Skocz do zawartości

PAŹDZIERNIK 2011 -STARTUJEMY | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Olalenka napisał(a):

Bachap bidoczku ty to się namęczysz. „Ładnie” się wszystko rozregulowało. Ale jak powtarza mój mąż „ to nie może potrwać długo”. A to masz takie skurcze bolące czy te przepowiadające?

No niestety są odczuwalne a czasem nawet dość silnie ale może coś to daje... nie wiem

• Odpowiedzi 14,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• carpioo

1197

• madziek84

788

• Iris

1191

• Zuziaczek

1030

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam Mamusie!! Bardzo dziękujemy za gratulacje 😉 My już troszkę ogarnęliśmy się we własnym domku, ale ciągle uczymy się siebie nawzajem, jak na razie Adaś nam nie utrudnia-jest przekochany 🙂 Śmiejemy się z mężem, że termin miałam na dzisiaj więc ma jeszcze czas, od jutra da nam o sobie znać 😁

Co do porodu to chciałam tylko powiedzieć wszystkim mamusiom, które są przed, że pomimo bólu, który jest ( u mnie potworne bóle krzyżowe, nie ustępujące w przerwie między skurczami 😞) nagroda jest bezcenna. Każda z nas jest w stanie zrobić to i 10 razy dla takiego szkrabka, uświadamiam sobie to ciąglę jak patrzę na Adasia. Kurcze kochałam go od samego początku, ale w momencie jak się urodził to kocham go po stokroć więcej 🙂

To co na nas spływa po wszystkim to macierzyństwo-nareszcie wiem jakie to uczucie!!!! Wspaniałe! Trzymajcie się tego dziewczynki, a ja trzymam kciuki!!

Irisku mój Kochany to chyba normalne , ja też się bałam dosłownie o wszystko , ale jak już się dowiedziałam o cesarce nie miałam nawet siły panikować ze zmęczenia. Kochana musi być wszystko dobrze. Przetrwałaś całe długie 9 miesięcy więc teraz cesarka to dla Ciebie pikuś 🙂 🙂 Jak już tam będziesz leżała my wszystkie będziemy z Tobą myślami :*

• Mamusia
och dziewczyny jak tak Was czytam to tak bardzo chciałabym móc pochwalić sie wam moim synusiem nowonarodzonym, ale on sie nie spieszy 😞 muszę być cierpliwa
nie mam żadnych symptomów porodowych, przynajmniej tak mi się wydaje
jak to jest??? zaczyna się nagle ????? czasem mam wrażenie że to sen że jestem w ciąży ....

• Mamusia
dzien dobry WSZYSTKIM 🙂
gratulacje dla nowych mamusiek 🙂 jak ja Wam zazdroszcze ze macie juz swoje pociechy, my juz 4 dzien po terminie i tu nadal cisza 🥴
wlasnie skonczylam pracowity poranek hehe zrobilam pranko posprzatalam domek i teraz nadrabiam Was kochane 🙂 moze sprzatanie przyspieszy cokolwiek 🙂
wyszlabym na spacerek ale tak zimno u mnie;/ czuc jakby przymrozek w powietrzu.
Nooo a wczoraj o 17 wypilam lyzke olejku rycynowego 😁 i nic!! nawet mnie nie pogonilo na kibelek no szok 😮 kolo godziny 19-20 czulam ze mi troszke niedobrze i jakby brzuch mnie bolal na okres ale po 30min wszystko minelo 😠

• Mamusia
olciak89 napisał(a):
dzien dobry WSZYSTKIM 🙂
gratulacje dla nowych mamusiek 🙂 jak ja Wam zazdroszcze ze macie juz swoje pociechy, my juz 4 dzien po terminie i tu nadal cisza 🥴
wlasnie skonczylam pracowity poranek hehe zrobilam pranko posprzatalam domek i teraz nadrabiam Was kochane 🙂 moze sprzatanie przyspieszy cokolwiek 🙂
wyszlabym na spacerek ale tak zimno u mnie;/ czuc jakby przymrozek w powietrzu.
Nooo a wczoraj o 17 wypilam lyzke olejku rycynowego 😁 i nic!! nawet mnie nie pogonilo na kibelek no szok 😮 kolo godziny 19-20 czulam ze mi troszke niedobrze i jakby brzuch mnie bolal na okres ale po 30min wszystko minelo 😠

Olciak Kochana, żeby przeczyściło to wyczytałam, żeby wypic od razu cały mały olejek to jest 3-4 łyżki 🙂 Nie martw się, ja jestem już 9 dni po terminie 🙂 i na mnie też nic nie działa 🙂

Atagusia Basienka_0 też się czuła wspaniale i nie miała żadnych skurczy i zobacz, dzisiaj już rodzi 🙂

Fredeczka rozpoczęła nas wysyp, ja zapisze się jako ciąża najdłużej przenoszona a ciekawi mnie kto zamknie tą tabelkę..do piątku to jeszcze wszystkie możemy się rozpakowac..

