Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
hej brzuchatki
mpg gratuluję jednak córci,może i u mnie w przyszły czwartek okaże się że chłopak to była pomyłka i jednak będzie cipeczka 😁 😁 😁 😁 jak będzie cipeczka zamiast siurka to zamiast Franka będzie Rozalka.
Życzę miłego weekendu dziewczyny 🙂

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
mph napisał(a):
czesc brzuszki

jestem u rodzicow dlatego pisze- mam dostep w tej chwili do neta.
wszystkie pozdrawiam i caluje. niestety nie jestem w stanie nadrobic zaleglosci- mam nadzieje, zewszystko u Was dobrze.

A ja z niespodzianka- moj syn(w 12 tc mial byc synkiem)a okazal sie wczoraj
100% dziewczynka waząca juz 195g 🙂
termin porodu dokladnie zgadza sie z om-jak w suwaczku i jestem w skonczonym 17tc i 4 dniu czyli generalnie w 18tc.
a barzuch mam juz bardzo ciazowy:P

Poza tym czuje juz codziennie (tak z 3 razy dziennie)serie slabiutkich kopniaczkow a tak sie martwilam, ze nic nie czuje(nie mialam blugotek, ani nie czulam zadnego muskotania).

ale jaja 😁 a już nastawiona byłaa na chłopca 🙂
gratuluje pipeczki :P

ja czekam jakos o 22-23 tc i wtedy poznam płeć 🙂
miło że zajrzałas

w ogóle witam mamuśki 🙂 u mnie wietrznie ale ze słoneczkiem 🙂 moi faceci zaraz wychodzą na miasto a ja coś ugotuję i wstawię pralkę 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Mam juz kanapki z poledwiczka sopocka(z wedlin na kanapki jedynie ona mi podchodzi 🙂)i oczywiscie pomidorkiem i odrobina drobno posiekanej cebulki 🤪A do tego szklana soku,ale tym razem warzywno-owocowego z Biedronki oczywiscie 😁
Jak to Kaczka powiedziala-"do Biedronki nie ide ,bo tam kupuja jedynie najubożsi "
😁 😁 😁
ja też kupuję w biedronce często,mam najbliżej 🙂 🙂 🙂 🙂
ja właśnie robie naleśniczki ,u nas zawsze w sobotę muszą być,tak twierdzi mój mężulek 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Mam juz kanapki z poledwiczka sopocka(z wedlin na kanapki jedynie ona mi podchodzi 🙂)i oczywiscie pomidorkiem i odrobina drobno posiekanej cebulki 🤪A do tego szklana soku,ale tym razem warzywno-owocowego z Biedronki oczywiscie 😁
Jak to Kaczka powiedziala-"do Biedronki nie ide ,bo tam kupuja jedynie najubożsi "
😁 😁 😁

najubożsi w bieronce, a w osiedlowych sklepach bogacze, jak on :P
no ja nie zamierzam płacić za cukier 6,6- jak on to zrobił tylko pojechać do biedronki i kupić za 4,80 😉

narobiłas mi ochotę na pomidorka... 🙂

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Sluchajcie dziewczyny, wymysliłam żeby zaopatrzyć sie w detektor tetna dzidzi( co by moc slyszec , że jest oki), ale nie wiem czy to zdaje egzamin. Czy ktoraś z Was moze ma, miała,korzystała lub słyszała czy to się sprawdza?

ja nie słyszałam żadnych pozytywnych opinii o tym detektorze 😞.Sama nie kupuję,żeby nie schizować gdy nic nie usłyszę.chyba zbędny wydatek 🙂

kasia1986 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
😁 😁 😁

najubożsi w bieronce, a w osiedlowych sklepach bogacze, jak on :P
no ja nie zamierzam płacić za cukier 6,6- jak on to zrobił tylko pojechać do biedronki i kupić za 4,80 😉

narobiłas mi ochotę na pomidorka... 🙂

Musze sie na ryneczek wybrac,tam cukier u faceta(on przywozi z Niemiec) kosztuje3.50 haha 😁
To ciekawe do jakiej grupy w tym ukladzie by mnie uszeregował Sz.P.Kwak 😁???
Bida az piszczy ? 😁
Zajadaj ze smaczkiem 🙂

• Mamusia
malstep napisał(a):
Agamu napisał(a):
Sluchajcie dziewczyny, wymysliłam żeby zaopatrzyć sie w detektor tetna dzidzi( co by moc slyszec , że jest oki), ale nie wiem czy to zdaje egzamin. Czy ktoraś z Was moze ma, miała,korzystała lub słyszała czy to się sprawdza?

