Skocz do zawartości

Sierpień 2009 | Forum o ciąży

kasia1986

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 13,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• goshe

2700

• kasia1986

3149

• marta1.cz

1884

• sandroos

1656

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tez dzisiaj caly dzien zalatwaiania...Jade szafe dokupic, bo jedna czesc nam sie jeszcze przyda bo sie z mezem spieramy 🙂 o miejsce...a poza tym pozniej swoje spodbniczki odnajduje na jego polce a go trafia ;D

No i walczyc z urzedasami... bo nasza niedoplata za wode mnie zestresowala...870 zl 😲 ciekawe skad, jak zeszly rok caly czas sama w domku siedzialam, bo maz w delegacji byl :0
Niech spadaja... 🙂

Na dodatek wczoraj juz druga w tym roku podwyzszka czynszu.. lapencje opadaja...

• Mamusia
Witajcie Mamuśki:*
Ja wczoraj dzwoniłam z tym łóżeczkiem i powiedziałam że na niedzielę mam termin porodu i chcę je widzieć najpóźniej dzisiaj (nie muszą wiedzieć że mam na wtorek:P) A mój mąż tak się zdenerwował że powiedział że jak dziś nie przywiozą to nie będzie kazał mi się denerwował i mam mu dać numer telefonu do nich i sam zadzwoni (chciałam mu po pracy oszczędzić nerwów. Z wymianą łóżeczka to za bardzo nie ma gdzie tutaj tego zrobić bo praktycznie wszędzie są bez szuflady a ja chcę z szufladą... no a do tego zasnęłam dopiero po 2 w nocy 😞 Dziś na 15 idę do lekarza, jeszcze muszę obiad zrobić, pranie i sprzątanie. Nie wiem jak się wyrobię. mam tylko nadzieję że wyniki będą dobre i że wrócę do domku aby to wszystko dokończyć.

marta1.cz napisał:
Ja jechałam najpierw autobusikiem na Górczyn, a później tramwajem na most teatralny i musiałam dojść trochę do Raszei i już nie miałam sił 🙂 A o powrocie to nie mówię 🙂 Tak więc podziwiam Cię...chociaż to może przez to, że nie przytyłaś dużo...za to ja mam juz pewnie ze 25 ponad 😲

Kurde naprawdę nie wiem co mam robić żeby tyle nie tyć ;/ Przecież na dietę nie pójdę 😞 Nigdy bym nie powiedziała, że dojadę do 80 kg 😮 Ale cóż....

Kaśka Ty mnie nie dobijaj z tym wyciskaniem Maluszka 🤪
Moja pewnie jeszcze trochę podrośnie...więc chyba jakoś będzie musiała wyleźć :laugh: Agatka urodziła synka ponad 4 kg więc też dam radę :P Tyle, że pewnie nieźle mnie porozrywa - chociaż patrzyłam to obwód główki ma troszkę ponad 32 więc to chyba nie jest aż tak dużo

Martuś nie martw się tą wagą. Pamietasz jak razem z Tobą się martwiłam, bo szłyśmy łeb w łeb z tą wagą. Ja w dniu porodu miałam 22kg do przodu. Choć nikt mi tyle nie dawał to taka była prawda. z początkowej wagi 80kg przy wzroście 176cm ważyłam 102kg 😞

Po powrocie do domu nie było już 9 kg, bo same zeszły. W tej chwili waże 88kg i muszę zrzucić jeszcze 9 kg bo w takiej wadze (79kg) czułam się najlepiej. Czyli od porodu muszę zrzucić 23 kg, z tego jak widzisz trochę ponad połowa za mną (poród 1,5 tyg. temu). Będzie OK zobaczycie.
Przy dziecku jest tyle rozterek i zaganiania, szczęścia i jednocześnie ruchu, że same się nie obejrzymy kiedy to zleci z nas 🙂

• Mamusia
Witam MAMUSKI 🙂.Tak czytam o waszych wagach i musze sie pochwalic ze przytylam tylko 11 kg,a dzisiaj sie wazylam i okazalo sie ze 1 kg mniej.Sama nie wiem jak to mozliwe:P.Poztym moja Dariulka w 33 tyg wazyla prawie 3400 🙂.Aagniesia6891 we wtorek bedziemy stresowac sie razem. 🙂