Akneri masz rację, same dziewuszki się rodziły to teraz czas na chłopaków! Iris w czwartek, to może do niej dołączysz? 🙂

• Mamusia

Olciak Kochana, żeby przeczyściło to wyczytałam, żeby wypic od razu cały mały olejek to jest 3-4 łyżki 🙂 Nie martw się, ja jestem już 9 dni po terminie 🙂 i na mnie też nic nie działa 🙂

o kurcze caly 😁jak sobie pomysle o jego konsystencji jak mi bylo dziwnie w buzi po nim to chyba odpuszcze 😁
poczekamy zobaczymy 🙂
jutro mam znowu wizyte u gina wiec zobaczymy czy sie cos zmienilo, wczoraj mi powiedzial ze nasz Kajtek wazy 3500 uhuhuh 😁

• Mamusia
olciak89 napisał(a):

o kurcze caly 😁jak sobie pomysle o jego konsystencji jak mi bylo dziwnie w buzi po nim to chyba odpuszcze 😁
poczekamy zobaczymy 🙂
jutro mam znowu wizyte u gina wiec zobaczymy czy sie cos zmienilo, wczoraj mi powiedzial ze nasz Kajtek wazy 3500 uhuhuh 😁

na 10 dzień powinien Cię skierowac do szpitala, ale trzymam kciuki, by sam chciał wyjsc na świat i nie był tak uparty jak moja córka 🙂

• Mamusia
Fajnie Anettko, że się odezwałaś. Do tego z taką radością piszesz o macierzyństwie. Ja też bym już chciała, jak z resztą wszystkie które jeszcze oczekują 😉 Kochaniutki ten Twój Adaś 😁

atagusia napisał(a):
och dziewczyny jak tak Was czytam to tak bardzo chciałabym móc pochwalić sie wam moim synusiem nowonarodzonym, ale on sie nie spieszy 😞 muszę być cierpliwa
nie mam żadnych symptomów porodowych, przynajmniej tak mi się wydaje
jak to jest??? zaczyna się nagle ????? czasem mam wrażenie że to sen że jestem w ciąży ....

Aguś ja przez poprzednie 3 tygodnie miałam przeróżne symptomy, przez które kilka razy myślałam, że rodzę … i nic. Chyba lepiej żeby tak nagle złapało. Popatrz się jak biedna Basia się męczy. Ja na szczęście od jakiś 4 dni mam spokój? Dziwne, a może i nie? Mała bardzo malutko się rusza. Brzuch mnie już tak nie pobolewa, nie napina się tak często, z kroczem też lepiej, skurczy mam dużo mniej. Tylko mdłości mam, ale to pikuś w porównaniu co było.
Zobaczysz na pewno się wszystko ruszy w odpowiednim momencie. A jak nie to tak jak u Kokosanki lekarze ci pomogą 😉

• Mamusia
nio póki dziewczyny zaczęły sie rozpakowywać to był luzik, ale jak sie czyta , że kolejne dzieciaczki pojawiają sie na świecie, to też już mocno się chce trzymać swoje maleństwo w ramionach.
My z mężem bardzo długo staralismy się o naszego Adasia, bo 2 lata i pewnie dlatego też nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć jak wygląda, dotknąć go, przytulić, pocałować, och sie rozmarzyłam, ale najważniejsze, że to tuż tuż 🙂

• Mamusia
atagusia napisał(a):
nio póki dziewczyny zaczęły sie rozpakowywać to był luzik, ale jak sie czyta , że kolejne dzieciaczki pojawiają sie na świecie, to też już mocno się chce trzymać swoje maleństwo w ramionach.
My z mężem bardzo długo staralismy się o naszego Adasia, bo 2 lata i pewnie dlatego też nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć jak wygląda, dotknąć go, przytulić, pocałować, och sie rozmarzyłam, ale najważniejsze, że to tuż tuż 🙂

Kochana, rozumiem dlaczego tak się niecierpliwisz..2 lata oczekiwania na dziecko a teraz Adaś jeszcze nie chce wyjsc..Zobaczysz, później szczęście będzie podwójne, bo i radośc z tego, że po 2 latach się udało i owoc tego w postaci kochanego Adasia!
Owszem, oczekiwanie stresuje, tym bardziej jak jest się już coraz bliżej rozwiązania lub po terminie (jak ja hihi), gdzie człowiek już zachodzi w głowę, co tu zrobic, by przyspieszyc a tu nic sie nie dzieje 🙂
ale dzisiaj jakaś cisza na forum 🙂

• Mamusia
atagusia napisał(a):

Kochana wiem co czujesz, sama bym juz chciała tulić Roksankę. W szczególności że na forum pojawiają się piękne, różowiutkie, kochaniutkie bobaski. Ale tak jak pisałaś to już tuż, tuż 😉 na nas też przyjdzie pora.

• Mamusia
Kochane brzuszki, nie pozostaje nam nic innego jak cieszyć się ostatnimi dniami naszego stanu. Głaszczmy się po brzuszkach, objadajmy się pysznościami i odpoczywajmy ile można 😁 🤪

Ja właśnie wciągnęłam pysznego śledzika i mam zamiar leniuchować do wieczora. No może obiadek zrobię 😉

• Mamusia
No to nieźle, druga fala październikowa 🙂

Czy te 10 dziewczynek zostanie na 3-cią falę ?
Czy będą tylko 2 ?

Ja niestety na chwilkę tylko, bo jak mała śpi to ja odciągam pokarm. Dziś mam prawdziwy nawał i jęczę jak kot w marcu...

Jesteśmy już w domku, wczoraj nas wypuścili po południu.
Niestety do Marzenki mnie nie wpuścili, bo nie można opuszczać swojego oddziału 😞