ja nie słyszałam żadnych pozytywnych opinii o tym detektorze 😞.Sama nie kupuję,żeby nie schizować gdy nic nie usłyszę.chyba zbędny wydatek 🙂

nie zawsze trafi się w serduszko, a potem to juz zupełna schiza. Jeszcze trochę a będą kopniaczki i wtedy będzie mozna na nieżąco sledzić poczynania dzidzi 🙂

• Mamusia
kasia1986 napisał(a):
malstep napisał(a):
Agamu napisał(a):

nie zawsze trafi się w serduszko, a potem to juz zupełna schiza. Jeszcze trochę a będą kopniaczki i wtedy będzie mozna na nieżąco sledzić poczynania dzidzi 🙂
dzięki, już mi przeszedl ten pomysl. Macie rację, nie ma co się stresowac. Czekam zatem na te kopniaczki ( i doczekać się już nie mogę) 🙂

• Mamusia
Agamu napisał(a):
kasia1986 napisał(a):
malstep napisał(a):
Agamu napisał(a):

dzięki, już mi przeszedl ten pomysl. Macie rację, nie ma co się stresowac. Czekam zatem na te kopniaczki ( i doczekać się już nie mogę) 🙂

ja chyba już czuję kopniaczki. Nie sądzę by ciągle ruszały mi się jelita. Są b.delikatne. Na razi tylko jak siedzę i co zjem. Ale nie wyczekuję ich codziennie, bo na cozienna aktywnośc jeszcze przyjdzie czas. Jeszcze dzidzia jest za mała by regularnie kopać 🙂

kasia1986 napisał(a):
eh, no i pomidorów mi M nie kupi, bo stwierdził, że za drogie 😞

cukier po 3,50 z Niemiec? no to tanio, ciekawe w takim razie po ile kuują w Niemczech cukier, pewnie poniżej 3 zł..

No moj z kolei to czasem nakupuje ,nawydaje pieniedzy tak w stylu "a wrazie bym zachciala"na zapas...czasem mnie to wkurza ,bo kasa jakos wyjatkowo szybko mi idzie teraz ...Jak nie bylam w ciazy starczalo mi na wszystko,ze luz byl,a teraz nie mam pojecia ..niecierpliwie wyczekuje wyplaty co miesiac ,czy ja to wszysko przeżeram??? 😮

Agamu napisał(a):
Ja na razie nic nie czuję. Ani bulgotków,ani smyrania,ani laskotania,ani nic. Wiec cierpliwie czekam 🙂

Agata ,spokojnie jak dzidzi zacznie to nie skonczy do wrzesnia 😁Niekiedy mialam dosc jak tak ostro mnie mala pokopala ,az nie przyjemnie wrecz... 😁

Kasiu,a co do ceny cukru w Niemczech to tez mnie to zastanawia,moze ktoras z Was byla ostatnio u naszych zachodnich sasiadow to sie orientuje w cenie?
Swoja droga nasz kochany kraj ma przysadziste ceny żarcia ,nie zdziwi mnie juz nic ..

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Kasiu,a co do ceny cukru w Niemczech to tez mnie to zastanawia,moze ktoras z Was byla ostatnio u naszych zachodnich sasiadow to sie orientuje w cenie?
Swoja droga nasz kochany kraj ma przysadziste ceny żarcia ,nie zdziwi mnie juz nic ..

srednio po 0.65 e .Mając sieć potężnych i nowoczesnych cukrowni, które w ciągu ostatnich lat zostały pozamykane,nasz rząd jest wspaniały i zamiast podnieśc gospodarke polska dac zarobic ludziom i tym samym załatac w jakis sposob dziure budrzetowa importuja cukier z krajów gdzie jego zasoby sie kończa i dlatego podnoszą się ceny za owy cukier. chore 😮

Sluchajcie dziewczynki,zamierzam dzis zrobic [color=orange]gołębie[/color] -tak za mną "fruwają"ze szok
Tylko powiem szczerze,ze z kapusty pekińskiej jeszcze nie robilam..Niewiem jak długo parzyc liscie(ale pewnie krotko..)Hm..a moze macie jakis sposobik fajny na golabki,ale tym razem zawijane ,bo zwykle robie bez zawijania(wszyscy sie zajadaja nimi 🙂
Ide mielic łopatke 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
Sluchajcie dziewczynki,zamierzam dzis zrobic [color=orange]gołębie[/color] -tak za mną "fruwają"ze szok
Tylko powiem szczerze,ze z kapusty pekińskiej jeszcze nie robilam..Niewiem jak długo parzyc liscie(ale pewnie krotko..)Hm..a moze macie jakis sposobik fajny na golabki,ale tym razem zawijane ,bo zwykle robie bez zawijania(wszyscy sie zajadaja nimi 🙂
Ide mielic łopatke 🙂

