Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Agus czytałam ze lody wcinałaś i tak mi ochoty narobiłaś ze juz nie moge sie doczekac kiedy Kuba pojdzie spac zebym mogla je pochłonąć he he

Lody super ze słodyczy to ja tylko lody moge jesc ...Kochana jak Ty sie ładnie prezentowałas na komunii....

Dziekuję 🙂tylko ta bluzeczka zakrywała mi brzuszek ,lae mysle ze w czerwcu juz pod nia bedzie bardziej widoczny 🙂

rewelka na serio ....ten kolor super ....

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
witajcie nowe mamusie, mamy nadzieje że bedzie do nas zaglądać do nas regularnie 😉
dziewczyny Mój mi wagę kupił śmiejąc się że jest tylko do 150kg 🙃 🤪 A tak poważnie już 3.3kg przytyłam przez 2.5 tygodnia 🤪

Ty nie przesadzaj ja nie zamierzam tyle wazyc , a gdzie Ty taki szczupaczek .....Iza nie martw sie wszytsko poszło w brzuszek ....ja do tej pory 4.5 kg mam od poczatku ciazy ...

kurka ja poczatku spadłam 1.5kg a potem nabiłam już 6.5kg razem

kochana jeszcze z 5 do porodu i waga super 11 kg , Iza boisz sie z ta glukoza jutro ....ja to rano o 7 ide i u nas trzeba czekac 1 godz i mozna sobie wpuscic poł cytryny do glukozy

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂
Witam nowa mamuske Violę 🙂My juz zaliczyliśmy pierwszy dzien bialego tyg 🙂troszke Was Kochane poczytałam ale nie dokonca jak zwykle naskrobałyscie pazurkami sporo 🙂Kurcze mam nadzieje ze w tym tyg bede miala wiecej czasu ,ale nie wiem jak mam to zrobic bo i z nowym lokum pewnei sporo bedzie spraw i do egazaminu musze sie pouczyc a tak mi sie nie chce ze szok 😮 😮 😮

no jak tam kochana komunia sie na pewno udała .....Kubus zadowolony ....

Tak udała sie cala imprezka Kubus zadowolony i z uroczystosci i z prezentów 🙂cały czas siedzi z telefonem he he ale do szkoly nosic go nie bedzie 🙂a ja to sie poplakalam ze wzruszenia ..........

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂
Witam nowa mamuske Violę 🙂My juz zaliczyliśmy pierwszy dzien bialego tyg 🙂troszke Was Kochane poczytałam ale nie dokonca jak zwykle naskrobałyscie pazurkami sporo 🙂Kurcze mam nadzieje ze w tym tyg bede miala wiecej czasu ,ale nie wiem jak mam to zrobic bo i z nowym lokum pewnei sporo bedzie spraw i do egazaminu musze sie pouczyc a tak mi sie nie chce ze szok 😮 😮 😮

Tak udała sie cala imprezka Kubus zadowolony i z uroczystosci i z prezentów 🙂cały czas siedzi z telefonem he he ale do szkoly nosic go nie bedzie 🙂a ja to sie poplakalam ze wzruszenia ..........

a jak tam jego spiewanie ....

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
Aga jutro masz glukoze?
Mariolcia buziaki i miłych snów 🙂

no niestety mam, ale wezme cytryne jakos bułke jak cos sie bedzie działo to zagryze ....jak robiłam cukier na poczatku ciazy miałam 77 to chyba dobry wynik .,...

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

był zdeka zdenerwowany ale sie udało 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

był zdeka zdenerwowany ale sie udało 🙂

nie dziwota , toc to jeszcze dzicko ale dał sobie radę ....

• Mamusia
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Aga jutro masz glukoze?

no niestety mam, ale wezme cytryne jakos bułke jak cos sie bedzie działo to zagryze ....jak robiłam cukier na poczatku ciazy miałam 77 to chyba dobry wynik .,...

no ja juz nie pamietam jaki wynik jest dobry .....ale pamietam ze cytrynke to i ja sobie wciskalam 🙂

• Mamusia
Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Aga jutro masz glukoze?

no ja juz nie pamietam jaki wynik jest dobry .....ale pamietam ze cytrynke to i ja sobie wciskalam 🙂

Witajcie mamuśki dawno mnie nie było !Ale teraz was tak podglądam i czytam ze do glukozy bierzecie cytrynkę dziewczyny róbcie jak chcecie ale moja znajoma jak miała glukoze też tak zrobiła ,wynik przyszedł i okazało się że ma cukrzycę ciązową i jak trafiła do porad ni cukrzycowej to jej p.doktor powiedział że tego nie powinno się robic ale dokłądnie nie pamietam dlaczego jak podpytam to wam napiszę.Jak miałam glukoze miesiąc temu i piłą 50 glukozy i czekałąm godzinę na kolejne pobranie krwi było cięzko wytrzyamc bo po wypiciu glukozy nie można jesc ani zagryzac jej ,ale czego się nie robi dla dzieciątką .

miałam takie badanie ponad rok temu; nie było to takie straszne chociaż do przyjemnych też nie można tego zaliczyć;myślę,że jak je teraz będę robiła to jeszcze lepiej pójdzie bo to dla dzidziusia więc nie ma co się łamać 🙂

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
karolinecka831 napisał(a):
A muszę się Wam pochwalic , dziś byłam w sklepie po wyprwkę dla Wojciecha i zakupiłam kilka ładnych ubranek , koszulki , śpiochy , i takie tam , bucki bawełniane niemowlęce , czapeczki , już mam z ubranek prawie wszystko chyba ...

Karolcia gdzie bylas ,po ile ?hehe
A powiedz mi kochana ,czy masz moze link do hurtowni AbC?????

A byłam w Auchanie ... maja tam fajny wybór i tanio i jakośc też ok ... bo w pepko to byle co jest , przynajmniej to dla niemowlaków , koszulki itp. , kupowałam same ubranka , bo inne akcesoria to juz lepiej właśnie w ABC , ale nie mam linka do nich , chyba nie mają bo to taki magazyn jest heee , ale warto tam pojechac , bo ceny sa naprawde dobre no taniej niż w bobasie na pewno

czarna79 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
mgrzedzicka napisał(a):
bo ja sie strasznie boje sama tam czekac

moj to od razu powiedział ze chce byc ze mna i juz ....a ja do niego nie pozwol abym tylko sie darła bo tego najbardziej sie obawiam .....
no wlasnie nie wiem czy sie nie bede darla, a moja siostra mowi zeby sie nie drzec bo te polozne sie beda na mnie rozdzieraly

z tego co mowiła mi kolezanka to jak sie darła przy pierwszym dziecku to połozna wzieła ja za buzie i prosto w oczy jej powiedziała , jak sie bedziesz darła to nie straczy ci siły na parcie ....od razu urodziła , a przy drugim to nawet nie krzyknela ....

Dokladnie Agus ,ja sily sie drzec nie mialam ,a bolalo zehej,myslalm ze zemdleje ,ale balam sie ze sil mi zabraknie na parte ,wiec lepiej jape stulic 😁heh

czarna79 napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
Zocha napisał(a):
Cześć,
Włąsnie wróciłam do domu- jestem padnieta i dopiero jutro Was nadrobię...
teraz tylko melduję, że póki co mnie wypuścili ze szpitala ale nie wiadomo czy nie będę musiała tam wrócić 😞
Mam jeszcze bardziej na siebie uważać i jeszcze więcej leżeć..
Nerka daje się we znaki ale sytuacja jest na tyle opanowana że zagrożenie poronieniem już minęło- dzięki Bogu!!!!!!
Zosia się rusza jak oszalała i nawet dziś poogląałam ja trochę na usg 🙂 chociaż tyle dobrego z całej tej sytuacji 🙂
Jutro do Was wpadnę- teraz idę odespać.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki !!!!!!!

Trochę strachu się najadłam

Wkoncu jestes 🤪Cieszymy sie ,ze jestescie w domku dziewczynki 🙂Jutro sobie poplotkujemy Kochana 🙂Martwilysmy sie o Ciebie strasznie 😉
Ja tez uciekam jutro wpadne,bo caly czas Was czytalam i chlop mi sie jeszcze obrazi 🙂

do jutra kochana , pozdrow od nas swojego Andrzejka , Kamisie i brzuszek ucałuj....

pozdrowie,ale teraz spią hehe dziekuje kochana 😘

Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

Dorcia ,dasz rade BOS TY NASZA !!!!My tu bedziemy czekac wiernie ,az wkoncu bedziesz miala bloga sielanke na pogaducchach z nami 😆 😘

• Mamusia
Witaj Zocha znów wśród nas, dobrze, że udało sie opanowac sytuację!

Dziewczyny, co do krzyku podczas porodu, to mi położna mówila, żebym jak najmniej krzyczała, żebym miała siły na parcie i starałam się nie krzyczeć podczas porodu. W ostatnim parciu jak już mały wyszedł to z wysiłku sobie krzyknęłam, a tak to poród był cichutki, jakby nikogo na porodówce nie było.

mariola-s napisał(a):
idę lulać, miłego wieczorku brzucholki!

milo ze dolaczylas do nas z browarem 🤪 🤪 🤪razem smakuje lepi.. 😁
Dobranoc 😘 😘 😘

czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
czarna79 napisał(a):
izarybka napisał(a):
witajcie nowe mamusie, mamy nadzieje że bedzie do nas zaglądać do nas regularnie 😉
dziewczyny Mój mi wagę kupił śmiejąc się że jest tylko do 150kg 🙃 🤪 A tak poważnie już 3.3kg przytyłam przez 2.5 tygodnia 🤪

Ty nie przesadzaj ja nie zamierzam tyle wazyc , a gdzie Ty taki szczupaczek .....Iza nie martw sie wszytsko poszło w brzuszek ....ja do tej pory 4.5 kg mam od poczatku ciazy ...

kurka ja poczatku spadłam 1.5kg a potem nabiłam już 6.5kg razem

kochana jeszcze z 5 do porodu i waga super 11 kg , Iza boisz sie z ta glukoza jutro ....ja to rano o 7 ide i u nas trzeba czekac 1 godz i mozna sobie wpuscic poł cytryny do glukozy

Agusia 3maj sie jutro...A Ty jutro masz tylko to ,czy tez usg???

Doris5969 napisał(a):
czarna79 napisał(a):
Doris5969 napisał(a):
Hejka Lasencje 🙂

nie dziwie sie ,ja tez bede wyc pewnie...bo juz na tej Komunii sie lezka krecila gdzies,a na Komunii wlasnego dziecka to pewnie oszaleje 😉 😎

kasia1986 napisał(a):
Witaj Zocha znów wśród nas, dobrze, że udało sie opanowac sytuację!

Dziewczyny, co do krzyku podczas porodu, to mi położna mówila, żebym jak najmniej krzyczała, żebym miała siły na parcie i starałam się nie krzyczeć podczas porodu. W ostatnim parciu jak już mały wyszedł to z wysiłku sobie krzyknęłam, a tak to poród był cichutki, jakby nikogo na porodówce nie było.

hehe ja dokladnie tak samo Kasiu 🙂