Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Asiulenka ja płukałam gardło '' hasko sept '' czy jakoś tak się to nazywało i pomogło.A wcześniej w pierwszym trymestrze dużo piłam napojów ciepłych z cytryną i łykałam rutinoscorbin,bo to wolno nam i pomagało.Dobre są kanaki z czosnkiem jak przełkniesz 🥴 🥴 no i syrop z cebuli obowiązkowo,ja jakoś dałam radę. Rób domowym sposobem syropek i do łóżka. A za niska temperatura to po prostu osłabienie 🙂 🙂 🙂

asiulenka napisał(a):
witajcie 🙂

ja znów mam mały problem 😞 zaraziłam się od córeczki kuzynki. Gardło mnie boli i kaszel mam okropny. Jednak martwi mnie to, ze nie mam gorączki, a wrecz przeciwnie - temperature 35,7 stopni. Nigdy nie mialam takiej. Wiecie co to moze oznaczac?

Możesz ssać wszystko, co naturalne np. pastylki z tymiankiem i podbiałem 🙂

• Mamusia
kahlanik napisał(a):
Cytologia jest pobierana z szyjki macicy, więc jeśli robi się w ciąży mozna potem trochę podkrwawić. Nie wiem czy czystość do wymaz, ale pobiera się ją takim patyczkiem, cytologię pobiera się szczoteczką.

ja miałam pobierany patyczkiem zakonczonym wacikiem ( coś jak do uszu) i to była u mnie cytologia 🙂

brzuszek mam coraz większy 🙂 w końcu zaczyna być widoczny 🙂 wczoraj widziałam fotki mojej znajomej jest w 8 miesiącu ciąży to normalnie z tyłu nic nie widać że jest w ciązy a z przodu taką wielką piłkę ma 🙂 super wygląda 🙂 ciekawa jestem jak ze mna bedzie czy w tyłek pójdzie czy w brzuch mam nadzieje ze to drugie 🙂

ostatnio jak badania robiłam to za dużo tych ketonów miałam ginekolog myślał że się odchudzam a ja po prostu apetytu takiego nie miałam teraz już mam apety staram się regularnie jeść.najgorzej że za mięsem nie przepadam ani szynką 😞 ale dzisiaj rano kupilam sobie poledwice sopocka z ketchupem sobie bulke zrobilam i jakos zjadlam.jejus zeby tylko wszystko bylo ok. a do ginekologa chodzicie prywatnie? bo ja tak.... dużo kasy wydaje ale czego dla dziecka sie nie robi ten ginekolog juz nie jedno dziecko uratowal dlatego mysle ze jestem w dobrych rekach 🙂tzn jesteśmy 🙂

ostatnio jak badania robiłam to za dużo tych ketonów miałam ginekolog myślał że się odchudzam a ja po prostu apetytu takiego nie miałam teraz już mam apety staram się regularnie jeść.najgorzej że za mięsem nie przepadam ani szynką 😞 ale dzisiaj rano kupilam sobie poledwice sopocka z ketchupem sobie bulke zrobilam i jakos zjadlam.jejus zeby tylko wszystko bylo ok. a do ginekologa chodzicie prywatnie? bo ja tak.... dużo kasy wydaje ale czego dla dziecka sie nie robi ten ginekolog juz nie jedno dziecko uratowal dlatego mysle ze jestem w dobrych rekach 🙂tzn jesteśmy 🙂

• Mamusia
mi wchodzi w brzuszek,talie jeszcze widać 😜 właśnie wyczytałam że to już czas od 15 tygodnia spać na boku gdyż spanie na plecach powoduje ucisk macicy na naczynia krwionośne, które dostarczają krew do niższych partii ciała, a także dla dziecka. W późniejszym okresie ciąży spanie na plecach utrudnia również oddychanie. Spanie na brzuchu powoduje uciskanie macicy i należy tego unikać. Wyczytałam również że do tego czasu powinno sie przytyć mniej więcej dwa kg,ja tylko 0,5 kg a na prawde teraz sporo jem. nie wiem czy to jest spara indywidualna czy z moja dietą coś nie tak 🤨 jasna tez równiez mięsa nie jem,nie lubie teraz 😞 wcinam dużo serków topionych a od czterech dni zyje na pierogach ruskich,dużo soków jabłkowych pije i jogurtów jem. nie bedesię zmuszać do czegoś co mnie obrzydza 😮

