Skocz do zawartości

mamuśki na diecie dukana;) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 622
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Monia czytam i beczę, że Wam tak super idzie... znaczy cieszę się razem z Wami ale sama też bym chciała...
nie piszę nic bo ostatnio mam takie dni na literkę k. i h.:/

dół, dół, dół....

A humor poprawiam słodkim...

• Mamusia
Cześć! Mi też jak waga podskoczyła o 1kg tak stoi 🤨 Zamiast 5kg jest minus 4, a dzisiaj kończę 3 tydzień. Mało 🤨 ale z drugiej strony może lepiej,e powoli bo robi mi się brzydki brzuch. Czuję,że już będę tylko w jednoczęściowym kostiumie chodzić.

Czytałam na forum dukanowskim,że takie zastoje wagi dość często się zdarzają. Trzeba wtedy przeanalizować czy wszystko dobrze się robi i cierpliwie dalej dukać.

• Mamusia
Amelia ja polecam po raz kolejny vichy...Ja miałam taki gel kiedyś lipometric...zajebisty na brzuch..pośladki...Teraz widziałam jakaś nowość w aptece właśnie z vichy...cellu coś tam..pózniej Ci linki podrzucę...102 zeta,ale wydaje mi sie ,ze warto.Ja w piątek kupuje na 100 to Wam powiem czy warto...
Gosia głowa do góry i błagam nie top smutków w budyniu 😉...czy czekoladzie 😮...Pamietaj Kochana o tej zarazie jojo....
Idę piec chlebuś
😘 😘 😘 😘

• Mamusia
Marzi ja do salatki greckiej dodaje tak ogórek zielony,pomidorki cherry,czerwoną cebulę,paprykę czerwoną lub żółtą,sałatę lodową,czarne oliwki...no i feta i do tego koniecznie sos czosnkowy...tylko pamiętaj o serku typu light... 🙂
Co do tych geli anty,to ide luknąć na allegro....
Kama nie ładnie,nie ładnie...ale ja tez zaczęłam palic niedawno ☺️
Miłej i produktywnej nocki 😉

• Mamusia
Marzi ja zawsze sama robiłam 🙂....Wcześniej...2 łyżki majonezu,2 łyżki kwaśnej śmietany,koperek,1 lub 2 ząbki czosnku przeciśnięte,sól,pieprz 😜...a teraz....serek homo 3 % lub jogurt naturalny i reszta tk jak poprzednio 😜
A w ogóle to DZIEŃ DOBRY KRUSZYNKI
🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
KOMSI- normalnie chylę czoła 😎 Jak ja nie lubię biegać!

Mam nadzieję,że skończył mi się już zastój wagowy bo dzisiejszy pomiar masy (:lol 🙂 jest niższy!

Strasznie dzisiaj u nas zimno,więc niestety spacer będzie krótki (do przedszkola i spowrotem) czyli ok 20 minut. ?Raczej za dużo tkanki tłuszczowej przy nim nie spalę 🤢

• Mamusia
WITAM
JA NA CHWILE BO ZARAZ ZMYKAMY DO TESCIOWEJ
SKONCZYLAM WLASNIE CWICZYC I TAK SIE ZASTANAWIAM MOZE I JA DZI WIECZORKIEM SIE GDZIES PRZEBIEGNE 😉
JUZ POSTANOWIONE OD KWIETNIA SILOWNIA I FITNESS,GADALAM Z KOLEZANKA I BEDZIEMY RAZEM CWICZYC,DO TEGO KARNET WYKUPIE NA SOLARIUM I JUZ 😉 W LATO LASKA JAK NIC

MAM PYTANIE CZY MOGE PRZY KARMIENIU CHODZIC NA SOLARIUM ,MOZE TO GLUPIE ALE WOLE SIE SPYTAC?

POWIEM WAM ZE BARDZO MALO JEM,DWA MALUSKIE POSILKI I CHYBA MOJ ZOLADEK JUZ SIE SKURCZYL BO GLODU NIE ODCZUWAM AZ TAKIEGO DUZEGO,CIEKAWE ILE WARZE???

MAXARA,CZYLI TEN SOSIK TO TAK JOGURT NATURALNY,2 ZABKI CZOSNKU ,SOL ,PIEPRZ I TO WSZYSTKO TAK?CZY SMIETANE TEZ JESZCZE DO TEGO?

• Mamusia
Marzi co do sosu to jak chcesz dietetyczny to na samym jogurcie lub serku homo,bo gęściejszy jest...ale szczerze przyznam ,ze najlepszy jest ten ze śmietana i majonezem 😜...
Co do solarium i karmienia,to śmiało mozesz isć...opalanie nie wpływa na mleczko...ja sama byłam kilka razy w zeszłym roku,a i teraz planuję...ale to tak od marca zeby na słoneczko wyjsc już podpalona lekko 😁

• Mamusia
tzatziki to sie zowie, moj maz jest miszczem w tym 😉 i odkad przeszlam na diete robi to wlasnie z serkiem i jogurtem niskoprocentowym 😉 uweilbiam warzywa na parze i w tym moczyc, i kielbaksi z grilla tez moczyc w tych tzatzikach 😉 mniamiii 😉
Ja po spacerze z mlodym no cieplo jak cholera do tego piekne slonce uwielbiam wiosne!!! 😎pomimo ze kalendarzowa zima 😜

• Mamusia
a co do solarki, to ja jakos sie odzwyczailam, ostatni raz bylam w pazdierniku niewiedzac ze jestem w ciazy i jakos mi nie spieszno 😉a co do zmienjszenia zoladka to racja, jak sie tak go przetrzyma i mniej je to w kocnu nie hjest sie glodnym 😉i sie je bo trzeba 😉

• Mamusia
maxara napisał(a):
Karola ja z surimi zawsze jajecznice robiłam....podsmażone surimi do tego grzaneczki tak drobno pokrojony chlebuś i podsmazony i to na patelnię ,zalewasz rozbełtanym jajkiem i mniam

normalnie aż sobie zaraz zrobie 🙂
dzięki 🙂ja dziś popołudniu z dzieckiem na małpim gaju byłam na urodzinkąch jego kolegi z przedszkola 🙂 wróciłam padnięta 🙂
za to w sobotę, czeka mnie powtórka tym razem synka 🙂

no podziwiam bieganie 🙂 ja mam spacer o 6-tej do przedszkola i pracy 😞 a dziś było -14 !!!
miłego wieczoru ide pomieszkać troszkę 🙂