Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
gratulacje ania 🙂
widze ze to tylko ja taki len ze mi sie z dzieckiem na spacery w taka pogode nie chce chodzic, wiem ze sie powinno co dziennie niezaleznie od pogody i wogóle ze to samo zdrowie, ale jakos sie nie moge zebrac jak tak zimno bo to mi sie poprostu nie chce marznąc.. wczoraj mialam isc ale jak szłam z koscioła to tak wiało ze sie rozmysliłam, ale to nic jak tylko mróz sie zmniejszy to bede chodzic, tak sbie obiecuje

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej hej
Milcia głosik oddany 🙂
A zainstalowałam sobie picase3 i teraz go rozgryzam hehe. Pierwszy kolaż zrobiony ale trezba jecze dopracować 🙂

Dzis byłyśmy na szczepieniu. Pneumokoki i wzwb trzecia dawka. Nawet jakoś poszło bez płaczu takze luzik. Mała waży 7kg więc należy raczej do tych drobniejszych dzieci 🙂 ale wszytsko jest ok.
Mam takie pytanie robicie ekspozyję na gluten czy nie? Czy normalnie podajecie biszkopciki i inne rzeczy?

• Mamusia
hej laski 😁 😁 co slychac???u mnie stara bieda:P nic nowego.mam pytanie co do łozeczka..czy Wy juz obnizylyscie na dól?>?bo tak sie zastanawiam czy juz pora..maly jeszcze sam sie nie podniesie do siedzenie ale jak sie go posadzi to pewnie siedzi i nie wiem czy jak sie o szczebelka nie podniesie to nie wypadnie...nie bawi sie w nim,ale czasem moze mu wpasc jakis pomysl do glowy jak sie obudzi

• Mamusia
Hej laski!Aniu pierścionek zajefajny, GRATULACJE 🙂!!!! Co do łóżeczka to ja mam już obniżone tak jakoś bezpieczniej chociaż moja też jeszcze się nie podniesie sama, ale nie znasz dnia ani godziny co im strzeli do główki z nudów, hi,hi... U mnie dziś były koleżanki wiec kavka i ploteczki 🙂 Poza ty siedzę sama jak ostatnio, ale daje rady 🙂Co do glutenu to ja dawałam stopniowo od miesiąca po 2 łyżeczki kaszy manny z Bobovity do zupki, a biszkopty mam zamiar podać jak mała skończy 7 miesięcy tzn. za 4 dni:laugh: Chyba też pobawię się tymi kolażykami 🙂 A pytanko mamuśki o siedzenie waszych pociech. Czy siedzą już twardo same czy dalej z asekuracją? Moja posiedzi chwilkę ale zdarzy się jej jeszcze bachnąć więc trzeba przy niej stać. Ona w ogóle jest chyba inna bo stoi twardo przy łóżku, a do siedzenia jej nie prędko 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny 🙂 co do łóżeczka to ja jeszcze nie obniżyłam ale już tez się na tym zastanawiam.
a co do usypiacza to podaje link
http://allegro.pl/item878454110_nocna_lampka_projektor_cotoons_smoby_211060.html ja mam taki a moja siostra ma
http://allegro.pl/item874867168_pozytywka_projektor_lampka_fisher_price.html

jesteśmy bardzo zadowolone dzidzia naprawdę przy tym usypia 🙂

Pozdraowionka dla wszystkich mam i dzieciątek 🙂

ziolka napisał:
Hej hej
Milcia głosik oddany 🙂
A zainstalowałam sobie picase3 i teraz go rozgryzam hehe. Pierwszy kolaż zrobiony ale trezba jecze dopracować 🙂

Dzis byłyśmy na szczepieniu. Pneumokoki i wzwb trzecia dawka. Nawet jakoś poszło bez płaczu takze luzik. Mała waży 7kg więc należy raczej do tych drobniejszych dzieci 🙂 ale wszytsko jest ok.
Mam takie pytanie robicie ekspozyję na gluten czy nie? Czy normalnie podajecie biszkopciki i inne rzeczy?

