Skocz do zawartości

Lipcóweczki 2009 | Forum o ciąży

gosiawilsonka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
HEJ HEJ KOCHANE 🙂 JULEK ŚLE GORĄCE JAK SŁOŃCE BUZIACZKI I DZIĘKUJE ZA ŚLICZNE ŻYCZONKA 🙂 NO NIESTETY JA JESZCZE NI MGR... TO TYLKO LICENCJAT...ALE MIMO TO BYŁO CIĘŻKO I JESTEM Z SIEBIE DUMNA ( SKROMNOŚĆ, CO? 😜 ) ALE DO MGR BĘDĘ DĄŻYĆ -WSZYSTKO PRZEDE MNĄ...
U NAS DZIŚ ZNÓW DUSZNO I GORĄCO -MOŻE NIE 35 ST. ALE COŚ BLISKO 30... A TO I TAK JUŻ PRZESADA.. ANIU MNIE TEŻ COŚ BIERZE.. OD DWÓCH DNI GARDŁO MNIE BOLI I KASZEL MĘCZY, A W TAKI UPAŁ TO JEST PO PROSTU TRAGEDIA :/ MNIE SIĘ WYDAJE,ŻE JAK MALUSZEK JUŻ SAM OD JAKIEGOŚ CZASU SIADA (ŻEBY KRĘGOSŁUP NIE BYŁ ZA BARDZO OBCIĄŻONY), TO SPOKOJNIE MOŻE SOBIE W TEJ HUŚTAWCE POSIEDZIEĆ.. NIE PÓL DNIA OCZYWIŚCIE, ALE DOPÓKI MU SIĘ NIE ZNUDZI.. MÓJ JULEK JUŻ ŚPI... W DZIEŃ SPAŁ TYLKO RAZ DWIE GODZINKI A PÓŹNIEJ JUŻ WCALE I TERAZ OD RAZU PO KĄPANIU ZASNĄŁ - LEDWO BUTLĘ WYPIŁ 😉 OD JUTRA ZACZYNAM ZAKUPY NA IMPREZĘ SOBOTNIĄ.. DZIEWCZYNY JAK ROBIŁYŚCIE GRILLA TO CO PODAWAŁYŚCIE? PRZYDAŁABY MI SIĘ JEDNA ALBO DWIE SAŁATKI.. TYLKO NIE WIEM JAKIE... MA KTÓRAŚ JAKIŚ DOBRY PRZEPIS? 😉 JAK BY CO TO PISZCIE TU ALBO NA GG ( TO MÓJ NUMER 13842245) BUZIAKI :**

• Odpowiedzi 7,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
[URL=http://img293.imageshack.us/i/dsc09671.jpg/][IMG]http://img293.imageshack.us/img293/8802/dsc09671.jpg[/IMG][/URL]

Idzie misio,idzie słonik,idzie małpka no i konik wszyscy razem z życzeniami bo dziś pierwszy roczek mamy.Wszystkiego Najlepszego!

Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin dla Marcelka i Julka od Julci...;-)

url=http://www.suwaczki.com/][/url]

[url=http://julcia01.aguagu.pl]

• Mamusia
hej laski....mój Mały nie wiem czemu dostał goraczkę...w nocy mu zbijałam,a teraz ma 38.1 wpupci czyli jakies37.6 i zadnych innych objawów..myślicie ze .,od słońca??albo zebe kolejne..ślini sie spowrotem i wklada do buzi co sie da...martwie sie eh..ale to poczekam jeszcze ,bo teraz lekarzi tak nie powie mi nic...dzis bede z nim w domu,juz nie pojde na ten upał z nim...
aniu ja miałam karkówke a grilla.kg przyprawionej kupilam w masarni.no i kielbaske,ale mało jej poszło na 20osob tylko pol kg.bo wszyscy karkówkę.a sałatek mialam 5,3 zrobily mi bratowa i sasiadka i siostra ,a 2 szybkie ja.potem napisze przepis.buziole

• Mamusia
witam mamusie!
Marcelek dziękuje wam za życzenia urodzinowe!
ja wczoraj byłam na usg i chyba znowu będzie chłopak tak powiedział lekarz! chociaż ubranka będę miała po Marcelku! tak jest wszystko ok!
ja urodziny szykuję tak jak ty Aniu w sobotę! już zamówiłam torta 🙂 Synuś dostał już pierwsze prezenty: rowerek, odpychany samochodzik, grający nocnik i pieniążki na spacerówkę. reszta prezentów w sobotę
Aniu Gratuluję obrony licencjatu 🙂
Dla Juleczka wszystkiego najlepszego. buziaki 🙂