ja też tylko 0.5 jg przytyłam a tez sporo jem nie martw sie nadgonimy te kg napewno 🙂 najwazniejsze ze z dzieckiem jest ok 🙂 damy rade,zobaczysz jeszcze bedziemy gadac ze za duzo przytyłyśmy 😉

• Mamusia
U mnie też pogoda do kitu.. szaro i ponuro... później wybiorę się po wyniki badań i zakupy ale póki co leże zawinięta w kocyk z kotem 🙂
Jutro mam wizytę u kardiologa i trochę się denerwuje co mi powie.. tak bardzo chciałabym rodzić naturalnie... trzymajcie kciuki!!!

kasia1986 napisał(a):
cześć 🙂

wróciłam od lekarza. Wszystko z dzidzią ok, usłyszałsmy serduszko i nawet podczas słuchania małe kopnęło w tą słuchawkę i było wielkie PUK 🙂
macica wróciła do normalnej pozycji, tyłozgjęcia już nie ma. Prawdopodobnie stało się to pare dni temu jak w nocy po zrobieniu siku bardzo mocno zakuł mnie jajnik 🙂
wyniki z cytologii odebrane, odziwo mam czystośc pochwy 1 stopnia co ponoc rzadko zdarza się u cieżarnych, także jest TAM czyściutko 😉

aha, pytałam się co zorbić z tymi bólami głowy. Moje są na tle migrenowym ( tępy ból, jest mi wtedy niedobrze.. ) kazała przykładac sobie zimne kostki lodu na skronie, smarować amolem i śmiało jeden dziennie paracetamol brać gdy ból będzie nie do zmienisienia.

no, to chyba na tyle 😘

No to super Kasiu ,ze wszystko oki 🙂A co do cytologii to witaj w klubie!Ja tez mam pierwszy stopien,polozna smiala sie ,ze w dzisiejszych czasach to rzadkosc -jak u dziewicy heh,(chyba orleńskiej 🙂)

• Mamusia
martwi mnie tylko jedna rzecz,mieszkam z teściami póki co,a oni jedzą wręcz papierosy..więc wiekszoc czasu spedzam w swojej sypialni bo mnie ten smród dobija. a mówienie że jak dziecko pojawi sie na świecie to już nie bedzie palenia na mnie nie działa,wątpie aby teściowa wyłaziła na balkon w zime,teściu jeszcze jest w stanie rzucic ale ona nie 🤨 potem oni sie dziwia czemu wiecej siedze u siebie niz w salonie,nie powiem wprost nie jarajcie ale tez nie mam zamiaru tego wdychac. wywietrzenie pokoju nic nie da,te toksyny sa wchłonięte w ścianie,w firanach,dywanie wiec tak czy siak ja to gówno czuje 😠 a moje dziecko nie bedzie siedziec w zadymionym pokoju!

skoro juz mowa o fretkach,mój Edziu jeszcze w starym mieszkaniu 🙂
http://www.youtube.com/watch?v=yEfGpIIZMQA
http://www.youtube.com/watch?v=Bt-vQusZUrk (jak jeszcze był mały)

• Mamusia
Kot to nic złego.
Jedyne co to ja uważam żeby jej piasku nie sprzątać- zawsze mąż to robi i tyle. Gdyby nie kicia to chyba bym tu oszalała sama w domu przez cały dzień a ta jest się do kogo odezwać 😉 i do kogo przytulić 😉
Moja kicia prawdopodobnie (jeszcze nie byliśmy u weterynarza) będzie miałą małe kotki, więc jak zmienisz zdanie to chętnie oddam kociaka 😉