Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
To ja was dziewczynki też pocieszę, u mnie ruszyła rozbudowa domku, i na dzień dzisiejszy mam wylaną tylko ławę 😞 i zakupiony materiał na rozbudowę 🙂 bym skłamała jeszcze wyprowadzone mam rury odpływowe i koniec, o super wykończeniu to nawet nie myślę ale wiem że damy radę, głowy do góry.
Co do ruchów to ja jeszcze nie czuję 😞, i tylko czekam, czekam, czekam

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Leer napisał(a):
dziewczyny co myślicie o noszeniu butów na obcasie? ja uwielbiam buty i nie wyobrażam sobie tym bardziej teraz nie założyć ich raz na jakiś czas? czy to źle wypływa na dzidzie czy tylko na nogi?
Oj, ja w tym temacie nie pomogę, bo nie lubię butów na obcasie 🙂Chodzę tylko w płaskich ( chyba że nie mam wyjścia raz na ruski rok)-chyba zboczenie zawodowe 🙂

Agamu napisał(a):
Laski a ja mam pytanie jeszcze odnośnie wielkości łożeczka. Czy takie 120/60 jest dobre, czy lepiej od razu większe kupić??

moje zdanie jest takie że lepsze jest to uniwersalne czyli to co napisałaś, sama juz takie zakupiłam, a później jak dzidzia będzie już większa będzie spała u siebie w pokoju to sie pomyśli nad innym większym, a w sypialni nie bardzo mam miejsce na większe, to ledwo zmieściliśmy.

• Mamusia
Agamu napisał(a):
Leer napisał(a):
dziewczyny co myślicie o noszeniu butów na obcasie? ja uwielbiam buty i nie wyobrażam sobie tym bardziej teraz nie założyć ich raz na jakiś czas? czy to źle wypływa na dzidzie czy tylko na nogi?
Oj, ja w tym temacie nie pomogę, bo nie lubię butów na obcasie 🙂Chodzę tylko w płaskich ( chyba że nie mam wyjścia raz na ruski rok)-chyba zboczenie zawodowe 🙂

Z butami to jest tak -jak lubisz chodzic na obcasach to możesz chodzic ale tylko na takich 3-4 cm ta wysokość jest nawet wskazana ,żeby odciążyć kręgosłup od brzuszka .Niestety płaskie , zupełnie płaskie buty ponoc są gorsze na kregosłup niz własnie te 3-4 cm,a ja tak jak Agata na obcasach chodze raz na ruski rok i preferuje płaskie

Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Leer napisał(a):

Z butami to jest tak -jak lubisz chodzic na obcasach to możesz chodzic ale tylko na takich 3-4 cm ta wysokość jest nawet wskazana ,żeby odciążyć kręgosłup od brzuszka .Niestety płaskie , zupełnie płaskie buty ponoc są gorsze na kregosłup niz własnie te 3-4 cm,a ja tak jak Agata na obcasach chodze raz na ruski rok i preferuje płaskie

moje dzisiejsze mają 8cm 🥴 a co tam raz na ruski rok też mam prawo poczuć sie kobieta 😉

• Mamusia
Leer napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Agamu napisał(a):
Leer napisał(a):

moje dzisiejsze mają 8cm 🥴 a co tam raz na ruski rok też mam prawo poczuć sie kobieta 😉
Pewnie że tak, na pewno nie zaszkodzi 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
ANIA100widze ze mamy termin na ten sam dzień 🙂

Tak wychodzi termin ten sam 🙂 choć mi czasami podają datę wcześniejszą na 19, ale trzymam się na razie 25, Termin ten sam ale ja swojego maleństwa nie czuję w przeciwieństwie do Ciebie

• Mamusia
ANIA100 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

Tak wychodzi termin ten sam 🙂 choć mi czasami podają datę wcześniejszą na 19, ale trzymam się na razie 25, Termin ten sam ale ja swojego maleństwa nie czuję w przeciwieństwie do Ciebie
Ania nie martw się, ja poczułam też dopiero niedawno i czuję bardzo delikatne. Moj gin mówi, że ze spokojem do 24 tyg można nie czuć. Więc nie ma się czym martwić 🙂

nie przejmuj sie aniu, to co piszą w internecie nie zawsze musi byc prawdą, że do 22 musi sie czuć cokolwiek, moja kuzynka poczuła dopiero w 7 miesiącu kopniaki dzidzi widocznie bylo tak ułożone nisko że kopało albo w pęcherz albo inne narządy 🙂.
A ja uciekam do miasta pobawić sie w księżniczkę 😉 buźka ☺️

• Mamusia
ANIA100 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

ja jak narazie tylko raz poczułam ,ale mam nadzieje ze dzisiaj znowu da o sobie znać 🙂A i Ciebie mysle na dniach zacznie kopać 🙂a tak z ciekawości powiedz mi kiedy miałas pierwszy dzień ostaniego okresu?ja jutro na usg ide więc też może mi sie termin zmienić,ale to okaze sie jutro 🙂

• Mamusia
Witam Was kochane , ja to jak zawsze ostatnia hee spioch jestem ... aczkolwiek dziś o 8,00 rano obudziło mnie takie ssanie że hooo
Naskrobałyście kilka stronek ...
Body słodkie hee ja napewno zamówię takie z PIRATEM hee
a swoją drogą mój pirat niezle wczoraj poszalal w brzuszku wieczorem hee
No Leginsik pochorowała się biedna ... kuruj sie kochana
Jeśli chodzi o buciki na obcasie to ja mam takie jakieś stopy obolałe że jak bym mogła to bym chodziła tylko w klapeczkach , 6 maja mam imprezkę jadę na 18 hee i wypada szpilki ubrac ciekawe czy dam radę 🙃

• Mamusia
Co do szpilek to do pracy tylko w nich chodziłam, i teraz też w nich na występy gościnne śmigam jak będzie dalej to się zobaczy.

