Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
k8_online napisał(a):
Hej Brzuszki 😉 witam w końńńńńńńcu po szpitalnej przerwie 🤪
wybaczcie ale nie dam rady nadrobić 274 stron...
Czuję się już dobrze i Dzidzia również, co prawda nie było łatwo przetrwać na szpitalnym jedzeniu ale jakoś dałyśmy radę 😁 było trochę stresu, na szczęście zabieg się udał i wszystko dobrze się skończyło i póki co czuję się dobrze 😎 tyle, że w zaleceniach mam napisane że muszę prowadzić oszczędny tryb życia, co w moim przypadku może być niewykonalne 😜 wszędzie mnie pełno, a tu trzeba będzie teraz zwolnić, poleżeć troszkę i więcej odpoczywać - cóż... nie mam wyjścia, postaram się 🤪 dla Dzidzi wszystko 😉
na kolejny pobyt mam się stawić w szpitalu za 3tygodnie - mówią że na obserwację, na 3dni... zobaczymy... ☺️
cieszę się że już jestem z Wami i mogę Was poczytać 🤪
buziaki 😘 😘 😘

Witamy z powrotem 🙂 🙂 🙂 🙂 super że u Ciebie i u dzidzi już wszystko dobrze.A co za zabieg miałaś bo chyba wcześniej nie doczytałam?

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Agat19 gratulację dużego i zdrowego dzidziola. Dużo waży,no tak ale w sumike to już u Ciebie 30tc leci 🙂
Eleeza Twoje wyniki glukozy uważam bardzo dobre i w normie 🙂 ja jutro jadę odebrać swoje,no zobaczymy co u mnie pokażą 🥴

• Mamusia
malstep napisał(a):
Agat19 gratulację dużego i zdrowego dzidziola. Dużo waży,no tak ale w sumike to już u Ciebie 30tc leci 🙂
Eleeza Twoje wyniki glukozy uważam bardzo dobre i w normie 🙂 ja jutro jadę odebrać swoje,no zobaczymy co u mnie pokażą 🥴

Norma, z tego co dziewczyny pisały chyba jest do 140?

Witam
Jestem też sierpniówką .Spodziewam się córeczki i nie mogę się doczekac.
🙂 miałam właśnie pierwsze skurcze ,dużo leżę czego nie lubię ale czego się nie wytrzymuje dla dzieci.
Pozdrawiam wszystkich 🙂

• Mamusia
JOLTA napisał(a):
Witam
Jestem też sierpniówką .Spodziewam się córeczki i nie mogę się doczekac.
🙂 miałam właśnie pierwsze skurcze ,dużo leżę czego nie lubię ale czego się nie wytrzymuje dla dzieci.
Pozdrawiam wszystkich 🙂

Witamy Jolta ,dobrze trafiłaś 🙂
To pierwsza dzidzia?

• Mamusia
Dzięki Dziewczyny 😘 😘 wiedziałam że będziecie ze mną myślami 😉
zakładali mi szew na szyjkę macicy w pełnej narkozie... 😮 dałyśmy z Małą radę! ale nie chcę wiedzieć dokładnie jak oni to zrobili... 🤔 🤔 🤔
chyba dlatego ten zabieg bo wciaz biegam i latam a teraz musze zwolnic i to baaardzo... także pamiętajcie o odpoczynku Brzuszki!!! przestrzegam!

Mamusie gratuluję Wam zdrowych Dzieciaczków 😁
Ile dziś dobrych wieści 🙂

Eleeza
wyniki glukozy masz wzorcowe 🙂

k8_online
cieszę się, że jesteś już w domku 🙂
Jakieś leki dostałaś?
Dbaj o Was 😘

Jolta
witaj 🙂

Jejku jak ja się coraz szybciej męczę 😠 😠

Co do kosmetyków to ja zamierzam wszystko z NIVEA kupować, chyba najlepsza firma, tak myślę, no a krem do pupy do na 100% Sudocrem.

Witam nową mamusię 🙂 🙂

A glukoza mnie jutro czeka, kolejna 😠 😠

• Mamusia
mapa napisał(a):
k8_online cieszę się, że jesteś już w domku 🙂
Jakieś leki dostałaś?
Dbaj o Was 😘

dali mi Luteinkę, Clotrimazolum i Cordafen - tym ostatnim karmili mnie w szpitalu, a teraz przepisali do domu, a na ulotce oczywiście jest napisane PRZECIWSKAZANIA - Ciąża...
no i teraz sama nie wiem... to ponoć coś na nadciśnienie, ale po co mi to...?! 🤔 😮

• Mamusia
agat19 napisał(a):
Hej dziewczyny 🙂
Dzisiaj nie mam siły Was nadrabiac wiec pewnie jutro sie tym zajme 🙂

A teraz chciałam sie pochwalić ze mój synuś waży 1515 gram i ułożył sie juz główka do dołu 🙂 Ma śliczna buzke, nosek po tatusiu (zdjecie z 3d) 🙂 z usg wynika ze jest to 30 tydzień ciąży. Mały zdrowiutki i lekarz bardzo zadowolony. A i następna wizyte mam za 4 tyg wiec chyba nie kazdy lekarz stosuje zasade ze po 30 tyg czestsze wizyty.

