Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

jaki smakołyki 🙂 ja już po obiadku hehe 🙂

Milcia źle mnie zrozumiałaś :P pije płynów 5 butelek, a mleka robie jej 150 ml 🙂 np godz 1 -mleko, godz 5- mleko, godz 9- mleko, 13- zupka, 15-deser, 17- mleko, 21- kaszka. czasem w nocy sie nie budzi, ale ten katar znów ją męczy 😞

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć dziewczynki
U nas ciepło o ile tak można powiedzieć bo jest -2 ale za to tak wieje że nawet w chuście ani wózku nie da się wyjść niestety a szkoda bo taki codzienny ruch na świeżym powietrzu to świetna sprawa.
Kasiulek moja mała podobnie za chiny ludowe nie chce nic pić. Ani herbatka ani sok ani woda choć ostatnio to troszke woda już lepiej wchodzi ale w żadnym wypadku z butelki ehhhh tylko cycuś. Po deserku cycuś po obiadku cycuś i tak w kółko.No ale zaczęłam jej wode podawac w szklance i jakoś nawet jej to idzie. Muszę plastikowy kubeczek kupić i myślę że od razu ją tak uczyć albo z niekapka ewentualnie z bidonu. Korzystacie z takich rzeczy? Co jest najlpesze jak myślicie? Bidon fajny na spacery ale też się musi nauczyć ciągnąć już sama nie wiem a przecież nie będe wykupowac całego asortymentu bo to nie ma sensu.
Mam nadzieję że jutro przestanie wiac. Aaaa wybeiram się do multikinobaby na filmik w przyszłym tygdniu z mała zobaczymy co z tego wyjdzie 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny moja tez nie chce nic pic z butelki jak jej daje butle to gryzie smoka 🙂
ale wode jak jej daje łyżeczka po obiadku albo deserku to chetki pije i dziobka otwiera 🙂
wczoraj dopiero jajo dałam pierwszy raz,

a co do tych odliczen to juz wszystko wiem :laugh: wiec tak jak moja sie w lipcu urodziła to za lipiec cały tez sie nalezy kasa całe 92,67 zł za miesiac razy 6 miesiecy 🙂 wiec jak nie które dzieciaczki sa z czerwca to pewnie za czerwiec jeszcze moga wziąć,

• Mamusia
a co do tych kubeczkow to jeszcze nie kupiłam żadnego ale już ogładałam i jest ich sporo,

właśnie posadziłam moją mała koło mnie i siedzi tylko troszkę o moją nogę opatra żeby z łóżka w razie czego nie spadła, już sporą chwile, do tej pory raczej zawsze sie zaraz przewracała, i korkiem od butelki sie bawi.

• Mamusia
a wiecie co mojemu dziecku rosnie drugi zabek tzn nie jestem pewna czy to zabek czy może jakaś krostka biała jej się znów pojawiła na dziąsełku bo ma jedną jedynkę a teraz tak jakby jej rośnie nie druga jedynka tylko dwójka po tej drugiej stronie czyli zostaje jej posrodku miejsce na jeden ząbek.. kurcze trochę sie marwie ale ne bardzo mogę jej zajrzec do buziaka bo językiem wszystko zasłania a ja jej nie chce na siłe.. no nic musze jeszcze poczekać i zobaczyć co to bedzie z tego ale mam nadzieje ze druga jedynka też jej urośnie

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂 My właśnie wróciliśmy ze szczepionki przeciw żółtaczce 🙂 nawet Ewunia była grzeczna i tylko przy ukłuciu łezka poleciała 🙂 Pani doktor wychwaliła mi córkę 🤪 że taka zdrowa że taka mądra, ładna, sprytna i w ogóle cud miód 🙂
Madziatre moja mała najlepiej lubi się bawić korkami od butelek telefonami pilotami a zabawki wszystkie w kącie :P

Aniu ja myślę że to nic takiego właśnie może się przebija ten ząbek i dlatego taki kolor 🙂
Ja zmykam będę potem papatki 🙂 :*

