Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

Ania131206 napisał:
Magdey a Ty nie mozesz karmic swoim odciągnietym mleczkiem???
tylko,ze w butelce?
laseczki kochane wiecie ze mi teraz jak juz skóra sie kurczy tez wychodza rozstepy???
masakra a jak to swedzi gorzej niz te w ciąży....ja bede oliwka smarowac...ale powiem Wam,ze miss Polonia to ja i tak nie bede i w tyłku je mam:P w koncu dziecko urodziłam:P heh,a przeciez zbledna i tak 🙂 ja dzisiaj zaczełam biegac hahahha 🙂masakra powiem Wam ,ze przerypane!!ale musze jeszcze 6,5 kg zrzucic,bo 14,5 mi spadło samo 😁 😁 i u fryzjera byłam nowy kolorek zrobic 🙂
mój Maluch nadal grzeczny a jaki kochany 🙂życie oddam za niego taka słodycz 🙂
Jusitks gratulacje 🙂:P słodkioe pieski 🙂

nie mogę karmić tym mlekiem bo antybiotyk przechodzi do mleka 😞

ja też się nie martwie tymi rozstępami 😉 zbledną 🙂 nie jestem w sobie zakochana tylko w mojej małej Natalce 🙂

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
hej mamuśki robiłam wczoraj wyniki na morfologię i wyszły słabe! biorę witaminy i żelazo za 2 miesiące mam zrobic znowu wyniki a jak bym się gorzej czuła to za miesiąc.
dzisiaj dla Marcelka dwa razy się ulało! rośnie z niego mały głodomorek. z odbijaniem też jest u niego różnie ale sobie radzimy!
pozdrawiam lipcóweczki 🙂

• Mamusia
ja rozstępy mam na piersiach i pod pępkiem ale na brzuchu są słabe. ja też idę niedługo do fryzjera bo chcę jakoś wyglądać po ludzku bo odrosty mam bardzo duże!
Ale dopiero przed chrzcinami pójdę bo w połowie sierpnia chcemy ochrzcić Marcelka! a wy kiedy chrzcicie swoje dzieci?

• Mamusia
Hej dziwuszki. Ja sie chyba zalamie, tak chwalilam Malwinke i sie cieszylam, ze grzeczna jak Aniolek. To teraz ma takie kolki, ze od rana do wieczora nie przestaje plakac, chyba, ze sie zmeczy i zasnie na godzinke, dwie. Biedulka dostala herbatke z kopru wloskiego, dostala kropelki juz 3 razy i nie pomaga. Kupki zrobic nie moze, meczy sie biedactwo 😞 Na szczescie noce mam przespane, budzi sie tylko raz o 3, 4 karmie Ja i do rana spokoj. Dziewczyny co Ja mam jesc zeby kolek biedulka nie miala ?

• Mamusia
dziś mała też wymiotowała..mimo że jej sie odbiło. tym razem i ustami i nosem. Masakra. Bylam u lekarza z tego wszystkiego.Lekarka powiedz ze to sie zdarza. Ja zawału dostane. Mam o tyle fajnie ze moj maz jest na L4 do 10 sierpnia i bardzo mi pomaga. Jestem zalamana, wykonczona i chce miec dzien wolnego.

Milcia podziwiam, Ciebie Justiks tez. Ja mam jedno dziecko a tak dalo mi w kosc ze mi sie ryczec chce.

• Mamusia
Wilsonka nie zalamujmy sie. Moja mala co dizen wymiotuje i mecza Ja kolki. Calymi dniami potrafi plakac biedulka. Udalo Mi sie Ja uspokoic, juz od 3 godzinek spi slodko. A do tej pory meczarnia, kolki, kolki, kolki. Musimy jakos Sobie poradzic. Tylko szkoda, ze wszystkie sposoby wyczerpane i zaden nie dziala. Jeszcze tylko musze odstawic te ciastka w czekoladzie.

• Mamusia
Kolejny dzień za Nami. Małgorzatka wczoraj nie za bardzo chciała iść spać, ale jakos o 23 się udało. Przespała cała noc, ja ją tylko o 4 wzięłam na zmiane pieluszki i karmienie i nawet się nie rozbudziła. W koncu sie wyspałam. Teraz mam nadzieje ze da mi zjesc sniadanie. Bo odkad przyszłam ze szpitala jadam sniadania w południe 🙂

• Mamusia
Dziendoberek 🙂 Udalo Mi sie wlasnie uspokoic malutka, zasnela Sobie. Znowu sie meczyla bieduleczka. Dalam Jej kropelki i wymasowalam brzuszek. W nocy zbudizla sie o 2 i do rana ze mna juz spala 🙂 Juz Mi rece opadaja, nie wiem co mam robic z tymi jej koleczkami 😞

