Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Kornelka napisał(a):
aniolek82 napisał(a):
Oj Kornelka ona wcale taka spokojna nie jest. 😁 Wczoraj tak mi świdrowała po brzuchu, że w pewnym momencie to zaczął mnie boleć 😮 😮 😮 😮 A czoło po mamusi ☺️

Jak się wierci to dobrze 🙂 mój to leniuch... Czasem jak się rozpycha to czuję go mocniej a tak to spkojny jak nie wiem 🙂 A Twoja córcia ma Twoje czoło i nie tylko 🙂 Urodę pewnie po tacie odziedziczy a chłopcy podobno do mamuś są podobni. Ja mówie, że wolałabym, żeby urodę miał po tacie a charakter lepiej żeby mój miał 😉
Najważniejsze, że wszystko w porządku 🙂 🙂

U mnie oby dwaj synowie do tatusia podobni 😁 A charakter to jeden ma po mamusi, a drudi tak pół na pół 😁

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
aniołek ale super fotka- a w brzuszku mała ślicznotka 🙂
malstep- super, że masz tyle skarbów. Ja na razie tylko ubranka dostałam, ale zawsze coś 🙂
Już wróciłam z zakupów i do teraz nie wiem czy wszystko kupiłam, bo chodziłam jak we mgle ☺️

• Mamusia
Mam pytanko dziewczynki. Czy wam się też jakieś wypryski na twarzach robią? Bo ja to mam takie syfy na twarzy i karku jak nastolatka 😁
W poprzednich ciążach nie miałam a teraz masakra 😞
Z włosami też mam problemy, bez przerwy się przetłuszczają.

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
Mam pytanko dziewczynki. Czy wam się też jakieś wypryski na twarzach robią? Bo ja to mam takie syfy na twarzy i karku jak nastolatka 😁

witam w gronie biedronek- ja mam to samo głównie na brodzie 😠 ale któraś z dziewczyn pisała, żeby myć twarz płynem do higieny intymnej i mam wrażenie, że jest tego mniej.
A włosy mi wypadają

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

witam w gronie biedronek- ja mam to samo głównie na brodzie 😠 ale któraś z dziewczyn pisała, żeby myć twarz płynem do higieny intymnej i mam wrażenie, że jest tego mniej.
A włosy mi wypadają

Mi tez wypadaja włosy, a słyszałam że w ciąży to robia się grube i błyszczące. 😠

• Mamusia
lydziaa84 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

A włosy mi wypadają

Ja najwięcej mam na czole i skroniach. Spróbuje tego płynu. Dzięki za szybką pomoc!

• Mamusia
jolajola81 napisał(a):
lydziaa84 napisał(a):
ann5353 napisał(a):

A włosy mi wypadają

Mi tez wypadaja włosy, a słyszałam że w ciąży to robia się grube i błyszczące. 😠

Bo my wszystkie trzy z dziewczynkami w ciąży. 😁 I to są chyba te widoczne objawy 😁

• Mamusia
kochane ja mam dziewczynke i nie mam żadnych problemów skórnych?!?!

Przeciwnie:
-błyszczące włosy,
-gładka skóra,
-cudne samopoczucie,
-a co najlepsze to, że wlosy na nogach i pod paszkami mam mięciutkie, malutko i gole się raz w miesiącu=>bosko!!!

• Mamusia
angel_69 napisał(a):

Przeciwnie:
-błyszczące włosy,
-gładka skóra,
-cudne samopoczucie,
-a co najlepsze to, że wlosy na nogach i pod paszkami mam mięciutkie, malutko i gole się raz w miesiącu=>bosko!!!

To tylko pozazdrościć 🙂 Bo u mnie dupa 🙂

• Mamusia
ann5353 napisał(a):
angel_69 napisał(a):

Przeciwnie:
-błyszczące włosy,
-gładka skóra,
-cudne samopoczucie,

Ale szczerze sama sobie się dziwie, bo wszsytkie moje koleżanki na dziewczynki na coś narzekaly?!?!
Może jednak wyskoczy chłopak? Choć niby dziewczynak na 100% Ach te USG?!