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂.no Magdey źle cie zrozumiałam 😁...Ania ja myśle ze to ząb... 🙂ale wiesz dla twojego uspokojenia nie zaszkodzi jak pójdziesz zapytac co to 🙂ziolka ja daje Kamilkowi niekapek...ale dziecko musi mocno ciągnac...wiec tak od razu nie chciał....wczesniej dawałam mu soczki przez butelke albo przez słomki....a Weronisi łyzeczką 🙂za cholere nie chciała pic przez smoczka...niekapka tez nie chciałą przez baaardzo długi czas.podobno dzieciaczki karmione dłuuugo piersia tak niestety mają 😁.ja byłam dzis u lekarza.no i kurcze mam skierowanie do chirurga.... 😞 bo strasznie mi marzna stopy i za cholere nie moge ich ogrzac!!a lekarka sprawdziła tetno i jest mało wyczówalne w jednej stopie! 😞mam tezskierowanie na rtg kregosłupa.i szereg innych badan...jak badanie na tarczyce.cholesterol,i takie tam...jest ich 11.jestem przerazona.badania moge zrobic dopiero jak wylecze przeziebienie..na to dostałam antybiotyk.wiec dowiem sie co mi jest dopiero za jakis czas....no i najwazniesza sprawa..mam po mału na ile to mozliwe zaczac rzucac palenie!!stopniowo.bo to z nogami i dretwieniem rak moze byc tez przez palenie papierosów! 😞aha Guska co u ciebie jak tam badania?

Milcia trzymam kciuki 😘 żeby wszystko było ok 🙂 a co do kręgosłupa ta ja powinnam też iść po skierowanie, mam taki krzywy .. ale nie mam czasu żeby iść do lekarza ... 😞

Dziś już byliśmy na spacerku, katerek przeszedł już sam 🙂

• Mamusia
🙂hej laseczki...napewno dam znac....narazie musze wyleczyc przeziebienie...w sumie jest juz o wiele lepiej....ale antybiotyk trza brac na gardło.dobrze ze sie wybrałam do lekarza... 🙂.my wczoraj byłysmy z Weronisia na urodzinkach u jej kolegi...w bzikolandzie...było fajowo.nawet ja sie skusiłam i zjechałam 2 razy ze zjezdzalni 😁.z mezem to sie tylko mijałam.dobrze ze chociaz obiad mielismy czas razem zjesc 😁.A Weronisi nie ma od wczoraj bo poszła do kolezanek na noc...no i dzis tez jej sie nie chce wracac do domu... 😁u nas dzis ciepło na polku...ale odwilż,ciapa ....ale na spacerek trza wyjsc.Wojtus jakis niespokojny od wczoraj...noc przespana ale maruda straszny...pewnie nowe zabki tuz tuz...albo go zaraziłam 😞.no i dzis mój malutki konczy 7 miesiecy!!! 🤪 ale leci!!!

• Mamusia
Cześć mamuśki
Buziaki dla 7-MIESIĘCZNEGO Wojtusia 😘 😘 😘 🤪
Milcia koniecznie porób sobie badania !!!
My malutko wychodzimy na spacerki 😞 koło nas przekopać się z tym wózkiem to masakra 😞 jak jedziemy na zakupy to trochę postoję z nią na świeżym powietrzu 🙂 dziś z rana przewietrzyłam domek 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny! Nie było mnie bo miałam problem z netem, ale po części nadrobiłam straty. Milcie to widzę że teraz my prowadzimy w chodzeniu po lekarzach. No u mnie niestety pojawiła się dość duża przepuklina, nad pępkiem guzek wielkości piłeczki tenisowej. Brzuch strasznie boli ja głupia myślałam że to żołądek i Apap 2 dzień z rzędu a tu przepuklina 😞 W poniedziałek do chirurga, albo jutro na pogotowie bo bardzo boli. Może się orientujecie w tej sprawie cosik więcej? Bo ja nie mam pojęcia o tym? A moja mała przespała mi pierwszy raz całą noc wczoraj 🙂 i idą jej 2 ząbki na górze, już je widać pod dzięsełkami 🙂 Poza tym jej postępy są z dnia na dzień bardziej widoczne, silna , rozumniejsza no i nauczyła się dawać buziaki z języczkiem, ha,ha:laugh: ale tylko mamie daje:laugh: A piszecie o katarku, ja od początku profilaktycznie po kąpaniu czyszcze nosek Sopelkiem a potem na patyczek kilka kropli soli fizjologicznej do noska. I chyba działa 🙂Marcysiowi dużo zdrówka życzę żeby wygonił ten katarek z noska 🙂 Mi lekarka powiedziała że na katar najlepszy jest spacer nawet w mroźną pogodę 🙂

• Mamusia
Witam,
u nas od rana słoneczko ale za to mroźno. Na spacerek się wybierzemy ale raczej bliżej poludnia.
U nas wychodzi na dole drugi ząbek ale coś się nie może przebić. Już coś widać potem jakby mniej i tak w kółko.
Poza tym nic nowego się nie dzieje.
Pozdrawiakmy i miłej niedzielki

A Guśka lepiej idź z tym do lekarza bo czasami jest tak że trezba chirurgicznie usuwać więc chya lepiej wcześniej pójść tym bardziej że boli.

Co do kataru to my odpukac jeszcze nie miałyśmy nic takiego.