Skocz do zawartości

WRZESIEŃ 2011 - ŁĄCZMY SIĘ :) | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
malstep napisał(a):
Zocha napisał(a):
malstep napisał(a):
Ja niestety nie mogę już obejrzeć łóżeczka,bo ogłoszenie jest nieaktualne jak klikam 😞
Ładny brzusio anczess,mój podobny,trochę większy,mi jakieś 3 dni temu tak porządnie wywaliło 😁 😁 😁
Co do bóli brzuszka to ja nie mam doświadczenie,ani na początku ani teraz żadnych bóli nie miałam,może po za kłóciem gdzieś w okolicy jajników. Może te bóle brzuszka mnie jeszcze czekają choć wolę nie! Ja ich nie mam może dlatego że odkąd biorę luteinę ( biorę od 7tc ) przyzwyczaiłam się do leżenia ze 3 godzinki po każdorazowym zaaplikowaniu jej ( bo inaczej czuję się niekomfortowo jak część tego wypływa ),potem trochę coś porobię w domku i wieczorem też się kładę przed komputerkiem,potem idę spać więc znowu leżę 😁 😁 😁Tak więc przez większą część dnia leże i wypoczywam,może dlatego te bóle mnie jeszcze nie dopadły 😉 😉 😉

Ja też jak biorę luteinę to się kładę na dłuższy czas więc to raczej nie załatwia sprawy- przynajmniej u mnie. A jeśli można spytać to dlaczego przepisano Ci luteinę? Myślałam, że to dają przy tego typu bólach.. widać się myliłam...

luteinę przepisano mi zapobiegawczo,ponieważ pierwszą ciąże straciłam.Pewnie mój lekarz podejrzewał że skoro poroniłam to mam niedobór progesteronu,bo w takim przypadku się ją bierze. Plamienia i bóle też są powodem do jej przepisania 🙂

ja tez biore luteine 2x2 dziennie od pcozatku ciazy., luteina to progesteron, a progesteron odpowida za prawidlowe ukrwienie macicy. ja mialam krwiaka, ktory zszedl juz , ale zapobiegawczo jeszcze biore lutka.

• Odpowiedzi 58,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Asia19874

5726

• Agamu

4062

• czarna79

3418

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczyny jak zwykle mam mega zaległości czytam czytam i końca nie widać.U mnie przez jakiś tydzień był problem z dostaniem się na stronkę BRZUSZKA,a ja z racji tego ze z komputerem to przyjzanie zyję,ale niewiele potrafie zrobic czekałam az się doczekałam 😁 😁i dziś już jestem z powrotem
piszecie o pobolewaniach mnie tez ostatnio pobolewa brzusio to tu to tam ale delikatnie i postanowiłam nie panikować 🙂 myśle ze tam cały czas dzieciaczek się rozwija to muszę troszkę poczuc
Ruchów jeszcze nieczuję choć wydawało mi się ze czułam ostatnio takie delikatne pukanie puk puk 🙂 🙂
a jak u Was dziewczyny czujecie już swoje maleństwa??(u mnie tylko ciągle bulgotki w brzuchu )
pozdrawiam!! 😁 😁

• Mamusia
kamiska
ja nie czuje. czasem (moze raz dziennie ) wewnetrznie uslysze puk, a czasem puk puk, ale raczej wydaje mi sie ze to jelita(bo one cos mi mocno:P pracuja),ale bulgotek tez nie czuje-tylko jelita
za to brzuch mam megaaa 🙂

anczess
slodki brzuszek 🤪

• Mamusia
mph
no właśnie może to jelita a ja już bym chciała poczuć i tak sobie mysle ze może to już 🙂 🙂

dziewczyny mam jeszcze pytanko czy wybieracie sie na usg 3d czy moze juz bylyście?moj lekarz ma tylko 2 d usg bedzie dopiero gdzies ok 22 tyg a slyszałam ze między 18-22 tyg najlepiej widać maluszka w całości chciałabym isc pomierzyć szkraba no i maż sie juz nie moze doczekac 😁 😁
co myślicie o takim usg 3d 4d (jesli watek byl poruszany to z gory przepraszam ale nie przebrnelam przez wszystkie stronki) 😜

mph napisał(a):
kamiska
ja nie czuje. czasem (moze raz dziennie ) wewnetrznie uslysze puk, a czasem puk puk, ale raczej wydaje mi sie ze to jelita(bo one cos mi mocno:P pracuja),ale bulgotek tez nie czuje-tylko jelita

anczess
slodki brzuszek 🤪

Marta 🙂Jestes 😁

mph napisał(a):
kamiska

anczess
slodki brzuszek 🤪

pokaz brzucha 😉

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
kamiska

anczess
slodki brzuszek 🤪

pokaz brzucha 😉

pokarze pokarze jak sobie fote strzele 😉

• Mamusia
kamiska napisał(a):
mph
no właśnie może to jelita a ja już bym chciała poczuć i tak sobie mysle ze może to już 🙂 🙂

dziewczyny mam jeszcze pytanko czy wybieracie sie na usg 3d czy moze juz bylyście?moj lekarz ma tylko 2 d usg bedzie dopiero gdzies ok 22 tyg a slyszałam ze między 18-22 tyg najlepiej widać maluszka w całości chciałabym isc pomierzyć szkraba no i maż sie juz nie moze doczekac 😁 😁
co myślicie o takim usg 3d 4d (jesli watek byl poruszany to z gory przepraszam ale nie przebrnelam przez wszystkie stronki) 😜

co do 4d to moj lekarz ma takie usg i napewno poprosze by zmienil mi obraz, ale kolo 25tc bo wtedy fajnie widac juz.

