Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

siehankowa napisał(a):
marta, wg OM termin na 4.sierpnia, na połówkowym z usg, było już na 28. lipca...

ann5353, wielki po tatusiu 🤪

Siehankowa nie do końca wierz w te terminy z USG. Moja przyjaciółka też tak miała, a na koniec wyszło że urodziła tydzień po terminie. Synuś był po prostu wielki 4200g 🤪 🤪 🤪

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

kurcze, ale czy to mozliwe żeby takie rozbieżnosci w terminach były? teraz tak się zastanawiam, że może pomyliłam cos z okresem, tzn. że może miałam dostać planowo tydzień wcześniej, a lekarzowi podalam tydzień pózniej - juz sama nie wiem 😜 najważniejsze, że lekarz powiedział, że maleństwo jest zdrowe 🙂

marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):
marta, wg OM termin na 4.sierpnia, na połówkowym z usg, było już na 28. lipca...

Siehankowa nie do końca wierz w te terminy z USG. Moja przyjaciółka też tak miała, a na koniec wyszło że urodziła tydzień po terminie. Synuś był po prostu wielki 4200g 🤪 🤪 🤪

marta, nie przerażaj mnie 😁

Siehankowa gratuluje! Słuszną wagę ma synuś 🙂

Ja mam pytanie wiem że już było wałkowane ale zapytam co stosujecie na rozstępy?? Ja do tej pory oliwkę ale dzisiaj mój mąż zauważył dużo rozstępów na moim brzuchu 😞 😞 😞 załamałam się, W łazience mam tak beznadziejne oświetlenie że nic nie widziałam 🤢

Hej! Od popołudnia nie było u nas prądu, więc ani w pracy ani w domu nie było neta 😞

Jeszcze nie doczytałam zaległości.. ale jeżeli Mapa o coś odnośnie chłodnika pytałaś to przepraszam, że mnie nie było (choć miałam być obecna do 15.30) - niestety siła wyższa na którą nie miałam wpływu. Już zabieram się za czytanie, bo przed chwila prąd włączyli ale wody niestety nadal nie ma 😞 😞

siehankowa napisał(a):
marta-lion napisał(a):
siehankowa napisał(a):

marta, nie przerażaj mnie 😁

No tak było 🙂 Z USG termin jej się przesunął, a tak jak mówię miała poprostu dużego synusia 🙂 I on wcale nie zamierzał urodzić się wcześniej 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
A propos wielkości dzieci rozmawiałam w sobotę z dziewczyną, która mamą została w sumie około piętnastu lat temu. Wtedy były trochę inne czasy i nie wykonywano cesarek dwa tygodnie po terminie. Urodziła miesiąc i cztery dni po. Synek ważył 5650 🤪

Daniela, co do kremów to ja uzywam olivki z rossmana babydream, a dodatkowo raz dziennie na brzuch i pierski balsam Elancyl, ale niestety drogi on jest... poki co rozstepów nie mam, ale nie ciesze się za wczasu, bo moja koleżanka dopiero w 36 tyg. dostała... tak więc nie ma reguły...

brzucholki, a ja mam jeszcze pytanie w sprawie wanienki, bo jednak zdecydowalismyu sie kupić, ale teraz nie wiem jaki lepiej rozmiar 84cm czy 102? Niby róznicy cenowej nie ma, bo tylko 2 zl., ale jak synuś bedzie juz siedział to myślę, że będziemy go kapać w brodziku, bo mamy prysznic z tym głebolkim dużym brodzikiem...

siehankowa napisał(a):
brzucholki, a ja mam jeszcze pytanie w sprawie wanienki, bo jednak zdecydowalismyu sie kupić, ale teraz nie wiem jaki lepiej rozmiar 84cm czy 102? Niby róznicy cenowej nie ma, bo tylko 2 zl., ale jak synuś bedzie juz siedział to myślę, że będziemy go kapać w brodziku, bo mamy prysznic z tym głebolkim dużym brodzikiem...

To kup mniejszą. Mi by w sumie mniejsza wystarczyła, bo jak tylko Majka zaczęła siedzieć kapalam ją w duzej wannie 🤪 🤪 🤪

🙂dziewczyny troszkę nazbierało mi się zaległości, od południa miałam gości
ale już was nadrabiam
mamusiom po wizytach gratuluję zdrowych i dużych dzidziusiów!!!

ostatnie posty były na temat wiarygodności terminu metodą pomiarów USG a OM
brzuszki moje kochane, wg USG termin mam na 28 sierpnia
wg OM na 13 sierpnia, miałam nieregularne cykle przed ciążą, i mój lekarz wogóle nie chciał przyjąć do wiadomości daty mojej ost. miesiączki. ustalił mi swoją datę okresu miesiąc później (którego de facto nie było)
mam przeczucie że urodzę w połowie sierpnia, ale to tylko moja intuicja 🥴

A mi nigdy lekarz nawet nie wspomina o zmianie terminu po badaniu USG.
Zawsze powtarza, że trzymamy się tej z OM 🙂
Zawsze miałam stosunkowo regularne cykle ale wydaje mi się, że pomimo to on ma taką politykę 😆

przecież dzieci w brzuszku różnią się od siebie wagą, i wielkością. moj gin zmierzył małą i na tej podstawia wysnuł termin 28 sierpień.
teraz muszę zmienić lekarza prowadzącego (z powodu mojej przeprowadzki) wiec wszystko mu wytłumaczę 🙂

Mapa - super, że się udało 🙂 Cieszę sie bardzo, że Wam smakowało... na taki upał to super jedzonko.
U nas po trzech burzach w końcu lepsze powietrze ") Hurra

Mam dylemat, bo mam fajną sukienkę hausa do leginsów ale niestety ma duży dekolt 😞 Chętnie jutro bym ją do pracy założyła, bo jest bardzo wygodna a po dzisiejszym ściskaniu się spódnicą dżinsową nie mam ochoty na nic ciasnego... kurcze, tylko ten dekolt 😮

ja wanienkę kupiłam w ikea (w środku już jest antypoślizg) będę jej używała b. krótko do 3 miesięcy, nie zabieram jej ze sobą do anglii, więc kupiłam małą, żeby nie zagracać rodzicom mieszkanka 😉

_Evelina_ lekarz mierzył obwód głowki brzuszka (w przekroj) i kość udową , była też podana waga w przybliżeniu. na podstawie tych danych komputer obliczał w którym jestem tyg i na kiedy termin. ale tak jak mowiłam, dzieciaczki różnią się wlk, i wagą