Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Milciasiedze na kółku poporodowym ale i tak boli. W nocy tak mnie zaczęło samo z siebie boleć że musiałam wziąść pylargine. Podmywam się też tamtun rossa, troche pomaga. Co do strojenia to nie mam póki co na to czasu, muszę jakoś nauczyć się nowego porządku dnia. Od czasu porodu nie byłam na dworze. I mam dziewczyny pytanie, czy wy witamine K zaczęłyście podawac gdy dzidzia skonczyla 15 dni czy nie, no i od kiedy witamina D. Ja mam zamiar jutro isc do przychodni bo nic nie wiem na temat zdrowia małej.

W dodtaku w nocy nie spie bo sie boje tzw smierci lozeczkowej tylko czuwam.

No i mam jeszcze jeden problem, jak mała zasypia przy cycu to jej sie nie odbija, klade ja wtedy na boczku, ale nie zauwazylam by jej sie cos odbijało?

Napiszcie cos niecos bo panikuje 🙂

• Mamusia
willsonka napisał:
Milciasiedze na kółku poporodowym ale i tak boli. W nocy tak mnie zaczęło samo z siebie boleć że musiałam wziąść pylargine. Podmywam się też tamtun rossa, troche pomaga. Co do strojenia to nie mam póki co na to czasu, muszę jakoś nauczyć się nowego porządku dnia. Od czasu porodu nie byłam na dworze. I mam dziewczyny pytanie, czy wy witamine K zaczęłyście podawac gdy dzidzia skonczyla 15 dni czy nie, no i od kiedy witamina D. Ja mam zamiar jutro isc do przychodni bo nic nie wiem na temat zdrowia małej.

W dodtaku w nocy nie spie bo sie boje tzw smierci lozeczkowej tylko czuwam.

No i mam jeszcze jeden problem, jak mała zasypia przy cycu to jej sie nie odbija, klade ja wtedy na boczku, ale nie zauwazylam by jej sie cos odbijało?

Napiszcie cos niecos bo panikuje 🙂
to współczuje 😞musieli cie nieźle naciąć.co do witaminki K to ja podaje cebion multi i zaczełam troszke wczesniej niz po skonczeniu 2 tyg.ale to mi lekarz zalecił.witamine D tez jakos tak daje.podaje to w kapsułkach bo mam jeszcze po Kamilku.ale lepsze w dozowaniu sa kropelki.a położna środowiskowa do ciebie nie przyszła jeszcze?zgłaszałas jej urodzenie córci?ona ci powie wszysciutko 🙂

• Mamusia
co do witaminy D3 to w czasie lata....nie ma na nią takiego zapotrzebowania wiec sie nie martw.pamietam ze za kazdym razem jak tylko lato sie zaczynało to lekarz kazał zmniejszyc dawke....co do śmierci łóżeczkowej hm...tez sie obawiam ale staram sie nie zwariowac i powtarzam sobie ze to mnie nie dotyczy!jest cos takiego na rynku co mozesz zakupic i ci sprawdza oddech u dzidzi.a jak jest cos nie tak to piszczy i napewno sie obudzisz.....ja nie sprawdzałam tego.nie martw sie kochana bedzie dobrze.....tylko jak tu sie o swojego maluszka nie martwic 🙂co do karmienia i zasypiania przy cycu to u mnie poczatkowo tez tak było z Wojtusiem.... zasypiał biedny a po jakims czasie zaczął go bolec brzuszek i strasznie sie spinał!!!! 😞i płakał.staraj sie wyczuć kiedy Małgosia juz nie je....wtedy żuchwa nie pracuje tak intensywnie,no i nie słychac przełykania.to wyciagaj wtedy brodawke (oczywiscie nie jak ci ssie bo strasznie boli hehe)i wtedy staraj sie ją odbekać.nie za każdym razem sie udaje ale dojdziesz do wprawy. 🙂no a na odbekniecie trza czasem czekac dobre pare minut...czasem mam dosc poklepywania ale watro 🙂trzymam kciuki Aniu.i nie martw sie 😉oklask dla ciebie na zachete 🙂

• Mamusia
hej kropeczek w koncu sie połapiesz i prawie wszystko wróci do normy 🙂wiadomo ze dzidzius robi troszku zamieszania ale da sie to ogarnać i rozplanowac.... 🙂wiem bo jakos daje rade z trójeczka co nie jest proste 🙂i czasem zanim wyjde na spacer to mija godzina 🙂masakra.....kocioł straszny....