• Mamusia
Aniunia - dziękuję 😉 przydadzą się mam nadzieję za jakiś czas 😉
Aniu mnie się wydaje, że Twojemu Julkowi ząbki idą... mój też się ślini niesamowicie od dłuższego czasu, pcha wszystko do buzi, a jak nie ma co to rękę wkłada i paluchy gryzie... ajjj..
ale jeszcze nie zauważyłam nowych ząbków.. 😉 właśnie z tymi sałatkami mam lipę.. nie wiem co podać... póki co wiem,że będzie grecka ;p
nowina dnia! obcięliśmy dziś Julkowi włosy!! Jak się zobaczył w lusterku to nie mógł wzroku od siebie oderwać ;p jak mi się uda, to wrzucę tu fotkę, a jak nie to na nk..
Kasiu to fajnie,że prawdopodobnie będziesz miała drugiego synka.. odziedziczy po Marcelku ciuszki, zabawki 🙂 a zobaczysz jak im będzie razem wesoło i na pewno będą się świetnie razem wychowywać 🙂 Dbaj o siebie!!
Jakbyście mogły, to proszę, pomóżcie z tymi sałatkami..byłabym Wam bardzo wdzięczna :*

• Mamusia
a ja mojego nie strzygę,bo jest caly czas łysy:P ma jakies 0,5cm.
Aniu masz tu przepis na jedna sałatkę...
brokuła <5min pogotowac na pol twardo>,fasola czerwona,ser feta,pomidor i kilka min przed podaniem sosem czosnkowym polać(jogurt lub smietana,majonez czosnek,sol ,pieprz ,oregano>.bardzo szybko sie robi.warstwowo poukladaj.

• Mamusia
wrocilismy od lekarza,goraczki juz nie ma, a mial id gardelka ,bo czerowne oi dostal bactrim,no i taka krostke ma na brzuszku,stan zapalny wiec tez dostal leki na odkazanie....ale juz jest wesoly,nie marudzi i rozrabia..u nas znowu upał strzaszny.porazka.a rano zapowiadalo sie juz ze bedzie chlodno..eh znowu w domu,bo szkoda dzieciaka meczec...ciekawe ci u Milci....dziwnie bez niej...

• Mamusia
hej dziewczyny... jaka jestem wykończona... jutro wyprawiamy roczek a tu niby mają być w nas burze, gradobicie itd.. ? oby nie, bo grilla zaplanowałam... :|
Ogólnie wykończona jestem, sprzątanie, prasowanie, przygotowywanie jedzonka na jutro i to wszystko ramię w ramię z moim kochanym synusie 🙂 Jak to się już wszyscy u mnie śmieją: "BEZ MAMY ANI RUSZ!!!" 😉 ehhh
pewnie zajrzę dopiero w niedzielę... więc życzę udanego weekendu, ciepłego ale bardziej znośnego 🙂 Buziaki :* Dobranoc 🙂

• Mamusia
witam wszystkie mamusie 🙂 W koncu ze swojego mieszkanka 🙂 Udało nam się założyć internet!! Brakowało mi was bardzo!!!
Dla wszystkich maluszków kóre już po STO LAT STO LAT WSZYSTKIEGO NAJ NAJ 🙂 My też już po. Świętowaliśmy w sobotę 10-go. A Lilusia 9-go skończyła roczek. Imreza bardzo udana 🙂 Trochę gości było, a za racji, że małe mieszkanko mamy, w lokalu robiliśmy. Naprawdę bardzo zadowoleni wszyszliśmy. Lalusia też, bo prezenty bardzo się podobały 🙂
Jeszcze nie chodzimy same, ale już stawiamy po kilka kroków same 🙂 Jak stoi np. przy meblach i ma niedaleko do mnie to sama przejdzie, alepod koniec traci równowagę. Słodko to wygląda 🙂 Ząbków mamy 8 i dalej się nam przebijają. Wygląda na to, że 4 czwórki idą na raz, ale to jeszcze niepewne. Masakra. Do tego złapała ją trzydniówka. Jak się skończyła to katar i kaszel, a nasza pani doktor dała nam na to ANTYBIOTYK!! Masakra. Oczywiście nie podałam i już przechodzi z syropkiem i sterimarem 🙂 Jemy wszystko prawie już, ważymy 9,9kg. I oczywiście łobuzujemy na maxa!
Pochawalę się sukcesem - moja Lala śpi wkońcu samawłóżeczku - po roku śpię z mężem - wiecie jak dziwnie hahaha. No i przesypia całe noce co najważniejsze 🙂 Wstaje ok. 5-6, ale nie przeszkadza mi to bo ja wstaje wtedy do pracy, a jak wracam o 7 to ona już jest zmęczona i daje jej jeść i znów idzie spać 🙂 Nadrabia i wynagradza to jak była mała 🙂 Śpi czasem 3 lub 4 razy dziennie, najmniej 2 🙂 minimum po godzinie więc odpoczywam 🙂 śpioch się z niej zrobił:P
To narazie tyle 🙂
Ciesze się bardzo, że w końcu będę "was miała na codzień" 🙂 Pozdrawiam cieplutko mamusie 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂 My już po urodzinowej imprezie 🙂 Było barrrdzo miło 🙂 kilku gości nie przyjechało, ale nie rozpaczałam z tego powodu ;p Najważniejsze, że NAJWAŻNIEJSZEMU się podobało 🙂 Torcika wszamał ;p z prezentów zadowolony, a więc wszystko ok 🙂 Tylko rodzice zmęczeni całym tym przygotowaniem - ale było warto 🙂 Zdjęc nie umiem tu wrzucac, więc odsyłam na NK 😜
Żanka[/color] super,że w końcu masz internet 🙂 będziemy na bieżąco informowane o postępach Lilianki 🙂 Wasza impreza, jak widziałam po zdjęciach, też do udanych należała 🙂 Takie łobuziaki nam rosną.. a jeszcze rok temu tylko spały, jadły, płakały i w pieluchę robiły ;p Ehhh urwiski słodziutkie 😉 Ty Ty kochana do pracy już śmigasz..? Zazdroszczę... też bym wróciła, ale nie mam z kim Julka zostawic, a do żłobka nie oddam.. ;| ehhh...

