Skocz do zawartości

sierpnióweczki 2011 ;) | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 39,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Diviana

2077

• Paninka

2060

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczynki chyba przydmuchałyście te chmury deszczowe i burze też na Wrocław bo się chyba zaczyna ale to dobrze w końcu będzie czym oddychać. Ja popołudniu miałam 1,5 godzinną drzemkę i jestem jak nowa 🙂
Mam pytanie czy któraś z Was kupiła sobie już biustonosz do karmienia i może jakiś polecić. Bo ja bym wolała taki stanik z usztywnianymi miseczkami a nie taki zwykły materiałowy no i nie wiem gdzie kupić 🤨

• Mamusia
Juz jestem z powrotem 😉
Troszkę pogrzmiało i to wszystko. Więcej strachu niz to warte, ale teraz przynajmniej jest czym oddychać 😁 😁 😁
aasia ja jeszcze nie rozgądałam sie za staniczkami do karmienia także niestety nie pomoge ci w tej kwestii 🥴 Ale nie wiem czy znajdziesz gdzieś z usztywnianymi miseczkami do karmienia 🥴

agapurka2 napisał(a):
no to ja Tobie życze ochłody w postaci deszczyku a mi podeślij nawet z burzą...mnie to już wszystko jedno - Pooowietrza...

Mam pytanie - czy wam kobitki teraz w tych upałach tez dokuczają bóle głowy a po spacerze puchną stopki i pieką niasamowicie?

Mnie od wczoraj głowa ćmi i oczy bolą 😞

Aasia powiem Ci że ja bym też chciała usztywniany ale nigdzie nie widziałam takich, tylko same materiałowe.......
U nas coś grzmi i chwile popadało ale nie na tyle żeby się powietrze "oczyściło"

• Mamusia
poxia- gratuluję dużej córci
Eleeza- zdrówka dużo
ann- nie zazdroszczę nie ma to jak mieć w domu znudzone dziecko. Ale dobrze, że tak się to skończyło
dziewczyny jak wy śliczne w sukienkach wyglądacie, a ja w każdej czuję się jak słoń :/
karolciakam- ja też chcęten przepis na łatwe ciasto drożdżowe, bo chodzi za mną już od dłuższego czasu
A ja jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia- zobaczyłam porodówkę i szczerze powiem, że gorzej sobie to wyobrażałam, sale bardzo ładne. Położna też bardzo sympatyczna. Również poleca masaż "mariolki" żeby nie trzeba było nacinać. No i dostałam parę próbek i butelkę na wyjściu 🙂
A ten deszcz to chętnie do was wyślę, w sumie już nie pada ale szaro, buro się zrobiło

• Mamusia
aasia - ja juz sobie kupilam dwa bezowy i bialy, u mnie w tarnowie jest taki sklep jak Jantar, z bielizna i tez taki z odzieza .. i tam go kupilam 🙂 sa bardzo wygodne 🙂 wiec polecam bez usztywniaczy, chociarz nie wiem jakie sa z usztywniaczami i czy wogole takie sa. Ogolnie mysle ze bedziesz miala bardzo zmeczone piersi od karmienia wiec daj im troszke luzu 🙂 niech pozyja wlasnym zyciem haha :P

• Mamusia
agapurka2 mnie od wczoraj bardzo glowa bolala ( mysle ze od upalu i z nerwow) juz pisalam co mi pomoglo...zmrozilam butelke z woda i przez godzine dokladalam do czola i przeszlo...

u nas pogrzmialo, popadalo bardzo intensywnie okolo 5minut...i na dworze teraz jest cudownie...az na poprawe nastroju poszlismy na lody a teraz znowu bierzemy sie za malowanie...odpukac chyba zeszlo to badziewie teraz m. gruntuje i kawaleczek sciany pomalujemy zeby sprawdzic jak zareaguje...trzymajcie kciuki!!! 😁 😁 😁 😁

Dziewczyny co do biustonoszy do karmienia. Jeśli istnieją usztywniane, to ciężko wam będzie je znaleźć
i uwierzcie mi nie zdadzą egzaminu. Po pierwsze każdy biustonosz do karmienia ma odpinane miseczki. Ciężko byłoby odpinać usztywnianą miseczkę. Po drugie z własnego doświadczenia wiem, że nie zawsze dziecko je z obu piersi na raz. Szczerze moje na początku najadały się z jednej. I wtedy jest tak że jedna pierś pozostaje wielka pełna, druga pusta (mniejsza 🙂), więc z usztywnianą miseczką może być różnie.
A dlaczego wam tak zależy na usztywnianych miseczkach???

• Mamusia
Marta ja bym chciała usztywniane miseczki jedynie dlatego, że hmmm...jak to delikatnie ująć.... w nieusztywnionych wyglądam jak bym była wiecznie "podkręcona", no i ze względów bezpieczeństwa...nie chciałabym nikomu oka wybić 😁 😁 😁 😁

Eleeza napisał(a):
Marta ja bym chciała usztywniane miseczki jedynie dlatego, że hmmm...jak to delikatnie ująć.... w nieusztywnionych wyglądam jak bym była wiecznie "podkręcona", no i ze względów bezpieczeństwa...nie chciałabym nikomu oka wybić 😁 😁 😁 😁

Uwierz mi będą się trzymac na swoim miejscu. A naprawdę myślę że byłoby ci cieżko. Jesli kupisz dobry biustonosz do karmienia, to one naprawdę trzymaja piersi. A jeśli bardzo chcesz na wyjścia kup sobie zwykły biustonosz z usztywnianymi miseczkami, ale żeby co było łatwiej niech zapina się z przodu. Wtedy gdy "poza domem" będziesz chciała nakarmic maluszka odepniesz z przodu, nakarmisz i zapniesz.

• Mamusia
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Uwierz mi będą się trzymac na swoim miejscu. A naprawdę myślę że byłoby ci cieżko. Jesli kupisz dobry biustonosz do karmienia, to one naprawdę trzymaja piersi. A jeśli bardzo chcesz na wyjścia kup sobie zwykły biustonosz z usztywnianymi miseczkami, ale żeby co było łatwiej niech zapina się z przodu. Wtedy gdy "poza domem" będziesz chciała nakarmic maluszka odepniesz z przodu, nakarmisz i zapniesz.

Ehhh... ja normalnie nie mogę nosić nieusztywnionych a co dopiero będzie po porodzie... jedno jest pewne zdecydowanie nie mam problemu z wklęsłymi brodawkami, mam raczej problem z nadmiernie wystającymi 😁 😁 😁 😁

Eleeza napisał(a):
marta-lion napisał(a):
Eleeza napisał(a):

Ehhh... ja normalnie nie mogę nosić nieusztywnionych a co dopiero będzie po porodzie... jedno jest pewne zdecydowanie nie mam problemu z wklęsłymi brodawkami, mam raczej problem z nadmiernie wystającymi 😁 😁 😁 😁

Eleeza ale jak będziesz nosić wkładki laktacyjne to nie będzie nic widać.

Dziewczynki, ja juz po wizycie 🙂 synus rozwija się prawidłowo 🙂 waży już 2033 🤪 z pomiarów usg wychodzi, że termin przesunął się na ... 19. lipca 😮
lekarz dał mi tez karte, żebym liczyła ruchy maleństwa od godz. 9.00 rano i zaznaczała o której poczuje dziesiąty ruch...
noi ogólnie wszystko ok 🙂 kolejna wizyta za 3 tyg, a nastepne juz co 2 🙂