Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania13...to mozliwe ze to przez to nie odbijanie.mój Wojtus tez ma z tym lekki problem 😞 mówia zeby pilnowac przy karmieniu zeby dzidzia nie zasnęła bo jak juz zasnie to lipa z odbiciem....ale jak to zrobic?mój Wojtus dzis tez jak narazie grzeczny i w nocy w miare sie wyspałam.bo od razu po karmieniu do kojca lulu szedł.teraz sobie lezy na balkonie i sie "opala" 🙂nie idziemy na spacer narazie bo jest za goraco ale wygrzewam i próbuje zbic mu ta bilirubine na balkonie...biedny cały spocony lezy.....przynajmniej pic mu sie bedzie chciało 🙂

• Mamusia
monianie przejmuj sie kochana tym pepuszkiem....juz nie duzo zostało zeby całkiem odpadł 😉a to dzidziusia na pewno nie boli,ja przecierałam pałeczkami do uszu tam w srodku....lekko odchylajac ten kikut.ale w sumie nie dziwie ci sie ze sie martwisz i boisz to dotykac....tez to przechodziłam 🙂

• Mamusia
a co do szybszego gojenia sie rany to moze nadmanganian potasu pomoze?rozpuszczasz w wodzie nie wielka ilosci podmywasz sie tym roztworem...mnie bardzo pomogło.jesli ciagniecie i ból nie przejdzie to moze trzeba szwy poluzowac??mojej kolezance za bardzo scisnęli i zaczeło jej puchnąc....

• Mamusia
czesc mamusie. mam pytanie ktora z was karmi butelka moj maly nie chce ssac piersi to chyba dlatego ze w szpitalu nauczyli go pic z butelki poniewaz mialam cesarke i malego nie karmilam. teraz nie chce mu sie ssac piersi i strasznie sie denerwuje wiec przeszlam na butelke. Czy ktoras z was tez karmi butelka i czy trzymacie sie zasad ze trzeba zachowac conajmniej 3-4 godz przerwy w karmieniu. czy wybudzacie swoje maluchy do karmienia gdy spia dluzej niz 3-4 godz?

• Mamusia
Hej laseczki 🙂mój maluch dzis slodki jak aniolek..grzeczniutki: 😁 słuchajcie piekne te malenstwa 🙂naprawde lipcówki ładnie się spisały 🙂 🙂WILSSONKA GRATULACJE 🙂
naprawde to juz wszystkie?no jeszcze ta suczka została,ale to juz inna bajka 😁 Milcia mi tez w duzej mierze pomógl nadmanganian potasu.duza ulga...no i ja ponad 2 tyg.po porodzie o tez malutko juz ze mnie leci...jeszcze tylko jeden szewek,wizyta u gin,ANTYKONCEPCJA,i wracam do sexu:P bo ja to prawie cala ciaze mialam abstynencje hahah
no lipa z tym odbijaniem 😞a czesto tez ma tak,ze zasypia przy cycu...
Słodka moje kolezanki karmia butla..i one przestrzegaja tego czasu i dzidziom na spiocha podaja jak spią....

• Mamusia
Cześć
Dzięki za odpowiedź. Już myślałam że z tymi kupkami jest coś nie tak ale po opisie Milci widzę że wszytsko gra 🙂

Dziś się wyspałam Mała obbudziła się tylko 2 razy więc super 🙂 Teraz śpi sobie a ja mam chwilke wolnego 🙂Nawet obiad ugotowałam hehehe 😁

Gratulacje dla WILLSONKI nareszcie wszytskie lipcóweczki rozpakowane 🙂

• Mamusia
a jakie srodki antykoncepcji stosujecie dziewczynki??bo ja do tej pory brałam yasmin tabletki.co sadzicie o wkładce?warto wydac wiekszą gotówke?któras stosowała??bo mysle własnie o wkładce.tylko zastanawiam sie czy mozna ja załozyc od razu po połogu.mimo karmienia piersia i np.braku miesiączki ...bo tak czesto sie zdarza ze miesiaczki nie ma nawet długie miesiace....jeśli sie karmi.jestem tego przykładem 🙂kiedy karmiłam Weronisie to 11 miesiecy nie miałam okresu...któras wie cos o tym?