mph napisał(a):
AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
kamiska

anczess
slodki brzuszek 🤪

pokaz brzucha 😉

pokarze pokarze jak sobie fote strzele 😉

czekamy 🤪

mph napisał(a):
kamiska napisał(a):
mph

co do 4d to moj lekarz ma takie usg i napewno poprosze by zmienil mi obraz, ale kolo 25tc bo wtedy fajnie widac juz.

a ja z kolei slyszalam,ze miedzy 18-20tyg.czy nawet 22tyg ciazy lepiej robic,poniewaz dzieciaczek jest w calosci widoczny,a pozniej w kawalkach,tzn.poszczegolnych odcinkach..hm...

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
kamiska napisał(a):
mph

a ja z kolei slyszalam,ze miedzy 18-20tyg.czy nawet 22tyg ciazy lepiej robic,poniewaz dzieciaczek jest w calosci widoczny,a pozniej w kawalkach,tzn.poszczegolnych odcinkach..hm...

tak-to prawda.wlasnie mialam tez to napisac heee

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
mph napisał(a):
kamiska napisał(a):
mph

tak-to prawda.wlasnie mialam tez to napisac heee

A co do samopoczucia ,to kurcze jakies takie przeziebienie chyba mnie dopadlo,nie mam węchu ,smaku ogólnie powonienia ,mezulek wrocil z nocki, zrobil mi sniadanko pyszne pewnie (troche czulam).. a teraz sobie spi,a przy nim i mi sie nie chce z wyrka wynurzac,tak tu milo i cieplo 😉leniuchowo 😜
P.S.-poprosze o pomysla na obiadek ,myslalam o pomidorowej....ale sama juz niewiem,bo chocby w niedziele zachcialo mi sie salatki(kukurydza,fasolka czerwona ,groszek tunczyk,oliwki,ogorek kiszony,i inne) a gdy juz ja wykonalam,to...nie chcialo mi sie juz 😁,za to ciasto z budyniem,jablkami i kruszonka ...jeszcze cieplutki muciłam 😁
Nie zdecydowana cosik ostatnio jestem 😮

• Mamusia
kamiska napisał(a):
jednym slowem polecacie zrobic takie usg miedzy 18-22 😁 😁
fajnie mysle ze sie zapisze 🙂

polecamy zrobic usg prenatalne 🙂 w tym okresie.
4d to tylko dodatek, aby miec fajna pamiatke.
lekarze czasto lacza badanie prenatalne nr 2 z usg 4d- zatem wowczas polecam 🙂

kamiska napisał(a):

Ja tez mysle o tym,jednak z drugiej strony koszt jest naprawde nie maly,teraz tyle wydatkow,ze szczerze powiedziawszy niewiem czy zdecyduje sie na te usg,jednak z drugiej str.korci mnie niesamowicie cholerka ,to jest taka pamiatka...sama niewiem ...Jakos ost.miesiace kiedy jestem w domu krucho z kaska ...Mam sporo mniej do wyplatki(wiadomo duza czesc wyplaty dostawalam w kopercie-z wiadomego powodu... 🤢) Dobrze ze moj maz ma nie zla pensje,ale itak trzeba sie zastanowic przy wydatkach,chcac cos odlozyc ...no niestety....

• Mamusia
AsiulkaZG83 napisał(a):
kamiska napisał(a):

Ja tez mysle o tym,jednak z drugiej strony koszt jest naprawde nie maly,teraz tyle wydatkow,ze szczerze powiedziawszy niewiem czy zdecyduje sie na te usg,jednak z drugiej str.korci mnie niesamowicie cholerka ,to jest taka pamiatka...sama niewiem ...Jakos ost.miesiace kiedy jestem w domu krucho z kaska ...Mam sporo mniej do wyplatki(wiadomo duza czesc wyplaty dostawalam w kopercie-z wiadomego poodu... 🤢) Dobrze ze moj maz ma nie zla pensje,ale itak trzeba sie zastanowic przy wydatkach,chcac cos odlozyc ...no niestety....
Skąd ja to znam 🙂 🙂dlatego tez tak dopytuje

• Mamusia
kamiska napisał(a):
aha no tak slyszalam to usg prenatalne=usg polowkowe tak?
mysle ze kazdy lekarz wykonuje takie badanie bo jest obowiazkowe(tak slyszalam)

usg prenetalne nr 2 z 3 =polowkowe
ale niestety nie wszyscy lekarze wykonuja te badania,a one sa najwazniejsze, dlatego takim lekarzom mowimy NIE;p

Moj maz sie niekiedy ze mnie smieje,ze zrobilam sie sknera ostatnio,ale ja juz tak mam w ciazy ,martwie sie ,zeby nic dzidzi nie brakowalo...Przed ciaza to bylo hura bura ,na lewo i prawo sie przepuszczalo kaske ,starczalo na wszystko a zabawic sie tez trzeba bylo,a teraz zmiany u mnie masakryczne ,wiekszosc osob ktore mnie znaly patrzy na mnie z otwrtą buzia i dziwi jak to sie zmienilam 😁