Dobrej nocki życzę i kolorowych snów 😉 papa 🙂

• Mamusia
Jak to fajnie że z ranka mogę do was zajrzeć 🙂 Anusia ja mam tylko kilku pacjentów prywatnie z racji swojego zawodu. A więc dzisiaj już po jednej pracy jestem 🙂 CHodzę rano po 5, zanim mąż do pracy wychodzi i wieczorem ok. 18 jak z pracy wraca, więc się wymieniamy 🙂Dla mnie to wystarczy - a dzięki temu cały dzień mogę być z Moją Kruszką 🙂 Idę zrobić jej śniadanko. Odziwo dzisiaj do 7 spała 😮 co się normalnie nie zdarza - ale może to ta pogoda.
Anusia to super, że impreza się udała. Ale jakby mogło być inaczej 😉 Miłego, choć u nas pochmurnego i deszczowego dzionka.

• Mamusia
hej lalki,fajnie ze imprezki sie udały... 🙂Zanka super masz!!!a mozna soytac jaki zawód??tez bym chciala takie godzinki pracy i choc na moment wyjsc!!ale ja tez nie mam z kim Julka zostawic,opiekunka sie nie oplaca...bo bym musiala jej swoja pensje oddac,wiec bez sensu.... 😞chociaz na 4 godzinki bym poszła..

• Mamusia
witam mamusie ja robiłam roczek wczoraj z racji tego że mój mąż pracował w sobotę! przyszykowałam sobie wszystko w sobotę bo robiliśmy grila,
rano w niedzielę wstaję a tu u nas ulewa i poprostu malo się poryczałam ale jakoś się udalo 🙂 siedzieliśmy w domku a gril palił się na podwórku hehe 🙂 goście byli zadowoleni a Marcelek najbardziej 🙂 świeczki niestety sam nie umiał zdmuchnąć wię z mężem mu pomagaliśmy 🙂 torta jadł palcem i bardzo mu smakował 🙂 z prezentów się cieszył 🙂
Żanka witaj spowrotem 🙂

• Mamusia
hej hej
oj dawnomnie nie było. Jakoś czas tak leci szybko i nie mam ostatnio ani chwili wolnej.
Obecnie szukam pracy i chodzę na rozmowy może akurat.Nawet byłam w złobku zobaczyc czy są miejsca dla małej. U nas ogólnie bez zmian. Zuzia skończyła roczek, raczkuje ale jeszcze nie chodzi. ma już 8 zębów i nasteone już idą. A ogólnie to zrobiła się bardzo niedobra 😉 wymusza wszytsko płaczem i jak się denerwuje to zaciska pięści i krzyczy po swojemu hehehe

• Mamusia
Kasiulek co do spacerówki to ja mam koochi. Ale widziałam też inne fajne na allegro. Patrz żeby się składała i żeby oparcie się choć troszkę rozkłdało. Mam na myśli takie parasolki sa fajne na spacery bo są lekkie zwrotne i na lato akurat.

• Mamusia
Ja w zupełności zgadzam się z ziolka - spacerówka ma być lekka, fajnie się składać i rozkładać do spania 🙂 My mamy Espiro, też niedawno kupiłam. Taka fioletowa 🙂 koszt 380zł i przyznam, że bardzo zadowolona jestem. Podobny model ma Coneco - tańsza chyba o 20zł i też fajna, bo moja znajoma ją ma.

• Mamusia
Ania131206 ja jestem z zawodu fizjoterapeutą, czyli masaż, rehabilitacja, terapia manualna itd. Ale jak narazie zajmuję się w większości masażem 🙂 w trakcie studiów zrobiłam sobie dodatkowe 2 stopnie masażu więc już nie tylko leczniczym "się bawię", ale też drenaż, kamienie itd 🙂 Fajna sprawa, no i można bardzo dobrze zarobić. Narazie dorabiam sobie na czarno - prywatnie mam pacjentów, ale mam zamiar jak Laleczka podrośnie otworzyć sobie działalność 🙂 Wiele mnie to nie będzie kosztować, bo chce założyć objazdówkę po domach pacjentów, łóżko składaną mam, samochód też- więc pakuję do auta i jade 🙂