A ja dziś na obiad robię szparagi w sosie koperkowym 🙂 mama mi wiezie pojawiły się już polskie, 4 zł pęczek 🙂 mniam mniam, a miałam dylemat co robić

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂 To wszystko zależy, jak dziecko sie ułożyło, ilosci wod plodowych, czy jestesmy szczuple czy grubaski, czy nasza ciaża idzie w brzusio czy w tylek, wystarczy ze masz duzo wod plodowych to bedziesz czula pozno a dla maluszka to dobrze bo jest mu tam wygodnie bo ma duzo miejsca, nic sie nie martw, W odpowiednim czasie maluszek pokaze ze tam jest

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
ANIA100 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):

ja jak narazie tylko raz poczułam ,ale mam nadzieje ze dzisiaj znowu da o sobie znać 🙂A i Ciebie mysle na dniach zacznie kopać 🙂a tak z ciekawości powiedz mi kiedy miałas pierwszy dzień ostaniego okresu?ja jutro na usg ide więc też może mi sie termin zmienić,ale to okaze sie jutro 🙂

Jak z moją pamięcią było wszystko ok to 18 grudnia,

• Mamusia
Brzuszki, a czy któraś z Was ma do czynienia z nordic walking w ciąży? U mnie w mieście zaczęły się zajęcia w parku i tak się zastanawiam czy się dzisiaj nie wybrać i nie spróbować. Czytałam w necie, że jest jak najbardziej wskazany jako mało obciążający ruch, a trzeba niestety zacząć się ruszać, bo wskazówka na wadze znowu podskoczyła 😞 Znowu lekarz będzie mi truł o diecie...

• Mamusia
letka82 napisał(a):
Brzuszki, a czy któraś z Was ma do czynienia z nordic walking w ciąży? U mnie w mieście zaczęły się zajęcia w parku i tak się zastanawiam czy się dzisiaj nie wybrać i nie spróbować. Czytałam w necie, że jest jak najbardziej wskazany jako mało obciążający ruch, a trzeba niestety zacząć się ruszać, bo wskazówka na wadze znowu podskoczyła 😞 Znowu lekarz będzie mi truł o diecie...
To masz fajnego lekarza bo moj moja wage ma kompletnie w tylku a ja wiem ze za wiele przybieram, a on nie zwraca na to uwagi

• Mamusia
letka82 napisał(a):

Ja nic Ci Kochana nie poradze bo niestety nic na ten temat nie wiem 😞osobiscie od świąt nie stałam na wadze boje sie ze cyferki zbyt szybko podskocza hi hi

• Mamusia
mgrzedzicka napisał(a):
letka82 napisał(a):
To masz fajnego lekarza bo moj moja wage ma kompletnie w tylku a ja wiem ze za wiele przybieram, a on nie zwraca na to uwagi

Zasugerował mi bardzo wyraźnie, że mam przejść na dietę wysokobiałkową i niskosodową. Nie obżeram się a brzuszek rośnie, tylko ze bez usg nie jest w stanie stwierdzić czy kg idą w dzidzię czy we mnie...Wczoraj waga pokazała +7kg...

• Mamusia
letka82 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
letka82 napisał(a):

Zasugerował mi bardzo wyraźnie, że mam przejść na dietę wysokobiałkową i niskosodową. Nie obżeram się a brzuszek rośnie, tylko ze bez usg nie jest w stanie stwierdzić czy kg idą w dzidzię czy we mnie...Wczoraj waga pokazała +7kg...

Ojojoj to sporo ,ale +7 kg w przeciagu m-ca?bo ja od swojej h=gin usłyszałam ze najlepiej przybierac 2 kg na m-c no ja przez ostanie 8 tyg przytyłam ok 2kg najwiecej bo 4 kg do 10 tyg ale rzuciłam faje z czego jestem cholernie dumna 🙂 🙃 🤪

• Mamusia
witajcie spie do pozna jak zwykle

ja czuje juz ruchy codziennie rano i wieczorem jak siedze lub leze nic nie robie, na razie sa to delikatne ruchy i kopniaki ale na 100 % to dzidzius.

jutro mam USG polowkowe i juz nie moge sie doczekac licze ze poznam plec, codziennie mowie do dzidziusia aby znal moj glos.

co do wyprawki to ja jestem najlepsza bo mam w sumie wszystko, ubranka na 1,5 roku to mi wystarczy, zostalo mi doslownie kilka rzeczy do kupienia, sa to raczej drobne kosmetyki

tyje coraz bardziej i mysle ze to zwiazane jest z moja tarczyca, bo mam juz 15 kg na plusie a w obwodzie 110 cm a naprawde nie jem duzo, musze sie na najblizszej wizycie u endokrynologa o to zapyac.