hej mamusie 🙂

Milcia moje kondolencje 😞 😘 trzymaj się 🙂

ja dziś byłam na szczepieniu następne w sierpniu 🙂 i pani doktor powiedziała ze mogę dawać biszkopciki kawałek chlebka 🙂 no a moja wazy 8.40 kg 😁 wiec mały ciężarek 🙂

moja już siedzi sama bez asekuracji, jakiś tydzień 🙂 mała cwaniara z mojej 😁

a co do łóżeczka to właśnie też się z mężem zastanawiamy czy nie obniżyć bo czasami ją zostawiam posadzona w łóżeczku..hmm 🙂

Milcia dobry pomysł, przynajmniej masz troche ciszy:P fajnie fajnie 🙂

ja dodam zaraz kolażyk bo widzę że milcia wszystkich pozarażała :P 🙂

:P [img size=480]http://www.brzuszek.net/images/fbfiles/images/Nowy_folder-ce102b97b6cd5109884a8ca9dd511711.jpg" src="https://brzuszek.net/applications/core/interface/js/spacer.png" />

• Mamusia
cześć mamusie

Ja łóżeczka jeszcze nie obniżam bo Zuzia jeszcze nie siedzi w ogóle. Tzn ja jej nie sadzam dopóki sama nie zacznie. Z niej to taki troszke leniuszek jest ale ma jeszcze trochę czasu więc na razie się nie przejmuję. Do siadania w każdym razie ma jeszcze daleko jak na moje oko. Na razie jak leży na brzuchu to nogi daje pod siebie albo na stopach pupę do góry wypina. Także jeszcze czasu trochę mamy. Z jednej strony się cieszę bo jednak wygodniej miec wyżej łóżeczko a z drugiej wiadomo chciałbym żeby juz siedziała. No ale na wszytsko przyjdzie czas.

• Mamusia
cześć mamuśki! Strasznie zimno i wieje u mnie wiec ze spacerku nici 😞 Na dodatek popsztykałam się z mężem jak jechał do pracy i mam doła, nerwa i w w ogóle do bani 😞 Dziś zowu sama z małą, tyle dobrze że ją mam i mogę się poprzytulać. Za 2 dni mam 30 urodziny i tak sobie właśnie siedzę i myślę i tym, Boże taka stara już jestem 🤨

• Mamusia
hej mamuśki!
byłam wczoraj na kontroli z Marcelem i...
...14 lutego wracam na oddział!
Wszystko jest dobrze mały rozwija się prawidłowo ruchowo. Vojta pomogła ale muszę wrócić na oddział ze względu na to że ma asymetrię twarzy przez ten kurcz szyi! w domu muszę robić tylko jedno ćwiczenie na rotację głowy a na oddziale będą różne zabiegi na szyję tzn. lampy laser masaż.

Mój Marcel też sam siedzi ale wczoraj na kontroli babka mi mówiła żeby go samego długo nie sadzać i żeby miał wyprostowane plecy.

ja jeszcze nie obniżyłam łóżeczka!

jutro szczepienie i ksiądz po kolendzie chodzi u mnie!
ale się rozpisałam 🙂

• Mamusia
Guśka ales powiedział wiesz co? 😁
MŁoda jesteś i dopiero teraz to się życie zaczyna 😁 Jak będziesz miała 70-siątkę to wtedy możesz powiedziec że jesteś stara ale teraz? Nie wiesz że 30-stki to najlepsze ciacha 😁 takie akurat 🙂

Kasiulek kurcze szkoda że znów musicie iść leżeć no ale jak ma to pomóc to pewnie że lepiej. Oby juz ostatni raz i by było już wsyztsko dobrze 🙂