• Mamusia
Moje drogie dziewczynki:*:*:*
Po porodzie bużka wroci do normy wiec nie przejmujcie si!!!!
Zapomniałam wam się pochwalić - dzisiaj sie obronilam!!!

wiec sorka ze sie pewnie powtorze!!!
ale zabieram sie w koncu za organizacje mojego przyszlego maciezynstwa zatem... kobity nie wiem od czego zaczac????

łóżeczko:
      drewniane najbardziej mi sie podobaja
        jaki materac? cienki, gruby, z wlosiem jakims tam???
          oslonki na szczebelki, moskitiera?
            jakies grzechotki z ozytywka?
              przewijak na lóżko czy z szafką?
                jaka posciel, kocyki, poranniczek, czy rożek???

wózek??? tako, jedno, coneco, babette, solaris??? 3 w 1 czy jak? r

odze pod koniec sierpnia wiec chyba najwieksza gondola ale w miare lekki musi byc bo mam duzo schodów do pokonania!!!

butelki, laktator, podgrzewacz, termometr??? jakiej firmy ???

WANIENKA mala czy duza? z termometrem czy bez???

no i oczywiscie jakie kocyki, reczniczki, pieluszki??? FIRMY???

jakie kosmetyki i akcesoria do pielegnacji siebie w szpitalu i dzidzi w domku???

Dziewczyny wiem ze duzo od was wymagam ale jako aktywne uczestniczki forum ju pewnie
                            dyskutowalyscie na podobne tematy a ja jesterm w tyly. Ale spoko spoko nadrobie i juz zaczynam zbierac informacje wiec razem damy sobie rade

• Mamusia
angel_69 napisał(a):
ann5353 napisał(a):
angel_69 napisał(a):

Przeciwnie:
-błyszczące włosy,
-gładka skóra,
-cudne samopoczucie,

Ale szczerze sama sobie się dziwie, bo wszsytkie moje koleżanki na dziewczynki na coś narzekaly?!?!
Może jednak wyskoczy chłopak? Choć niby dziewczynak na 100% Ach te USG?!

Bardziej prawdopodobne, że to po prostu kolejny zabobon i tyle. Tego się trzymaj 🙂

• Mamusia
Hej mamusie 🙂
możliwe, że jeszcze w tym tyg bede miała wózeczek i fotelik 🙂 tylko szkoda, że nie u siebie w domu 😞 tylko u babci u nas nie ma miejsca 😞
powiedzcie mi też tak macie no już niby maj, połowa, a jakoś momentami nie dowierzam w to, że we mnie jest maleństwo, iże to sie dzieje na prawde 🙂

• Mamusia
_Evelina_ napisał(a):
hej. Ja kupilam wczoraj pampersy w kauflandziebo byly w sporej prpmocji 2-pak kazdy po 94 sztuki za 88zl to wydaje mi sie ze tanio. Byly te najmniejsze 3-6 kg bo w tesko sa chyba te 4-9kg w promocji.

Niestety nie jestem na bieżąco z cenami 🙂 A sama jeszcze nie kupowałam.

• Mamusia
moniq1984 napisał(a):
Hej mamusie 🙂
możliwe, że jeszcze w tym tyg bede miała wózeczek i fotelik 🙂 tylko szkoda, że nie u siebie w domu 😞 tylko u babci u nas nie ma miejsca 😞
powiedzcie mi też tak macie no już niby maj, połowa, a jakoś momentami nie dowierzam w to, że we mnie jest maleństwo, iże to sie dzieje na prawde 🙂

W ciąże to ja jeszcze jakoś wierzę. Maluch nie daje mi zapomnieć 😁 Tylko trudno mi uwierzyć, że już niedługo pojawi się w mojej rodzince trzeci dzidziuś. No i nie jestem pewna jak sobie z tą trójeczką poradzę 🤢