• Mamusia
Asia masz racje te kilogramy leca tak szybko ze naprawde nie macie sie dziewczyny czym przejmowac ze za duzo ich przybylo w ciazy 😁 ja juz waze 53,5 wiec juz 8,5 zeszlo w 2 tygodnie!!!jeszcze tylko 1,5kg i bedzie waga przed ciazy 😁
Aj Sandra mnie tez te rachunki dobijaja 🤢 a najgorszy prąd!
My bylismy dzisiaj u pediatry zobaczyc jak maluszek przybiera na wadze i wogole czy zdrowy no i przytyl w ciagu 2tyg 0,5kg 😁 jak wychodzilismy ze szpitala to spadl z 3100 do 2800 a teraz 3300 wazy kochane moje sloneczko policzki jak u chomiczka mu sie robia 🤪 16 wrzesnia na szczepienie idziemy i tak sie zastanawiam nad ta szczepionka na pneumokoki ale kurcze droga jest 300zl jedna dawka a jest ich 3 co 6tyg ale chyba jednak sie zdecydujemy bo podobno powiklania po tym sa ciezkie.. a Wy kochane bedziecie szczepily dzieciaczki na te nadobowiazkowe szczepionki??

• Mamusia
KOchane ja wróciłam od lekarza i właśnie robię mojemu obiad bo od jutra mam z tym spokój- idę do szpitala 😞 kurcze tydzień do terminu mi został a oni mnie zabierają do szpitala 😠 Ale nie do porodu bo brak jakichkolwiek skurczy tylko dlatego że mam złe wyniki moczu i obrzęki dosyć mocne 😠 Jak jutro będzie przyjmował mnie mój lekarz i na USG będzie wszystko ok to powiem jemu aby wywołał mi poród i będzie miał mnie już z głowy:P Ciekawe czy by na to poszedł??? 🤔 A ja jestem 16kg do przodu i mam nadzieję że zgubienie ich pójdzie mi tak szybko jak dziewczynkom:P

• Mamusia
goshe napisał:
16 wrzesnia na szczepienie idziemy i tak sie zastanawiam nad ta szczepionka na pneumokoki ale kurcze droga jest 300zl jedna dawka a jest ich 3 co 6tyg ale chyba jednak sie zdecydujemy bo podobno powiklania po tym sa ciezkie.. a Wy kochane bedziecie szczepily dzieciaczki na te nadobowiazkowe szczepionki??

Kochana ja na ten temat miałam na studiach i nie będę swojego synka szczepić. Tak jak powiedziała u nas wykładowczyni dobrze (prof. Sekułowicz) koło tego zrobili wielkie halo aby rodziców naciągnąć na wydatki a tak naprawdę wcale nie wzrosła liczba zachorowań na pneumokoki. (nie wiem jak teraz:P) po prostu chcą naciągnąć rodziców na wydatek a my jak byłyśmy małe to nie byłyśmy na to szczepione i powiedzcie mi która na to chorowała??? Ja raczej nie będę szczepić Alusia chyba że coś się zmieni:P

• Mamusia
Aga wiesz moze i dobrze ze idziesz teraz do szpitala bo wiesz Olus zobaczy oddzial z bliska to moze od razu zechce wyjsc 😁 mi sie wydaje ze nie wrocisz sama z tego szpitala 😁 😁 😁 a wynikami sie nie martw bo w szpitalu napewno cos na nie poradza 🙂

• Mamusia
Ja się tylko martwię aby nie było to zatrucie ciążowe. W sumie białka w moczu nie mam ale coś mam tam bardzo podwyższone i dlatego też idę. Jak to lekarz stwierdził "musimy sprawdzić czy złe wyniki moczu są powodem obrzęków czy obrzęki są wynikiem złego moczu". A ja od zeszłego tygodnia mam coś przeczucie że pod koniec tego tygodnia może przywitam się z syneczkiem 😁 i szczerze powiem że bardzo bym chciała aby to przeczucie się sprawdziło:P A w dwupaku raczej już nie wrócę chyba że wyniki będą dobre i nie będzie podstaw do wywoływania porodu:P

• Mamusia
Moim zdaniem to jest tylko naciąganie i ja raczej się nie zdecyduję. jakoś tyle moich znajomych ma dzieci i żadne nie chorowało na pneumokoki. Dlatego ja raczej się nie zdecyduję na to, bo tak trzeba było by jeszcze zaszczepić na inne choroby a po co dziecko narażać na niepotrzebny stres? Mało ma stresu że już przy pierwszym i kolejnym szczepieniu ma 3 wbicia igły? jakoś nie chcem mojego synka narażać na niepotrzebny ból...