• Mamusia
hej laseczki..ja powoli sie juz ucze nowego rytmu..nie jest wcale tak żle jak mi sie na poczatku wydawało 🙂i powoli znajduje czas na wszystko 😁 😁
Willsonka kladzenie na boczku jest po to,ze jak dzidzi sie nie odbiło to w razie ulania nic się jej nie stanie..
o śmierci łozeczkowej tez czeto mysle..podobno dzidzia na brzuszku spac nie moze...ale nie daje ie zwariowac 🙂tez uwazam,ze mnie to nie dotyczy...a na to krocze to mi nadmanganian potasu pomagał..i płyn oillan do kąpieli dermatologicznej...lałam do miski i w niej siadałam:P potem skóra jest tak fajnie natłuszczona 🙂no i w tantum rosa też 🙂no i wietrz krocze...ja mialam na poczatku z tym problemy bo ciągle ktos u mnie siedział 😠 ale z czasem ból bedzie coraz mniejszy 🙂
ej no Milcia ja to Cie podziwiam z tymi dzieciakami tak rade dajesz...zwłaszcza ,ze Kamilek tez jest jeszcze malutki 🙂mój wielki szacunek 🙂

• Mamusia
hej 🙂Ania mnie lakarka poradziła zebym zaczeła szeroko pieluchowac i tak do 21szego do usg bioderek.bo dopiero na taka date ie załapałam.czyli własnie tetra na pampersa...a najlepiej recznik.bo jest jeszcze szerzej.mój Kamilek przy pierwszych dwóch kontrolach miał przykurcz. ale przeszło.wiec warto!!!pewnie dzidzi bedzie nie bardzo wygodnie no ale co zrobic.wilsonka ten nadmanganian jest super na krocze!!ja to tak sie zanurzyłam to nic tylko bym sidziała w miedniczce hihi taka ulga.no i to wietrzenie.najlepiej dla ciebie gdybys dalej chodziła w tych majciorkach poporodowych i własnie w koszuli...az nie przejdzie.oj mamuski co sie tak obijacie z tym wchodzeniem na forum!!!! 😠 dac im dzidzie i zapominaja o wszystkim 😁

• Mamusia
oj milcia ja cie podziwiam bo 3 dzieci i masz jeszcze czas na forum. Ja chodze jak scieta i to krocze mnie boli. Jestem ciekawa jak dlugo bedzie sie goic. mala co chwile chce cyca. W sumie ciesze sie bo po wyksciu ze szpitala byl maly kryzys bo w szpitalu dokarmiali butelka i potem mala nie chciala cyca. No ale jakos to pokonalysmy i teraz mala nie wyobraza sobie zycia bez cyca 🙂

• Mamusia
gratulacje justiks
korzystam z chwili wolnego czasu i weszłam na forum! 🙂
to prawda że teraz jest mniej czasu bo dzieci pochłaniają nam każdą wolną chwilę ale dla takich chwil warto żyć! 🙂
Ja Marcelka karmię już bez silikonowych nakładek. 🙂 W nocy wstaję tylko raz albo dwa a przez dzień to nie zliczę ile razy daje mu cyca! ale to dobrze bo w szpitalu dużo spadł mi z wagi a teraz nadrabia! 🙂 w dzień chodzimy na spacer a potem tak ładnie śpi! Strasznie nie lubi się kąpać. jego wrzaski słychać chyba na całej ulicy! hehee:laugh:

• Mamusia
mój maluch też nie lubił,ale trafilismy w temperaturke i kocha wodę chyba bardziej niz tatę!bo wiadomo,ze najbardziej mamę i jej big cyce:P 🙂ogolnie nie narzekam mam grzeczne dziecko 🙂no to musze go pieluszkowac,biedaczka mojego,ale skoro większosc tak mowi to trzeba...własnie ciekawa byłam Waszej opini czy w większych miastach sie to praktkuje,i jednak tak...Milci a jeszcze uzywasz tego nadmangnaianu?bo jak odkąd nie boli to nie ☺️
no laski co wy ie tak obijacie??????? naprawde wiecie co:P terzba poplotowac o kupkach ,zupkach hah a Was nie ma:P:P:P

• Mamusia
Mi w książeczkę zdrowia małej napisali kiedy podawać witaminy. I tak od 8 doby życia wit K a od 15 doby życia wit D. Jeśli chodzi o kąpiele to mała bardzo lubi. Tylko jeszcze kikutek jej nie odpadł i nie może się cała zanurzać.
tez nie zawsze sie małej odbija i potem troche sie prezy wiec spróbuje jak Milcia mówi wczesniej od cyca odstawiac bo tez mi zasypia.

• Mamusia
Ania13....ja teraz wcale go nie uzywałam,bo nic mnie prawie nie bolało,poprzedni przy Kamilku tez nie.ale przy Weronce byłam nacinana i dosc długo podmywałam sie w nadmanganianie ale jak przestało bolec to dałam spokój....juz sobie przypomniałam jak to boli przy nacieciu..oj współczuje!!! 😞ja tez sie dziwie ze mam troszku czasu na forum 🙂i wcale wam sie nie dziwie ze wy go nie macie!pamietam jak ja przyszłam z malutka Weronką ze szpitala,taka obolała 😞i w sumie to chyba troszku przestraszna....no i córcia dała mi w 4 litery!bo nie spała w nocy! w sumie to pamietam ze mi sie tylko darła!...dobrze ze juz mam to za soba 🙂

• Mamusia
mój Wojtus uwielbia kapiele...zreszta tak jak pozostałe dzieciorki 🙂byle nie za długo,co by bardziej nie zgłodniał:Pdziś przyszedł mi wózior no i bylismy na spacerku,takim dosc dłuuuugim bo jakies 4 godzinki 🙂karmienie w terenie itd.powiem wam ze nie wyobrazam sobie dłuzszych spacerków bez tego wózka!super sprawa.polecam 😁 gdyby sie którejś wydarzyła niespodzianka rok po roku rodzic hihi... no ale jestem zła bo zniszczyłam sobie nowe białe spodnie! 😠 siedziałam na zielonej ławce i moja pupa tez taka jest tzn spodni 😞nie wiecie czy zejdzie w rozpuszczalniku?albo moze znacie jakies sposoby usówania farby 🤔

• Mamusia
Hej dziewczyny, wlasnie pruboje uspokoic moja Kruszynke, biedulke chyba brzuszek boli bo tak sie prezy i plaka Mi 😞 Moze zaraz zasnie. Najgorsze jest to, ze lubi jak sie Ja buja, a to zle, bo bede Ja tak bujala to sie przyzwyczai i nie zasnie Mi bez tego. Ah i dzieku dziwczyny za te komplementy, staram sie jak moge 😘 A od jutra zaczynam robic brzuszki :laugh:

• Mamusia
Mroczi z tymi brzuszkami poczekaj do końca połogu. Położna mi mówiła żeby nie ćwiczyć wcześniej bo to może być niebezpieczne.

Ja dzisiaj też mam taki dzień że Mała śpi po 40 minut i koniec. Mam nadzieję za to że w nocy się wyśpi i my też 🙂

Robiłam badania i anemia już mniejsza więc odstawiam żelazo i teraz tylko buraki i takie tam inne rzeczy.Ale dalej wyglądam jak trup taka blada jestem. Ciekawe skąd sie to tak zrobiło heheh

Za 2 tygodnie idziemy do pediatry na pierwszą wizytę. Położna była wczoraj i ma jeszcze raz przyjść. A pępek powiedziała że bardzo gruby dlatego tak długo ale wszytsko jest dobrze.

No nic pozdrawiam i zmykam odpoczywać.