Miłego dnia 😘

Dużego masz syneczka 🙂 Gratulacje!
A moja maleńka w zeszłym tygodniu dopiero 544g miała.

Cześć Jolta, zapraszamy do nas.
Cześć angel - my się jeszcze nie znamy skoro ostatnio byłaś na 900 stronie. Ja dopiero od mniej więcej 1500-nej strony jestem na forum 😉
Jolajola - listę do szpitala masz imponującą, czy ty aby nie zamierzasz tam spędzić urlopu??? He, he, wielką torbę będziesz musiała zabrać.
Ja bym część rzeczy z tej listy skreśliła, wydaje mi się, że nie przydadzą ci się. Zastanów się jeszcze.
Według mnie lista Marty była bardzo rozsądna.
A i jeszcze jedno, Jolajola, przyszły moje wyniki krzepliwości, uff... doczekałam się. W przyszłym tygodniu idę na wizytę to się dowiem szczegółów

• Mamusia
jo-aneczka napisał(a):
Cześć angel - my się jeszcze nie znamy skoro ostatnio byłaś na 900 stronie. Ja dopiero od mniej więcej 1500-nej strony jestem na forum 😉
Jolajola - listę do szpitala masz imponującą, czy ty aby nie zamierzasz tam spędzić urlopu??? He, he, wielką torbę będziesz musiała zabrać.
Ja bym część rzeczy z tej listy skreśliła, wydaje mi się, że nie przydadzą ci się. Zastanów się jeszcze.
A i jeszcze jedno, Jolajola, przyszły moje wyniki krzepliwości, uff... doczekałam się. W przyszłym tygodniu idę na wizytę to się dowiem szczegółów

Ja pisalam paczki ale nie bede ich wszystkich zabierala hehe
no wlasnie jak wyniki z tego co czytasz? a jakie badania robilas?

jolajola81 napisał(a):

mam pytanie do dziewczyn ktore juz kupily koszule do karmienia bo ktoregos dnia pisaly ze zamawiaja i jak? bo chce kupic ale nie moge sie zdecydowac.

jolajola81 ja jestem bardzo zadowolona-mam dwie 🙂

k8_online napisał(a):
mapa napisał(a):
k8_online cieszę się, że jesteś już w domku 🙂
Jakieś leki dostałaś?
Dbaj o Was 😘

dali mi Luteinkę, Clotrimazolum i Cordafen - tym ostatnim karmili mnie w szpitalu, a teraz przepisali do domu, a na ulotce oczywiście jest napisane PRZECIWSKAZANIA - Ciąża...
no i teraz sama nie wiem... to ponoć coś na nadciśnienie, ale po co mi to...?! 🤔 😮

K8 - dobrze, że już jesteś z powrotem.
I sugeruję nie czytaj ulotek, bo się niepotrzebnie wpędzasz w nerwicę; możecie sobie z Mapą podać ręce w tej kwestii.
Lekarze wiedzą co robią, widocznie uznali, że potrzebujesz tego leku.
A swoją drogą czytałyście ulotkę no-spy. Jest bardzo popularna wśród dziewczyn na naszym forum a według mnie ulotka od razu zniechęca od zażycia choćby jednej tabletki!!!
No i K8 oszczędzaj się, proszę w imieniu wszystkich 😉 To, że jesteś "zabezpieczona" nie oznacza, że teraz możesz zasuwać ile sił w nogach 😉

• Mamusia
mapa napisał(a):
jolajola81 napisał(a):

mam pytanie do dziewczyn ktore juz kupily koszule do karmienia bo ktoregos dnia pisaly ze zamawiaja i jak? bo chce kupic ale nie moge sie zdecydowac.

jolajola81 ja jestem bardzo zadowolona-mam dwie 🙂

a spalas juz w nich? pralas? kupilas na allegro? za ile? jak ja patrzylam np na bazarku w sklepie to byly po 47zl i jak mam kupic 2-3 to wydam 150zl 😠

jolajola81 napisał(a):
jo-aneczka napisał(a):

Ja pisalam paczki ale nie bede ich wszystkich zabierala hehe
no wlasnie jak wyniki z tego co czytasz? a jakie badania robilas?

Jolinka, odpowiem ci w przyszłym tygodniu ok?
Na te wyniki czekałam tak długo, że już zapomniałam nazw tych wszystkich badań 😞
A wyniki poszły od razu do mojego lekarza, więc póki co nie wiem jakie wyszły. Na razie mam tylko info, że są.
Jeszcze tydzień niepewności 😠 Ale, co tam, doświadczona jestem w czekaniu 😁 😁 😁

Mnie dziś mama nastraszyła, bo chwilę przed ciążą wybielałam zęby i dentystka powiedziała mi żebym sobie co rok kupowała paski wybielające, bo podtrzymują wybielenie, ale jak oczywiście stwierdziłam, że będę co pół. Już prawie całe opakowanie zużyłam, a mama mi dziś mówi, że nie wie czy mogę je stosować. Przeczytałam na ulotce, że należy się z lekarzem skonsultować. Chyba nie zaszkodzą prawda?