Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
emi123_1987 napisał(a):
Witajcie jestem tu nowa.jestem w 15 tc i widze ze piszecie cos o bakteriach w moczu. Ja od poczatku ciazy biore rutinoscorbin bo od kolezanki slyszalam ze dzieki temu powinno byc w porzadku no i jeszcze zadnych bakterii u mnie nie wykryto. nie wiem czy to rzeczywiscie ma jakis zwiazek...

Witaj emi123 w naszym gronie myśle że ten rutinoskorbin powinnaś skonsultowac z lekarzem 🙂
Ja nie mam bakterii więc nie bardzo pomogę 🙂

• Mamusia
Leginsik napisał(a):
emi123_1987 radze konsultowac ze swoim lekarzem wszystkie leki jakie bierzesz. wczoraj mój S miał problem z kupieniem kropli do nosa na zatoki.

od wczoraj czuje częściej muśniecia i bulgotki,szczególnie po lewej stronie w dole brzucha 🤪

gratuluję, w końcu się doczekałaś 🙂

• Mamusia
mariola-s napisał(a):
Leginsik napisał(a):
emi123_1987 radze konsultowac ze swoim lekarzem wszystkie leki jakie bierzesz. wczoraj mój S miał problem z kupieniem kropli do nosa na zatoki.

od wczoraj czuje częściej muśniecia i bulgotki,szczególnie po lewej stronie w dole brzucha 🤪

gratuluję, w końcu się doczekałaś 🙂

bez wątpienia dzidzia daje o sobie znać i chyba nie lubi jak lerze na lewym boku 🙃 czekam na pierwszego kopniaka 🤪

• Mamusia
A mnie od wczoraj boli brzuch. Kłuje i takie skurcze łapią... W nocy nie mgłam spać z wyprostowaną nogą bo mnie wtedy od razu ciągnęło w brzuchu.. to samo jak próbowałam się zwinąć w kłębuszek na boku...
Macie też tak?
Nie wiem czy to normalne czy lepiej dzwonić do lekarza???
Godzinę temu wzięłam nospę i luteię ale nic póki co nie pomogło... 😞

• Mamusia
emi123_1987 napisał(a):
mój lekarz wie o tym co biore. a na katar bralam krople dla niemowlat euforbium sie nazywaja i mozna je stosowac w ciazy

witaj w naszym gronie 🙂 widzisz ja tez praktycznie od trzech tyg biore rutinacae a mi na katar nie chcieli nic dać 😞 sie meczylam

• Mamusia
Cześć mamuśki w ten ponury brzydki dzień,ale co tam dla nas każdy dzień w ciąży jest co raz piękniejszy prawda? 😁 😁 😁 😁
emi123_1987Witam na naszym forum,a co do rutinoscorbinu,to w nim jest przecież witamina C i jest coś prawdy w tym co Ci powiedziała koleżanka,bo mi lekarz na infekcje pęcherza oprócz leku który mi przepisał kazał brać witaminę C dla zakwaszenia środowiska w pochwie,bo wtedy szybciej bakterie wypływają.I ja brałam właśnie rutinoscorbin,bo innej witaminy C w domu nie miałam.Więc sądzę że spokojnie możesz brać 🙂

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
Dziewczyny jak myslicie czy jak bym przyspieszzyła badania prenatalne które mam na za tydzień a poszłabym dziś nie będzie za wczesnie na zrobieńie badania?

ja też mam prenatalne-połówkowe w przyszły czwartek i to będzie dokładnie koniec 20tc u mnie,a u Ciebie który?Bo to ważne ,żeby nie było za wcześnie moja droga.

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
Miała któraś z was badania prenatalne w 18 tyg. chodzi mi o badanie serduszka .

generalnie myślę że spróbować można,ale ja sądzę że to za wcześnie.Może zapytaj po prostu w przychodni czy zadzwoń do lekarza do którego chodzisz,my to możemy tylko snuć domysły ,a specjaliści na pewno najlepiej wiedzą i będziesz wiedziała na 100% czy można czy nie.

• Mamusia
jastin203 napisał(a):
dziś 19 a w przyszły piątek 20 tydz.sama nie wiem kiedy mam pójsc na to badanie

tzn. nie wiem jak ty liczysz 🙂Ja skoro dzis mam 19tc i 1 dzień to zaczęłam 20 tydzeń ciąży,więc w przyszłym tygodniu będzie pełne 20 tc. Poza tym moja dzidzia jest trochę starsza niż wyliczenia z ostatniej miesiączki.Termin mam na 20 sierpnia 🙂