Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Dziewczynki
Mam takie pytanie bo ostatnio coś poczytałam na necie i już sama nie wiem. Czy macie w łóżeczku materace gryczano-kokosowe? Jesli tak to na której stronie śpią wasze maluszki? Bo w sklepie powiedziano mi że najpierw na gryczanej potem na kokosie a naczytałam się w necie różnie jedni mówią tak inni tak. I teraz już nie wiem jak to jest u Was i ewentualnie kiedy zmienic stronę materaca i czy zmieniac w ogóle?

Justiks śliczna trójeczka 🙂 buziak dla dziewczyn 😘

• Mamusia
ziolka nie mam takiego materaca wiec nie pomogę. Bylam wczoraj zaszczepić małą na rotawirusy, szczepionka doustna wiec myslałam że obejdzie się bez płaczu a tu... 😞 Pielęgniarka tak wystraszyła mi Antosie jak ją kładła na wagę że SZOK!!! Mała była rozespana a ta ją drapsła od tyłu i jak worek ziemniaków dała na wagę. Tak strasznie nam płakała do wieczora że na wet doktorka nie wiedziała co zrobić 😞 Pizda głupia 😠 już nigdy jej nie dam dziecka na ręce. Moja mała ma jeszcze takie podrygi rączkami i zrywa się czasem nawet jak śpi, więc możecie sobie wyobrazić jak bardzo się wystraszyła.Jak wróciliśmy do domu to przespała od 17:00 do północy ze zmęczenia-biedna.Waży 5710 i ma 62 cm już 🙂

• Mamusia
Kochane te nasze dzieciaczki 🙂 Moja dziś już zalicza drugą drzemke.Jestem w szoku bo to do niej nie podobne, a śpi już 1,5 godz. pewnie dlatego że pani doktor przepisała nam Debridat na ten brzuszek jest podobno rewelacyjny i to fakt że dziś nie było żadnych kłopotów, stękań i prężeń 🙂może zadziała lepiej niż Esputikon- no nie może a zadziałał lepiej 🙂 Twój bobas jest śliczniusi i jak na mężczyznę przystało kawał chłopa:laugh:

• Mamusia
A my dzisiaj wybieramy się na szczepienie boje się strasznie bo muszę iść z Małą sama i nie wiem jak sobie potem poradze z jej płaczem.
Moja Zuzanka zaczęła ssać sobie rączki i co raz częsciej odnajduje kciuka 😠 . Staram się pilnowac bo smoka nie chce za chiny ludowe a ja nie chcę żeby ssała kciuka już lepszy smoczek ale jak ją próbuję nauczyc to ona ma odruch wymiotny i nie wiem co robić.

• Mamusia
ziolka spróbuj smoczka z innej firmy. Nie wiem jaki masz ale nasza mała miała aż 3 rodzaje i dopiero Avent taki spaszczony ( ten przypominający brodawkę)jej podszedł. Wiadomo że mineło trochę czasu i nie poddawałam się , przytrzymywałam na siłe pieluszką przy ustach zwłaszcza jak była głodana i udało się. Teraz nie wyobrażam sobie życia bez smoka. Wiem że jest jeszcze smoczek który ma kształt malutkiej kulki,ale pani w sklepie polecała Avent, bo kulki są dobre teraz a od 6 miesiąca ta malenka kulka zamienia sie w dużą kule i dziecko się dławi 🙂 Cierpliwości mnie zajeło to ok 4dni więc wszystko przed Tobą. Ale skoro kciuk jej podchodzi to potrzebuje possać więc powinno ci pójść lepiej tylko dopasuj smoczek a będzie dobrze 🙂 3mam kciuki i oklask na zachęte 🙂

• Mamusia
Dzięki Guska
Chyba spróbuję innego to już będzie trzeci.
My już po szczepieniu troszkę płaczu było ale szybko minęło na szczęście. O i w takim wypadku smoczek wzięła od razu a jak ssie kciuk i chce jej zmienić na smoka to nie da rady no nic musze więcej poćwiczyć 😉

ja słyszałam co do tych szczepionek 3 lub 5 w 1 ze nie sa dobre.. ze nie działaja tak jak jedna wbita szczepionka.. moja mała jest grzeczniutka 🙂 byłam z nia we wtorek i wbili jej dwie mało cio płakała, za dwa tygodnie do trzeciej szczepionki..

i wróciłam od księdza, zamawialiśmy chrzest 🙂 13 września 🙂 Mówię Wam jaką ma śliczną sukieneczkę 🙂 hehe

co do tego materaca to moja śpi na tej twardszej stronie, a kiedy się go przekłada to nie wiem .. hmm

moja w nocy possa kciuk ale nie często hehe smieje się bo ma to po mnie 😁 tak samo owija nos palcami 😁

byłam też dziś na zakupach dla siebie 🙂 spodnie bluzki normalnie raj dla mnie 😁

• Mamusia
nam dopiero smoczek z nuka podpasował...był to 4 smoczek chyba ostatni...heh 🙂no ale mimo to mój Maluch dzis zaczal cwiczyc ssanie piąstki ... 😞co do chrztu to my jeszcze nie planujemy..moze za jakiies dwa miesiące...ja już oszukuje mojego herbatką,bo za duzo domagal się jesc, a potem oddawal...super sprawa ta herbatka 🙂

• Mamusia
my kupilismy smoczek z canpola i to byl strzal w 10 🙂 co do chrzcin to my planujemy na 5 wrzesnia tj w sobote wieczorkiem 🙂
nasza niunia nadal ma problemy z kupką... po 8 dniach nie wytrzymalam i dalam jej czopek bo byla marudna wiec pomyslalam ze to od tego, a teraz juz 3 dzien znowu nie roi i zaczynam sie niepokoic 🤢