Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

jolajola81 napisał(a):
siehankowa tobie tez cos dolega? bo widze ze kazdej dziewczynie cos tam ciazy..... 😉

nie no, moja ciąża na szczęście bez objawowa jest 😜 chociaz ostatnio bolały mnie uda po wewnętrznej stronie i kosć ogonowa i łonowa 😁 jak pokraka chodziłam, ale to pewnie efekt rozszerzania się bioder 😉 na szczęście - odpukać - na razie mi przeszło 😉

Moniczek zapomniałam napisać że brzuś świetny i dzieciaczki również 🙂 A mały to urodzony chińczyk że tak pałeczkami operuje 😉 😁 😁

Co do glukozy ja od razu dostałam 75g mi lekarka powiedziała że teraz 50g to już nie robią 😮 i trzeba być na czczo. A dzień wcześniej nie przesadzać ze słodyczami i winogronem.

Milium Moniczek ma 2chłopców i dziewczynkę 🙂

milium napisał(a):
Daniela ja raczej w Zdrojach, chyba że sie rozmyśle, moja lekarka też pracowała w Zdrojach ale teraz sie zwolniła więc w sumie i tak będę tam wyobcowana haha 🙂

Ode mnie dziewczyny tez w Zdrojach rodziły ale chodziły do lekarza który tam pracuje też tutaj do nas taki jeden przyjeżdża ale drogi jest bo na 1wizytę trzeba szykować 200zł a kolejne to chyba po 100

• Mamusia
Daniela napisał(a):
Moniczek zapomniałam napisać że brzuś świetny i dzieciaczki również 🙂 A mały to urodzony chińczyk że tak pałeczkami operuje 😉 😁 😁

Co do glukozy ja od razu dostałam 75g mi lekarka powiedziała że teraz 50g to już nie robią 😮 i trzeba być na czczo. A dzień wcześniej nie przesadzać ze słodyczami i winogronem.

Milium Moniczek ma 2chłopców i dziewczynkę 🙂

Moniczek jest w czwartej ciązy. Ma dwóch chłopców i dziewczynkę, a teraz będzie druga dziewczynka 🙂

jolajola81 napisał(a):
Ja mialam 50g i musialam ja sobie rozrabiac sama na korytarzu i wypic i czekac nie chodzac tylko siedzac na krzesle.

Mi rozrobiła za 1 razem, a teraz lekarka powiedziała, że mogę sobie w domu wymieszać z taką ilością cytryny jaka będzie mi odpowiadać i przynieść 😜 😜

taaaaa - zamawiałam do pary 🤪 🤪 🤪
i to w tej samej kolejności - najpierw chłopak potem dziewczynka no i oczywiście ta sama różnica wieku - 22 miesiące 😎
hihi

co do glukozy, to ja miałam robiona 50 - na czczo... i to ponoc był "ostatni rzut" gdzie robiło sie 50, bo teraz ponoć tylko 75... na szczęście mój gin nie kazał mi robic ponownego badania 😉

siehankowa napisał(a):
co do glukozy, to ja miałam robiona 50 - na czczo... i to ponoc był "ostatni rzut" gdzie robiło sie 50, bo teraz ponoć tylko 75... na szczęście mój gin nie kazał mi robic ponownego badania 😉

Ja się pytałam u mnie w laboratorium właśnie czy nie robi się już 50g, to powiedziała, że skądże. 😜 😜

a u nas nic nie słychować że już nie będzie 50g glukozy he ??? i u mnie w laboratorium to nawet niemożliwe bo z 75g czeka się dwie godziny a laboratorium czynne godzinę i 15 minut 😮

agusiakowalczyk napisał(a):
Ja mam 50g.
Dziwne....
Trudno-najwyżej będe musiała drugi raz robić....

Nie będziesz musiała, jak dziewczyny pisały, że się już nie robi, to też się nad tym zastanawiałam. Kupiłam nawet 50 i75g, ale robią ciągle.. 😉 🙂 🙂

• Mamusia
No udało mi sie troszkę zaległości nadrobic. Nowe fotki brzuszków wstawiłyście, są super. Siehankowa i malstep naprawdę ładnie wyglądacie, a malstep to moją siostrę mi przypomina z wyglądu 🙂 Nie czuję się jednak za specjalnie i poleżę jednak. Co do glukozy ta mój gin tez powiedział, że mogę zjeśc lekkie śniadanie i że jego interesuje wynik po godzinie i po dwóch a nie na czczo. Miałam dziś ją zrobic, ale nie dałam rady, za bardzo zmęczona jestem po niedzielnej wycieczce i 6 godzinach w samochodzie. Obiad też dziś odpuszczę. Jejku coś z kompem się dzieje. Jak piszę to przestawia literki i wstawia je w napisane już słowa i co chwilę poprawiam.

milium napisał(a):
ann5353 no to super będzie mała rodzyneczka 🙂 U mnie to dopiero pierwsze dzieciątko, wiec z góry też mu przypada ewentualna rola starszego brata z urzędu haha.
U mnie tak samo 🙂 A ja sama jestem starszą siostrą 🙂 I często sobie myślałam, że fajnie byłoby mieć starszego brata 😜 więc mam nadzieję, że następne to będzie dziewczynka 🙂 Zwłaszcza, że teściowa zawsze woła, ze chciałaby kuciki! 😁 (ma dwóch synów, brat męża ma synka)

• Mamusia
Dziękuje za miłe powitanko 🙂 I mam taka cicha nadzieje,ze niebawem w Polsce będzie podobnie-bo wszystkie brzuszki są tego warte 🙂 🙂A jeżeli nie,to..zapraszam do mnie 🙂,prócz super kalorycznych rogalikow 🙂 super ciąża gratis 🙂 🙂

ja też zawsze chciałam mieć starszego brata, ale mam starszą o 3 lata siostre 😉 i chyba dlatego tez zależało mi, żeby moje pierwsze dziecko było chłopcem - i bedzie 😁 a za 2 lata postaramy się o dziewczynke 😁

• Mamusia
agusiakowalczyk napisał(a):
milium napisał(a):
ann5353 no to super będzie mała rodzyneczka 🙂 U mnie to dopiero pierwsze dzieciątko, wiec z góry też mu przypada ewentualna rola starszego brata z urzędu haha.
U mnie tak samo 🙂 A ja sama jestem starszą siostrą 🙂 I często sobie myślałam, że fajnie byłoby mieć starszego brata 😜 więc mam nadzieję, że następne to będzie dziewczynka 🙂 Zwłaszcza, że teściowa zawsze woła, ze chciałaby kuciki! 😁 (ma dwóch synów, brat męża ma synka)

Moja teściowa też zawsze pragnęła mieć wnusie. Też ma dwóch synów i w sumie trzech wnuków.
Teraz jest zadowolona 😁
A w grudniu jeszcze jednego wnuka będzie miała tylko na razie nie wiadomo co 🙂