Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Bajko dzieki za mile słowko 🙂
Carpioo faktycznie idziesz jak burza z ta praca 😉 i bardzo dobrze 😉Jagodka bedzie duma z mamy 😉
Zuziaczku miesiac to juz tuz tuz 😉 a noz Maja zechce sie urodzic przed terminem 😉kurde ale emocje 😉
Kasiuczka fajne foto 😉niezla pileczka Ci wyskoczyła 😉ja nawet nie patrze ile cm 😜
Iris tez mi sie widzi ze to nowe foto 😉superasne 😉
Anetko ten link był super 😉podziwiam,bo ja bym swojego tylka oblanego celulitem nie pokazała 😉

Dziewczyny moze faktycznie jest cos z tymi frytkami bo ja wczoraj tez musialam zaliczyc porcje i przepic pepsi 😉fajnie,ze nie tylko ja mam takie skłonnosci,przynajmniej tak sumienie nie gryzie 😉

• Mamusia
Ja jak bylam u lekarza na wizycie to mi mowil ze głowka dziecka sie obnizyla i ze moge sie szykowac powoli za dwa tygodnie 🙂
Ale ja to tam nie wierze 🙂 Ja mam przeczucie ze urodze po terminie...
Kasiuszka ja Ciebie tez przebijam bo mam 105cm w brzuszku;p;p;p
Dzisaj dziewczyny bylam na KTG i lezałam sobietak przez40min i sluchałam serduszka Julci i wpewnym momencie az mi łzy w oczach stanely na mysl ze bije we mnie jeszcze takie małe serduszko 🙂 Cos pieknegoooo!!!!

Witajcie Dziewczynki 🙂
Piękne nowe zdjęcia Brzusiów 🙂

A ja już po wizycie 🙂 Synek miewa się dobrze, pokazał dziś tylko swoje klejnoty i nawet zdjęcie dostałam... Choć ja to chciałam zdjęcie buźki, ale chyba na przekór mamusi odwrócił się dupcią i więcej nie chciał pokazać 🙂
Maluszek waży 2771g 🙂 aż jestem w szoku... , bo w ciągu 3tyg przybrał prawie 900g 🙂 Gin stwierdził, że będzie duży... Zbadał mnie i powiedział, że nie zanosi się, że wcześnie się urodzi, bo wszystko jest jak trzeba. Więc trza czekać 🙂
A.. i też zrobiłam sobie to badania na paciorkowca. Sama zanosiłam to, co pobrali do laboratorium, zapłaciłam 30zł,.. w sumie nie wiem czemu nie dostałam na to badanie skierowania... Ale i tak nie mogę narzekać, bo wizyty od początku mam darmowe a to bardzo dużo 🙂

Ogromnie się cieszę, że z Adasiem Krzysiem wszystko ok, że tak pięknie rośnie 🙂 Mój Mąż urodził się malutki 2.2kg, a był donoszony; ja z tego co pamiętam 😉 2.9kg... Emilka 3.72kg... A synek tu na dużego pączusia mi rośnie 🙂 hehe Ale dobrze, będzie co potrzymać od początku 😁 😁 😁

• Mamusia
hej Laseczki 🙂
Carpioo to już jestes praktycznie mgr 😁 została ostatnia prosta i po wszystkim 😁
Irisku tak z profilu to ja wycofuje się z tego że mamy podobne brzusie mój wielki jest jak balon 😉 😘 a Twój śliczny jak z katalogu brzuszków ciążowych 🤪

a wiecie że i mi smaki jakieś dziwne się zaczęły a raczej wróciły te z przed ciąży 🙂 czyli mięsko i takie tam 🙂

A z tymi smakami to faktycznie ciekawe , jak teraz napisałaś to też się kapnęłam , że zaczęłam pożerać wszystko co słodkie , a prawie całą ciążę słodkie mnie obrzydzało prawie że...

• Mamusia
Wróciłam od lekarza 😉
Bartuś warzy 3,400 🤪 tętno Niuniusia 139
A ja 62 kg uff... 😮

następna wizyta 28 ale lekarz stwierdził że mogę szybciej urodzić 😉 i oby tak też było ;p

Akneri
Super wieści kochana 😉
Duży chłopaczek 😁

Edyta super Duuży chłopak faktycznie już gotowy do drogi 🙂
co do szczepień to obowiązkowe nie powinny być płatne, chyba że chcesz jakąś tam lepszą wersje szczepionki tylko nie pamiętam na co to płacisz, ale już mówie o starszym dziecku nie noworodku

edytak napisał(a):
Wróciłam od lekarza 😉
A ja 62 kg uff... 😮

następna wizyta 28 ale lekarz stwierdził że mogę szybciej urodzić 😉 i oby tak też było ;p

Akneri
Super wieści kochana 😉
Duży chłopaczek 😁

Ale Bartuś już duży jest 🙂 Ja pierdzielę , ale emocje , jesteśmy na finiszu i co niektóre mogą już rodzić . Normalnie łezka mi poleciała...

Gosiu, podstawowe szczepienia są bezpłatne, tak jak pisze Basienka. Czasem Maluszek ma 2 ukucia, czasem chyba coś do picia. My wybraliśmy przy Emilce takie zintegrowane szczepienia i wtedy było jedno ukucie za 120zł... Trochę dużo, ale Tatuś stwierdził, że nie będą kuć za dużo jej córki 😉
Teraz w sumie nie wiem czy też się zdecydujemy, bo trochę krucho z kasą... A te pierwsze szczepienia są od 6tyg życia do pół roku co 6tyg z tego co pamiętam. Później już rzadziej... chyba 8mc i na roczek. I na razie mamy spokój 🙂
Dodatkowo zapewne każdy maluszek będzie kierowany na badanie bioderek, czy wszystko jest ok 🙂 to ok 6tyg się idzie 🙂

Edytko gratuluję, Synuś pięknie rośnie! i oby tak dalej 🙂 jak doczeka do terminu to i 4kg będzie 😁

• Mamusia
edytak napisał(a):
Wróciłam od lekarza 😉
A ja 62 kg uff... 😮

Edytka 😁 🤪 😁 No to Bartulek gotowy do wyklucia 🙂 a Ciotki Forumowe czekają 😁

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/703/dsc05009k.jpg/][IMG]http://img703.imageshack.us/img703/5373/dsc05009k.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

klejnoty Adasia Krzysia 🙂