• Mamusia
kasiulek trzymaj sie dzielnie qw tym szpitalu ale jak trzeba to trzeba..
a Ty Guska pomysl sobie ze to dopiero jedna trzecia zycia za Tobą.. z całego serca zycze stu lat oczywiscie 🙂

ja łóżeczka jeszcze nie obnizyłam moje malenstwo jeszcze nie siedzi samo ani podparte tez nie a jak ja sadzam i puszczem to sie składa w pół do nóżek głowa.. wiec narazie sie ciesze ze sobie grzecznie lezy a siedzi to tylko na kolankach trzymana

pozdrawiam

• Mamusia
kasiulek lepiej teraz niż potem...mój siedzi pewnie jak sie go posadzi,ale jednak musze byc bardzo uwazna,bo wczoraj grzecznie sie bawi i ciAch na twarz polecial.ale mi serce sie trzeslo.plakal mi 😞 za to potem w nagrode poszlismy z nim wczesniej spac...tak sie rozbawil ze nie chcial w lozeczku tylko z nami w lozku spac...po dlugich meczarniach zasnal,po to by w srodku nocy znowu wrocic do nas:P
Guśka!!!ponoc po 30 to sie zycie dopiero zaczyna!!! 🙃
a ja mam schize.nie biore tych tabletek od konca grudnia.jak myslicie>?>karmie nadal i okresu dotad nie dostalam.myslicie ze duze prawdopodobienstwo jest zajscia teraz???ku...juz nigdy bez zabezpieczienia.glupia jestem ,ze jeszcze sie nie nauczylam.boje sie test robic

• Mamusia
hej dziewczynki.Guska to ty stara dupa jestes hehe...żarcik oczywiscie.nie dołuj sie zgadzam sie z tym ze po 30stce to sie zycie dopiero zaczyna!!! 🙂Kasiulek trzymaj sie tam mocno....i Marcelek niech zdrowieje....buziaki.ja dzis obnizyłam łózeczko...bo to nigdy nie wiadomo...a zamierzałąm sie od jakiegos tygodnia....Wojtus mi juz tak ładnie siedzi.aha i powiedział tata 😁 tylko jak mu mówie zeby powtórzył to wyewa hihih u mnie dzis ksiadz chodzi...jeszcze nie dotarł od 14.00 😠 ale juz i tak bylismy na spacerku...co nas wymroziło!!!Guska to ty jutro nie obchodzisz imienin??tak jak ja 😁 Ania ty sie nie bój tylko zrób ten test....po co ma sie później okazac ze jestes ....i to juz np.koncówka 😁 zarcik hehe,po co masz sie denerwowac...a tak na marginesie to ja tez czekam na okres....jak co miesiac....jakos nie ufam tej wkładce!!!!no a powinnam dostac około 17stego....a tu nima 😞tyle ze teraz to mi sie rozregulowało...i nie mam jak w zegarku.....do tego jak sobie pomysle ze przytyłam to strach ogarnia.dobra koncze bo sie rozpisałam 🙂a moze jeszcze zdąze zrobic jakies kolazyki dla babci na dzien babci....chce jej zrobic foto -album....

• Mamusia
Dzięki za pocieszenie dziewczyny 🙂 Aż mi lepiej no i postanowiłam sobie że od30 będę bardziej niż zwykle dbała o siebie i wygląd, ha,ha...Kasiulek trzymaj się i jestem z Tobą, no i wracaj do nas prędziutko-widzę że fajne Walentyki będziesz miała 😞!!!Milcia no ja mam imieninki 20 kwietnia, ale Tobie już śle buziaki !!!!A co do wkładki to ufaj uwierz mi że gdyby nie bolało zakładanie to skusiłabym się jeszcze raz, aaa i możesz wcale nie mieć okresu jak masz założoną Mirene 🙂To dopiero fajowe 🙂Ania jak byłam na kontroli u gina to powiedział mi że karmienie to nie antykoncepcja, a okres w zależności od kobiet , ale 3 tygodnie od zakończenia karmienia powinien przyjść. Zrób test i będziesz spokojniejsza.Ja biorę tabletki i już ochota mi spada 😞 a tak sie tego bałam 😞 Z tej mojej chandry to upiekłam ciasteczka, chociaż taki pożytek z tego, hi,hi...A burdel w kuchni nieprzeciętny nie mam ręki do pieczenia, ale dobrze że jaest ta zmywarka 🙂Tak to mogę piec 🙂