ja ostatnio robiłam ala gołebie bez zawijania,ale przepis mojej mamy. szatkujesz biala kapuste,gotujesz az bedzie miekka,smazysz mieso mielone,gotujesz ryż,nastepnie po wystygnieciu mieszasz to wszystko w jednej misce (kapusta,mieso,ryz),dodajesz pieprz,sol,dwa jajka i troche bulki tartej...robisz z tego farszu kotlety,obtaczasz w bulce tartej i na patelnie. mozesz tez zrobic do tego sos pomidorowy. koncentrat,zaklepke robisz do tego,troche wegety,wody i gotowe. polecam jest pyszne i bardzo syte !! przepis dla tych którzy nie lubia kapusty sciagac z farszu

• Mamusia
Cześć, właśnie wróciłąm przeszczęśliwa z akcji "szczęśliwa mama-szczęśliwe dziecko" zorganizowanej w porcie łódż.
Byłam na bezpłatnym usg i wiem, że z maleństwem wszystko jest ok 🙂 🙂 🙂
ma już 13,5 cm i waży ok 174 g 🙂 ma wszystko na swoim miejscu 🙂
Dupci nie chciało maleństwo za bardzo pokazać ale pani doktor trochę się udało podejrzeć.. pewności nie ma ale ... siusiaka widać nie było więc .. możliwe że będzie Zosia 🙂 ale to się jeszcze musi potwierdzić na kolejnym usg wiec nie przesądzamy niczego tylko czekamy 🙂

Ogólnie akcja jest super. Są rózne pokazy opieki nad dzieciątkiem,i bzpłatne usg 2 lub 4d.
4d jest dla kobiet po 20 tc więc ja załapałam się na to zwykłe. Jestem baaaaardzo zadowolona!!!!!! Prowadzą to ludzie którym się chce i lekarka któa robiła usg porozmawiała ze mną o moich obawach i było widać że nie jestemkolejną pacjentką którą trzeba "załatwić" tylko na prawdę podeszła do tego z sercem.
Jeśli to będzie w waszych miastach to polecam gorąco!!!

Zocha napisał(a):
Cześć, właśnie wróciłąm przeszczęśliwa z akcji "szczęśliwa mama-szczęśliwe dziecko" zorganizowanej w porcie łódż.
Byłam na bezpłatnym usg i wiem, że z maleństwem wszystko jest ok 🙂 🙂 🙂
ma już 13,5 cm i waży ok 174 g 🙂 ma wszystko na swoim miejscu 🙂
Dupci nie chciało maleństwo za bardzo pokazać ale pani doktor trochę się udało podejrzeć.. pewności nie ma ale ... siusiaka widać nie było więc .. możliwe że będzie Zosia 🙂 ale to się jeszcze musi potwierdzić na kolejnym usg wiec nie przesądzamy niczego tylko czekamy 🙂

Ogólnie akcja jest super. Są rózne pokazy opieki nad dzieciątkiem,i bzpłatne usg 2 lub 4d.
4d jest dla kobiet po 20 tc więc ja załapałam się na to zwykłe. Jestem baaaaardzo zadowolona!!!!!! Prowadzą to ludzie którym się chce i lekarka któa robiła usg porozmawiała ze mną o moich obawach i było widać że nie jestemkolejną pacjentką którą trzeba "załatwić" tylko na prawdę podeszła do tego z sercem.
Jeśli to będzie w waszych miastach to polecam gorąco!!!

Fajnie Zosia ..Ja tez chce 🙂

Wrzucilam swoj przepis na golabki bez zawijania 🙂
Leginsik,ja mam inny sposob na golabki bez zawijania ,heh zawsze robia furore ,tyle ,ze ja zwykle robie wszystko na zasadzie ,powąchania,sprobowania "na oko"
Ale wrzucilam moj przepis na nasz nowy wątek o pichceniu ,mam nadz.,ze ktos skorzysta 🙂polecam

hej dziewczynki 😉 jak mija dzień? u mnie dość spokojnie:0 za to w nocy i nad ranem czułam malucha jak sie wiercił.. 😉 oby jak najwięcej takich chwil 😉 niedługo jedziemy do naszego mieszkania kuć łazienkę dlatego buźka i miłego weekendu.
p.s jutro nie wpadnę na brzuszek bo pewnie będziemy cieszyli sie swoja obecnością mamy tylko 1,5 dnia a wieczorkiem jeszcze czekają nas nauki przedmałżeńskie. 😉