Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
milcia26 napisał:
a jakie srodki antykoncepcji stosujecie dziewczynki??bo ja do tej pory brałam yasmin tabletki.co sadzicie o wkładce?warto wydac wiekszą gotówke?któras stosowała??bo mysle własnie o wkładce.tylko zastanawiam sie czy mozna ja załozyc od razu po połogu.mimo karmienia piersia i np.braku miesiączki ...bo tak czesto sie zdarza ze miesiaczki nie ma nawet długie miesiace....jeśli sie karmi.jestem tego przykładem 🙂kiedy karmiłam Weronisie to 11 miesiecy nie miałam okresu...któras wie cos o tym?

kochana moja sasiadka ma!!!zalozona na 5 lat,pierwsza zaklada sie chyba na 3..ona sobie bardzo chwali,bo juz nie chce dzieci a spokoj ma....wiesz trzeba ja w okres zalozyc albo wlasnie w trakcie pologu..wtedy keidy jest bardzo wilgotno ,bo wtedy mniej boli...moja polozna tez ja chwali i wlasnie mowi ze w polog zalozyc...ja osobiscie mysle o zastrzyku dla karmiacyhc ,bo wkladka kosztuje 🙂a ja sie boje heh ,bo troche jednak boli 🙂

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja też myślałam o zastrzyku ale jeszcze będę z gin gadać co i jak. Też się trochę boję bo własnie jk coś to trzeba się pomęczyć ażp rzestanie działac. Moja znajoma miała zastrzyk i powiedziała że nigdy więcej bo wszytsko sie jej potem rozregulowało i wpadka była hehehe

• Mamusia
coś Ty wpadka??a jednak dla kazdego indywidualny rodzaj antykoncepcji..moja połozna chwali zastrzyk jezeli chodzi o karmienie,mówi ze jest lepszy niz tabletki te mini.moja siostra tez połtora roku brala ten zastrzyk i chwali..skutki uboczne miala tylko w 1 tyg.takie objawy jak na ciaze ,a potem juz ok takze jest zadowolona...a w necie tez przerozne opinie...hm,tez sie troche tego boje..no,ale na cos trzeba sie zdecydowac w koncu...
Mój maluch wlasnie zasnal słodko..dzis byl taki grzeczniutki...oj jak ja kocham:* a ten czas jak zapieprza heh,dobranic lalki:*

hejo 🙂
mam mało czasu odkąd się zajmuję moją królewną 😘 zaraz zjem sniadanie, moja słodko śpi.. cycki dalej bolą 😞 kupie te kapturki chyba ...

wczoraj mąż był zarejestrować 🙂 Natalia Maria , Maria bo babcia tak chciała :P hehe jutro o to becikowe pojadę 😉

mam pytanie :P czy wasze Skarby doją smoczek?? moja jeszcze nie 🙂

• Mamusia
Hej
Ja kupiłam kapturki i mi pomogły stosowałam chyba 2-3 dni i teraz już je odstawiłam i już nie bolą tak piersi.
Jeśli chodzi o smoka to ja daję czasami jak np chcę chwilę przetrzymać Małą. Np przed kąpielą nie chce jej karmić bo wiadomo lepiej po. Ale staram się jak najmniej i tylko jak mocno marudzi a tak to daję cycusia.

• Mamusia
Ja na początku mia lam bardzo twarde piersi ale położna powiedziała mi żeby karmić jedną piersią przez 2,5 godziny a dopiero potem drugą piersią przez 2,5 godziny. I powiem że mi ten system działa bo juz mi sie unormowało wszytsko 🙂

Smacznego Magdey ja juz po sniadanku hehehe.

• Mamusia
Witam zapracowane mamusie! Moja Mała nie chce smoka, już mam ich 4 w domu, ha,ha.. każdy z innej firmy, ale ...ten z Aventu zassała ( nie za każdym razem jej to wychodzi, ale kwestia czasu)bo przypomina kształtem nasze sutki 🙂 Gdyby tego nie chciala to jest jeszcze jeden w kształcie kulki, ale pani w sklepie odradzała bo potem od 6 miesiąca jest ta kulka bardzo duża i dziecko się dławi. Osobiście polecam Avent. Natomiast bulelki moja nie chciała z Aventu tylko Nuk bo mają lepszy i cieńszy smok niż te silikonowe z Aventu.W ogóle moja nie chce ani herbatki z kopru, ani wody, tylko cycuś, hi,hi...

• Mamusia
Ziolkaja pierwsze co zrobiłam to położyłam się na brzuchu z tęsknoty, hi,hi...ciągle teraz tak śpie, nie mogę się nacieszyć 🙂Justiks podsumowanie by się przydało jak najbardziej 🙂Hurrra wszystkie szcześliwie rozpakowane 🙂 A my dziś mamy miesiączek już 🙂

• Mamusia
czesc dziewcyzny.
Justiks Ty już ponad miesiąc masz swojego skarba a ja dziś dopiero piewszy tydzień świętuje 🙂
ale nie daję swojej małej smoka, ani z butli też jej nie karmię. wczoraj jak było tak strasznie goraco to nie chciala mi cały dzien spać i tylko cyca i cyca.. ale jak wykąpałam to na pona 4 godziny zasnęła.
mi pediatra powiedział żeby w dzień to co 2h budzić na karmienie bo w nocy nie bedzie chciala spać, ale mojej to się nie da obudzić jak zaśnie więc jej nie męczę.

• Mamusia
taki kikucik to tak do 2 tyg nawet...a jak sie słabo trzyma to nie długo odpadnie 🙂.mojemu Kamilkowi odpadł po niecałym tygodniu a Wojtusiwi po 2 tyg.na brzuszku jak najbardziej ziolka mozna spac..... 🙂mój Wojtus ssie czasem smoczka ale czesciej złosci sie i go wypluwa 🙂bo to mały złosnik jest.z butli tez mi nie chce pic!!ale jakos sobie dajemy rade i podaje mu ta glukoze bo musze.dzis bylismy na kontroli i narescie troszku poprawy widac.bo jak było bilirubiny 89 tak jest teraz 61 🙂za 2 tyg.nastepna kontrol.zarejestrowałam go na usg bioderek.u nas takie terminy ze dopiero 21 wrzesnia mam wizyte 😮no i przybiera bardzo ładnie na wadze.bo wazy juz 4.530g to juz prawie kilo do przodu hihi.łakomczuszek

• Mamusia
aha zakupiłam w koncu wózek....ten podwójny.i inny niz chciałam ale stwierdziłam ze w sumie to nie bede długo go uzywała wiec nie opłaca mi sie przepłacac.ten tez jest całkiem..... [img size=269]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/684115253_1.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />