w brzuchu, że siedzę i sie sama do siebie śmieje 😁 dobrze, że dzisiaj w pracy luz i moge się poobijać 😜

malstep, my też mieliśmy chodzić do szkoły rodzenia, ale w sumie odpuścilismy sobie 😜 moja siostra urodziła 2 dzieci bez szkoły rodzenia i jakoś dała rade 😉 a ja w sumie potrafie i przewijać i kąpać maleństwo, mniej więcej wiem jak się dzieciaczkiem zajmować...dlatego odpuściliśmy...

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
Eleeza napisał(a):
Przypomniało mi się coś ważnego, położna mówiła, żeby między 35 a 38 tc zrobić koniecznie wymaz z pochwy na obecność paciorkowca

też słyszałam coś na ten temat- podobno jak się tego nie ma mogą robić problemy przy przyjęciu do szpitala

To nawet nie chodzi o problemy w szpitalu, tylko mając paciorkowca podczas porodu przekazujemy go Maluszkowi a to dla niego jest bardzo niebezpieczne.
Więc trzeba zrobić badania, a w przypadku pozytywnego wyniku przed porodem przyjąć odpowiednie antybiotyki żeby nie zarazić Malca 🙂

Cześć, Brzuszki!
80 stron do nadrobienia... jeszcze nie jestem w połowie 😜 😜 😜
Nie wiem, czy aasia napisała, jak wynik egzaminu - mam nadzieję, że 5-czka! 😁
malstep Pięknie wyglądasz! I sukieneczka fajna 🙂
sialnkowa Brzuszek mega sexy! 😁
Spodobał mi się przesąd Diviany: "Jak kobieta w ciąży pójdzie na pogrzeb, to osoba zmarła będzie czuwała nad dzidziusiem. " 🙂 Moja ciocia jak była w ciąży to miała pogrzeb taty... i poszła... Ja na spacerach na cmentarzach byłam już już chyba z 5 razy! Myślę, że to głupie przesądy i nie należy sie nimi kierować...

• Mamusia
Cześć brzuszki. Nareszcie mam chwile żeby z Wami popisać. 🙂
Wczoraj bylismy cały dzień na komunii i wieczorem byłam padnięta, nogi opuchniete, głowa bolała a kręgosłupa to już prawie nie czułam 🥴 🥴I pierwszy raz to mi się zdarzyło, dzisiaj w nocy miałam straszne skurcze łydek aż mi kilka razy łzy poleciały. Mój biedny m miał dzisiaj na 7 do pracy a pół nocy masował mi łydki co i tak w rezultacie niewiele pomagało. Dzisiaj chodze jak połamana 🥴 🥴
Miałyście kiedys takie skurcze?? Co na to pomaga??

A ja w sobotę byłam na Nocy Muzeów 🙂 I było super 🙂
Tylko, ze w ten weekend się wybitnie nie wyspałam... i teraz siedzę w pracy taka śnięta... 😞 Chyba, ze to przez pogodę...
Na szczęście maluszek się dużo rusza i mnie rozśmiesza, jak zauważę te ruchy na brzuchu! 🙂

agusiakowalczyk napisał(a):
Spodobał mi się przesąd Diviany: "Jak kobieta w ciąży pójdzie na pogrzeb, to osoba zmarła będzie czuwała nad dzidziusiem. " 🙂 Moja ciocia jak była w ciąży to miała pogrzeb taty... i poszła... Ja na spacerach na cmentarzach byłam już już chyba z 5 razy! Myślę, że to głupie przesądy i nie należy sie nimi kierować...

hehe, ja też tak uważam, zresztą pisałam już, że i na pogrzebie byłam w ciąży i nawet na sekcji zwoł, ale mnie jakoś nie ruszają takie rzeczy - jakąś znieczulice chyba mam 😜

aasia napisał(a):
Cześć brzuszki. Nareszcie mam chwile żeby z Wami popisać. 🙂
Wczoraj bylismy cały dzień na komunii i wieczorem byłam padnięta, nogi opuchniete, głowa bolała a kręgosłupa to już prawie nie czułam 🥴 🥴I pierwszy raz to mi się zdarzyło, dzisiaj w nocy miałam straszne skurcze łydek aż mi kilka razy łzy poleciały. Mój biedny m miał dzisiaj na 7 do pracy a pół nocy masował mi łydki co i tak w rezultacie niewiele pomagało. Dzisiaj chodze jak połamana 🥴 🥴
Miałyście kiedys takie skurcze?? Co na to pomaga??
Magnez i potas. Mi ginka kazała brać aspargin 2 x dziennie, ale w końcu nie biorę, bo skurcze same jakoś przeszły... Bananów jedz dużo 🙂 i czekolady 🙂