• Mamusia
Boziu jak mnie dawno tu nie bylo ja wogole czasu nie mam jak mam mała 🙂).
Dzisiaj cos wogole mi wargi dretiweja mam nadzieje ze to minie ;D albo mala ze mnie tak wyciaga lub nerwobole 😜.
A co do szczepionek to mysmy w sumie zdecydowali ze bierzemy caly zestaw ale to szczepienie 6w1 zeby malej tyle nie kuc. Pierwsze szczepienie po wyjsciu ze szpitala bedzie miala 2 wrzesnia 😁 a 17 skonczylysmy miesiac taka duza juz jest 😜 a ten czas tak szybko leci :P
Agniesia ty jeszcze rodzic nie poszlas no w szoku jestem i czekam na wiadomosc 🙂.
Goshe jak sobie radzisz z maluszkiem daje ci popalic czy spokojnie macie 🙂

• Mamusia
Witam
Ja już trzeci dzień po terminie. Nic się nie dzieje. Wszelkie wytropione na necie sposoby zawiodły.. I jeszcze ten "fantastyczny" upał 😮
Oczywiście gdziekolwiek nie wyjdę czeka mnie komentarz :"Boże, Aga ty się jeszcze kulasz??!!".. Bądź teksty "mądrych" ciotek i sąsiadek: "ooo, ty to jeszcze długo nie urodzisz, masz brzuch za wysoko, (bądź za bardzo wysunięty do przodu, bądź za bardzo na boki w zależności jak tam się komu upodoba)"..

Jeszcze kilka dni i zacznę po wszystkich krzyczeć 😉 moja cierpliwość powoli się wyczerpuje.

Szkoda mi tej małej, taka już wieeeeeeeeelka i tak się musi biedaczka gnieść w tym brzuchu. Ani nóżki wyprostować, ani obrócić się na drugi bok.. Chyba nawet ma gorzej niż ja, więc jej powinno bardziej na wyjściu zależeć :P

Macie też takie wrażenie, że tym naszym bomblom to musi być strasznie niewygodnie??..

• Mamusia
aga2011 ja mam wrażenie że mojemu bąbelkowi jest w brzuszku za wygodnie i że chętnie jeszcze by został na troszkę bo skurczy w ogóle nie mam... A będę Was informować na bieżąco co się dzieje z moim Alusiem. Może jutro na przyjęciu do szpitala potwierdzą mi płeć, no chyba że znowu trafię na tego kretyna co ostatnio 😠 A właśnie Paula mi napisała że ona z tego powodu co ja jutro idę do szpitala to ona miała cesarkę... 🤨 Kurcze a ja chcę spróbować urodzić o własnych siłach... No ale skoro sązłewyniki moczu to nie wiem czy będą ryzykować naturalnym porodem aby jakiegoś zakażenia nie było... I Dorcia mi napisała że jest u niej i Julci wszystko w porządku a nie odwiedza nas bo ma laptop w naprawie 😉

• Mamusia
no to Aga trzymaj się w tym szpitalu,będzie dobrze zobaczysz,za kilka dni pewnie wrócisz do domku już z Alusiem 🙂W szpitalu będziesz przynajmniej pod dobrą opieką,a napewno jeśli zaniepokoi ich coś w wynikach to Ci poród wywołają,bo te kilka dni już i tak nic nie zmienią dla dziecka.Także czekamy na wiadomość,żeby założyć nowy wątek o narodzinach Olka 🙂 🙂Powodzonka!!!!

Ja jutro idę na powtórne badania i zobaczymy czy sie coś poprawiło,czy wręcz przeciwnie.Troszkę się boję.

Dobrze,że Agatka już jutro wraca do domu bo tak jak Martuś mówisz przynajmniej nam powie co i jak w Raszei 🙂 🙂

Ja dzisiaj byłam u kumpeli w gabinecie na pedicure.Uśmiałam się,że teraz mogę jechać rodzić z zadbanymi stópkami.Swoją drogą ta moja kumpela też jest w ciąży,to chyba zaraźliwe 😜

Dzisiaj zrobiłam tyle kilometrów,że nawet nie wiem jak dałam radę,jak wyszłam o 9 rano z domu to wróciłam dopiero koło 18.00.Podobno,żeby urodzić i mieć lżejszy poród trzeba dużo chodzić,a potem wziąść gorącą kąpiel 🙂tak słyszałam od babci 🙂Podobno pomaga tym przenoszonym 🙂