• Mamusia
witam ponownie. Melduje że na nic nie mam czasu. Moja niunia mogłąby 24 na dobe leżeć przy cycu, a że w nim mał to dodatkowo dostaje butle, ale i tak cycuś jest najleszy. Co do snu to bywa różnie. Za to ma bardzo duże problemy by zasnąć co mnie martwi, bo strasznie ją to męczy. Nie jestem w temacie o czym rozmawiacie teraz, ale postaram sie nadrobić. W jakiej kolwiek wolnej chwili staram sie spać, bo nigdy nie wiem co przyniesie noc, czasem śpi pięknie a czasem tak jak dziś co godz się budziła. Nawet nie mam czasu zdjeć wrzucić na nk. POstaram sie nadrobić. Pozdrawiam was wszytskie, pa

• Mamusia
hej laseczki 🙂nooo z ta praca to fajowy pomysł był...psychicznie odpoczęłam. byłam tam wczoraj siedem godzinek 🙂troszku mi sie tylko wstac nie chciało bo o 5.00 wstałam a poszłam spac o 0.00 w tym trza było wstac dwa razy do Wojtusia....co do karmienia to Wojtus zjadł na dwa razy 100mlmojego odciagnietego mleczka i później 80ml bebilonu 🙂 🤪 ale jak wróciłam to tak sie stesknił do cyca ze hoho:Pa jaki miałam bufet!!!!:Pjutro tez ide ale tylko na 4.5 godzinki.praca całkiem fajna ....to robienie sałatek 🙂wiec sie nie narobie.a tatus bardzo dobrze sie spisał:Pnawet obiad ugotował hihi.Mroczi to zycze powodzenia co do pracy no i koniecznie odstaw te ciastka!!!!czekolada jest bardzo ciężkostrawna 😞moze jakies herbatniki?

• Mamusia
Cześć Dziewczynki 🙂
U nas jakoś leci. Na spanie nie narzekam bo Mała budzi się co 3 godziny. Najgorzej rano bo potem już nie chce spać. Pępek dalej się trzyma. Jutro idziemy na wizytę do pediatry zobaczymy co powie. Najgorzej że mała płacze jak ją tym spirytusem smarujemy 🤔 A mam pytanie waszym maluszkom też zakładali takie plastikowe zapinki na ten kikucik? Bo ta zapinka jest taka wielka i jak mała się rusza to jej to przeszkadza. Już chcę żeby odpadł ten pępek bo same tylko problemy.
U mnie dziś leje więc ze spacerku nici może popołudniu się uda jak się wypogodzi. Na razie siedzimy w domku.

• Mamusia
hej laski 🙂
u nas też ez większych zmian, malutka idzie spać około 21, budzi się koło 2 a potem o 5-6 więc nie mam powodów do narzekań... Natalka jest kochana, z każdym dniem coraz ciekawsza 😆 w dzień też prawie cały czas przysypia jak ją nakarmie tylko ja mimo wszystko nie moge dojsc do siebie, mam jeszcze 2 szwy które nie chca mi wyjsc i zrobiło się takie zgrubienie wkoło nich, martwie się czy czasami nie zarastają zamiast wyjsc
mam do Was małe pytanko... jak u Was wygląda pożycie po porodzie? 🤨 bo ja jakoś sobie go nie moge wyobrazic i wcale mi do niego nie spieszno... kurcze chyba mi się coś poprzestawiało 🤢

• Mamusia
Monika102 ja tez mam problem z rana po porodzie. Nie chce mi się goić. Ostatnio jak byłam u lekarki wyciągnęła mi jedna nitkę a drugą próbowała ale bardzo bolało więc zostawiła. Ropa mi sie też w jednym miejscu zgromadziła, taki mały punkt. Ale odkąd ten jeden szew wyciągnęła mniej boli.
Co do mojej córki to popada w histerię płaczu gdy jest głodna, po prostu drze sie tak że az odkasływać musi, a ja cyca to musze w sekunde wyjąć by juz nie wyła. A jak się przyssie to usypia 🙂

Co do współrzycia to nie mogę się doczekać:P Mimo że krocze boli to chce mi się seksu 🙂

• Mamusia
a co do czkawek i ulewania to u mnie tak jak i was, czkawki często odbijać się nie chce i ulewa sie też często, ale dziś była u mnie bratowa z synkiem 2 miesiące starszym od mojej Zosi i mówi że jemu się też tak ulewało pierwszy miesiąc a potem przestało to mam nadzieję że i mojej przestanie 🙂 poza tym to moja niunia tylko bąki sadzi i kupy od dwóch dni nie robiła pewnie przez te czekoladę co ją wsuwam ☺️ to musze jednak przestać 🙂