• Mamusia
Aga2011 wiem o czym mówisz z gadaniem ludzi 🙂 Mnie też każdy pyta...co..jeszcze nie urodzilas? Juz powoli mam dośc, bo rzeczywiście nie wyglądam ostatnio najpiękniej i zresztą nawet nie czuję się za dobrze...a tu jeszcze takie pytania!! Jak urodzę to dam wszystkim znac!!!
Jeśli chodzi o wygodę maluszka to juz sama nie wiem komu gorzej 🙂 Ale moje Maleństwo to już się naprawdę proawie nie rusza...coraz mniej...nadal się jednak pręży więc po tym wiem że z nią wszystko jest oki. Leniuszek z niej...tylko pewnie je ( bo często ma czkawkę :P ) i śpi. Oby była taka grzeczna po porodzie.

Agniesia lekarze wybiorą to co najlepsze dla Ciebie i Alusia więc nie zamartwiaj się na zapas. Jeśli nie będzie innego wyjścia to przecież cesarka też jest do przeżycia...zresztą zobacz jak dziewczyny dobrze się po niej czują 😉 Będziemy za Ciebie trzymać kciuki 🙂

To dobrze, że u Dorci wszystko oki. )

• Mamusia
hej 🙂
Dziewczyny to juz Wasza koncoweczka i zycze Wam cierpliwosci,bo wiem,ze to oczekiwanie najgorsze!No i oczywiscie co najwazniejsze lekkich porodow i przecudnych,zdrowiutkich dzieciaczkow!!! 🙂)Czas leci jak szalony i niedlugo bedziecie sie cieszyc jak ja swoja 4miesieczna Amelką!!Trzymajcie sie 🙂)

• Mamusia
Ineczko to nieźle poszalałaś z tą wyprawą 🙂 Ja też zdecydowałam, że w piątek pójdę ( jak nie urodzę w tym czasie) na badanie moczy pomimo tego, że lekarz mi nie zlecił, bo martwię się, że puchnę i skóra mnie coś ostatnio swędzi 🥴 Niby miałam robione badanie, ale ponad 2 tyg temu więc w tym czasie mogło się coś przypałętać...chociaż mam nadzieję, że jednak będzie dobrze.

No a w niedzielę znowu na ktg...będę już wtedy dzień po terminie...a w razie czego w poniedziałek znowu do szpitala na badanie. Mam nadzieję, że jednak nie zdążę 😎

• Mamusia
Inka to ja juz powinnam urodzic z 3 tygodnie temu 😞(
A widzicie jak to jest nie ma reguly..Beda chcialy wyjsc to wyjda 😁
Mycie okien i to wszystko pierdoly 😁

Heh, ide do sklepu po pojemnik, bo zaraz nie wytryzmam, a na badanka ide...Heh i glodna jak wilk jestem 🙂

Dzisiaj misja specjalna, zostaje z chrzesiakiem 6 miesiecznym i jego 3 letnia mega nieznosna siostrzyczka :P

• Mamusia
Ja już byłam na badaniach,teraz czekam do 15 na wyniki.
Prawda,że dzieciaczki wyjdą wtedy kiedy będą chciały,ale na koniec ciąży można wypróbować wszystkie,napewno nie zaszkodzi:P
Ciekawe co tam Agniesia w tym szpitalu...
Życzę wszystkim miłego dnia i cierpliwosci 🙃 😘.pa pa

• Mamusia
Inka Ty to masz sile 😁 tyle chodzenia jeszcze w takie upaly 🙂 ale moze beda rezultaty zobaczymy 😁 😁 😁

Asnet wiesz moj to sie budzi na jedzonko tak co 2,5 - 3h w nocy wiec nawet sie wysypiam 😁 ale od 3 dni chyba zaczynaja mu sie kolki bo wrzeszczy wnieboglosy i to codziennie ok 18 przez ok 20 min ehh a wczoraj to jak bylam z nim na spacerku w parku to zglodnial i musialam wyciagnac cyca i go nakarmic heheh dzisiaj w galerii to samo heh co za glodomorek dobrze ze w smyku byl pokoj dla matek i dzieciaczkow do przewijania i karmienia 😁 😁

a i dziewczynki co do pieluszek to nie wiem jak u Was ale ja tych pieluch HAGGIS nikomu bym nie polecila 😠 normalnie przeciekaja 😠 (zeby nie bylo czesto zmianiam pieluszke 🙂ale i tak maluch ma mokre ubranko 😞 )